به گزارش سپاهان خبر، تاکنون سازندگان فیلمهای کوتاه و مستند جایگاه خودشان را در جشنواره فیلم فجر حفظ کردهاند و استقبال از حضور فیلمها در دوره چهل و سوم به واسطه تعامل مثبت دبیر جشنواره بسیار خوب بوده است. امسال در جشنواره فیلم فجر، سازندگان فیلمهای کوتاه و مستند فقط یک روز در سالن نمایش خانه هنرمندان ایران هستند و اثرشان در آن روز اکران میشود و سپس میتوانند با کارتی که برایشان صادر شده، به برج میلاد و پردیس سینمایی ملت بروند.
علیرضا حسینی مدیر بخش فیلمهای کوتاه و مستند چهل و سومین جشنواره فیلم فجر است، وی درباره عدم استقرار فیلمسازان این عرصه در کاخ جشنواره توضیح داد: در سالهایی که مراسم و اکران فیلمهای کوتاه و مستند در برج میلاد برگزار میشد، امکانات برای این ۲ بخش چندان قابل توجه نبود، زیرا فیلمهای کوتاه و مستند جشنوارههای ویژه خودشان را دارند و در جشنوارههای تخصصی بهتر دیده میشوند. از طرفی بعضی از مدیران در سالهای گذشته در اندیشه حذف اکران فیلمهای منتخب کوتاه و مستند در جشنواره فجر بودهاند که جای نقد دارد.
وی گفت: بنده و دوستان بسیاری با این نظر موافق نیستیم، چراکه فیلم کوتاه و مستند، تضمین کننده رشد و ارتقای آثار سینمایی و سینماگران است. بسیاری از بزرگان سینما در گذشته و امروز و آینده سینمای بلند داستانی با پیشینه حضور در تولید فیلمهای کوتاه و مستند کشف شده و کارهای فاخری هم ساختهاند. سینمای کوتاه و مستند، پشتوانه سینما و اکران است و توجه به آن در جشنواره سینمایی فجر لازم است. البته فیلم کوتاه و مستند جایزههای تخصصی در جشنواره فیلم فجر ندارند و ایرادی هم ندارد و در اغلب جشنوارههای جهان همین طور است.این فیلمساز و تهیهکننده سینما در پاسخ به این پرسش که در شرایطی که اهالی رسانه در برج میلاد در حال کار فشرده هستند و حتی وقت برای استراحت هم کم میآورند، چگونه میتوانند فیلمهای کوتاه و مستند را ببینند، عنوان کرد: خبرنگاران و منتقدان و عکاسان خبری که میخواهند فیلمهای کوتاه و مستند را تماشا کنند، میتوانند به خانه هنرمندان ایران بیایند و در آرامش فیلمها را تماشا، نقد و گزارش تهیه کنند.
شرایط حضور فیلمسازان مستند و کوتاه
مدیر بخش فیلمهای کوتاه و مستند چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در مورد شرایط حضور فیلمسازان مستند و کوتاه در کاخ جشنواره گفت: امسال ۲ محل را برای کاخ جشنواره تعریف کردهاند؛ برج میلاد و پردیس سینمایی ملت امسال میزبان سینماگران هستند، اما برج میلاد همچنان حرف اول را میزند و در اولویت است و فیلمسازان تمایل دارند آنجا باشند تا بهتر دیده شوند اگر چه ظرفیت برج میلاد برای فیلمسازان مستند و کوتاه محدود است.وی بر لزوم تشکیل دبیرخانه دائمی و انتصاب دبیر برای دوره پنج تا ده ساله برای جشنواره فجر توضیح داد: تغییر سالانه دبیر جشنواره فیلم فجر را یک ایراد میدانم، زیرا با تغییر دبیر جشنواره، گویی هر سال چرخ مجدداً اختراع میشود، بنابراین فکر میکنم که یک نفر باید ۵ یا ۱۰ سال و یا حتی بیشتر دبیر جشنواره فیلم فجر باشد تا مشکلات امسال به سال بعد منتقل نشوند و کم کم رفع شوند. بدون تعارف باید بگویم که در حال حاضر همه چیز به هم میآید و متاسفانه در چنین شرایطی وضعیت جشنواره فیلم تابع وضعیت اقتصادی است مانند وضعیت فوتبال در سطح ملی و سایر موارد که فعلاً ایده آل و شایسته کشور نیست، البته خوشحالیم که شرایط فرهنگ و هنر تا حدی بهتر از سایر بخشهاست و این به دلیل تلاش خود هنرمندان است.
امیدوارم دبیر جشنواره برای چند سال دبیر باشد
حسینی همچنین گفت: امیدوارم دبیر جشنواره برای چند سال دبیر باشد و این مسئولیت خطیر را بپذیرد، تا بتواند بین حضور مهمانان و فعالان و صاحبان آثار سینمایی و مخاطبان جشنواره فیلم فجر تعادل برقرار کند. البته جشنواره بدون حضور فعالان توانمند رسانهای و خبرنگاران و منتقدان انرژی لازم را نخواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید