×
×

نقش اسناد امضا شده در پیشبرد همکاری‌ها

  • کد نوشته: 28171
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • ۰
  • سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا که به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار شد، نقطه عطفی در تقویت تعاملات اقتصادی ایران با قاره آفریقا به شمار می‌رود.
    نقش اسناد امضا شده در پیشبرد همکاری‌ها
  • سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا که به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار شد، نقطه عطفی در تقویت تعاملات اقتصادی ایران با قاره آفریقا به شمار می‌رود. در این رویداد، اسناد مهمی از جمله تفاهم‌نامه‌های همکاری بین اتاق بازرگانی اصفهان و اتاق‌های آفریقایی به امضا رسید که زمینه‌ساز گسترش همکاری‌های دوجانبه خواهد بود.

    به گزارش سپاهان خبر; امضای تفاهم‌نامه‌های مشترک، تهیه و تصویب یادداشت مفهومی و صدور بیانیه پایانی از جمله دستاوردهای اصلی سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا بودند که ضمن ایجاد سازوکاری هدفمند برای توسعه روابط اقتصادی، نقشه راهی برای همکاری‌های آینده ترسیم کردند. اتاق بازرگانی اصفهان با ابتکار عمل و برنامه‌ریزی دقیق، موفق شد بستری برای گفت‌وگوی سازنده میان فعالان اقتصادی، مسئولان دولتی و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی کشورهای آفریقایی فراهم آورد؛ اقدامی که گام بلندی در جهت بین‌المللی شدن اقتصاد استان تلقی می‌شود.

    نقش اسناد امضا شده در پیشبرد همکاری‌ها

    مصطفی دولت‌یار، رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان، به ارزیابی سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا که در اصفهان برگزار شد، پرداخت و این رویداد را دارای دستاوردهای مهمی دانست و بر نقش اسناد امضا شده در پیشبرد همکاری‌ها تأکید کرد. وی با اشاره به اسنادی که در جریان این اجلاس مبادله و تصویب شد، بیان کرد: سه سند اصلی وجود داشت شامل تفاهم‌نامه‌ها، یادداشت مفهومی و بیانیه پایانی جلسه. او بیانیه پایانی را که به تأیید همه حضار رسید، یکی از دستاوردهای جدی اجلاس تلقی کرد، زیرا نقطه‌نظرات اجماعی اعضای اتاق‌های آفریقایی و ایرانی حاضر در جلسه را منعکس می‌کرد.

    یادداشت مفهومی را سنگ بنای همکاری‌های آینده

    دولت یار یادداشت مفهومی را سنگ بنای همکاری‌های آینده با کشورهای آفریقایی و اتاق‌های بازرگانی آن‌ها دانست و توضیح داد: این سند ابعاد کارهایی که قصد انجامش را دارند، بیان کرده و چشم‌انداز تعاملات با اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی کشورهای آفریقایی را به تصویر می‌کشد. وی همچنین به تفاهم‌نامه‌های امضا شده اشاره کرد و گفت: مفاد آن‌ها مشخص است و آمادگی برای شروع فعالیت‌های دوجانبه با تجار و فعالان اقتصادی کشورهای آفریقایی در حوزه‌های ذکر شده در این یادداشت تفاهم‌ها وجود دارد.

    ابتکار اتاق اصفهان برای ورود به حوزه اجرایی با آفریقا

    رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان ارزیابی کلی خود از این اجلاس را مثبت اعلام کرد، به‌خصوص در مقایسه با دو اجلاس قبلی که کمتر توانستند وارد حوزه اجرایی و عملیاتی شوند. او ابتکار اتاق اصفهان در استفاده از یادداشت تفاهم‌های دوجانبه برای مشخص‌کردن چشم‌انداز فعالیت‌های آینده این اتاق را یک دستاورد دانست و ابراز امیدواری کرد که این موارد در آینده عملیاتی و اجرایی شوند.دولت یار در خصوص اقدامات لازم برای اجرایی‌شدن تفاهم‌نامه‌ها، تأکید کرد: شروع کار از خود اتاق اصفهان است. اتاق اصفهان، به‌عنوان میزبان و مبتکر برنامه، باید برنامه‌ریزی برای هر یک از کشورهای آفریقایی را بر اساس ظرفیت‌های مشخص آن‌ها آغاز و اولویت‌بندی کند.

