به گزارش سپاهان خبر، اکنون کشورهای منطقه نمی خواهند ایران در سطح خاورمیانه بدرخشد بنابراین ما باید سیاست خارجی خود درراستای منافع ملی را تغییر دهیم. اگر سیاست خارجی در خدمت توسعه اقتصادی کشور قرارگیرد قطعا اقتصاد به سمت ثبات خواهد رفت و انتظارات تورمی کاهش پیدا می کند.
مهدی پاوکی یک اقتصاد دان است وی گفت :وقتی مردم به آینده امیدوار باشند این امیدواری می تواند کارساز و کمک کننده باشد البته این شرط لازم است اما کافی نیست در کنار آن باید مدیریت اقتصاد کلان کشور نیز در جهت منافع ملی تغییر کند و با مشکلات اقتصادی برخورد علمی و کارشناسی صورت گیرد. به عبارت دیگر باید انضباط پولی و مالی در اقتصاد ایران به وجود آورد و از طرف دیگر با جهان تعامل سازنده برقرار کرد و تحریم های ناجوانمردانه را کنارزد. اینها قطعا سود، رشد و توسعه اقتصاد کشور را به همراه خواهد داشت.
وی متذکر شد: این امیدواری وجود دارد که ایران سیاست اقتصادی بخردانه در جهت حفظ منافع ملی در پیش گیرد. زیرا در صورت تداوم این شرایط قطعا نرخ تورم یک رقمی خواهدشد البته در کنار آن باید مدیریت اقتصادی داخلی نیز تغییر پیدا کند. دولت باید در این شرایط دو اقدام انجام دهد نخست تغییر سیاست خارجی و اقدام دیگر اصلاحات اساسی اقتصادی در داخل است. تغییر و اصلاح سیاست خارجی به معنای ارتباط و تعامل سازنده با جهان از جمله اروپا و آمریکا است و در واقع سیاست خارجی در خدمت توسعه اقتصادی قرارگیرد. ازسوی دیگر اصلاحات اقتصادی انجام شود یکی از این اصلاحات، اصلاح ساختار بودجه است به این معنا که توازن در درآمدها و هزینه های دولت باید اتفاق بیفتد دولت نباید کسری بودجه داشته باشد زیرا کسری بودجه باعث افزایش نقدینگی، تورم و کاهش ارزش پول ملی می شود. بنابراین انضباط پولی در سیستم بانکی و انضباط مالی در سند بودجه لازم است. همه این موارد زمانی که اتفاق بیفتد می تواند به سود اقتصاد ملی و ملت ایران تمام شود. در نتیجه تغییر در سیاست خارجی در جهت حفظ منافع ملی وتغییر در استراتژی اقتصادی در جهت اصلاحات اساسی اقتصادی میتواند راهگشای تغییر وتحول در کشور باشد.
دیدگاهتان را بنویسید