    امکان پیگیری و امضای تفاهم‌نامه با کشورهای آفریقایی دیگر

    وی نقش برنامه‌ریزی اتاق بازرگانی اصفهان را در تعیین اولین گام و اولین پیشنهاد برای هر کشور تأثیرگذار و کلیدی دانست. دولت یار بیان کرد: باید به سفرای ایران در کشورهای مربوطه اولویت‌ها را اطلاع داد تا آن‌ها رایزنی‌های لازم را انجام دهند. وزارت امور خارجه نیز هر جا لازم باشد برای تسریع و اجرایی‌شدن کار و مشخص‌شدن برنامه‌ها کمک خواهد کرد. وی امکان پیگیری و امضای تفاهم‌نامه با کشورهای آفریقایی دیگری که در اصفهان حضور نداشتند را ضروری دانست و گفت: برخی از سفرای ایران با دریافت گزارش اجلاس، درخواست متن خام تفاهم‌نامه را داشته‌اند تا بتوانند تفاهم‌نامه‌های مشابهی را با اتاق اصفهان امضا کنند.

    دولت یار از بازخوردهای مثبت مهمانان که در همین مدت کوتاه از سفارتخانه‌های ایران دریافت شده است خبر داد و گفت: مهمانان از نظم و شیوه میزبانی در اصفهان ابراز رضایت کرده‌اند. همچنین، ابراز علاقه کرده‌اند که هرچه سریع‌تر در قالب یادداشت مفهومی، بیانیه پایانی و تفاهم‌نامه‌های امضا شده وارد گام عملیاتی شوند. آن‌ها نیز با مسئولان مربوطه در کشور خود در این باره صحبت می‌کنند و پیشنهاداتی از طرف آفریقایی انتظار می‌رود.

    دولت یار در پاسخ به سؤالی درباره سابقه امضای این نوع تفاهم‌نامه‌ها، توضیح داد: یادداشت تفاهم همکاری به‌عنوان یک روش مرسوم بین کشورها وجود داشته و دارد و ازاین‌جهت چیز جدیدی نیست. اما ازاین‌جهت که برای نخستین‌بار بین اتاق یک استان و اتاق‌های بازرگانی کشورهای دیگر چنین متنی امضا می‌شود، در نوع خود ابتکاری و بی‌سابقه است.

    پیگیری‌ برای دستیابی به نتایج ملموس

    سعید ابراهیمی، مدیر توسعه روابط بین‌الملل اتاق بازرگانی اصفهان نیز تدوین و نهایی‌شدن چند سند مهم در جریان برگزاری اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا را از مهم‌ترین دستاوردهای این رویداد بین‌المللی عنوان کرد.
    وی گفت: ۳ سند اصلی در جریان این رویداد شامل تفاهم‌نامه‌های همکاری، یک یادداشت مفهومی، و یک بیانیه پایانی به تصویب و امضای شرکت‌کنندگان رسید که این اسناد را می‌توان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای اجلاس تلقی نمود، چراکه برآیند دیدگاه‌های نمایندگان اتاق‌های آفریقایی و ایرانی حاضر در اجلاس است.ابراهیمی ابراز امیدواری کرد که با همکاری و همدلی، برنامه‌های مطلوب به‌سرعت تعریف شده و پیگیری‌ها برای دستیابی به نتایج ملموس این اسناد در آینده نزدیک ادامه یابد.

    نویسنده: یلدا توکلی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *