تامین مسکن مناسب و ارزان قیمت از جمله چالشهایی است که سالهاست گریبانگیر اهالی پایتخت شده و بسیاری از مردم را به اجبار از تهران به حواشی دورتر آن کوچ داده و در انبوه دیگر مشکلات، به گرهی کور تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی سپاهان خبر، ساخت و تامین مسکن در شهر تهران یکی از موضوعات پر چالشی است که در طول این سالها و به ویژه با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی که مردم با آن روبرو هستند، مورد توجه دستگاههای بسیاری قرار گرفته است.
البته هیچ کدام از نهادها تا کنون راه حل مناسب و اقدام عملی درستی برای خروج از معضل اجاره نشینی اهالی پایتخت ارائه نکرده است و گرانی مسکن به اندازهای بوده است که خانهدار شدن برای مستأجران بیشتر به یک رؤیا شبیه است تا به یک خواسته دست یافتنی؛
به گفته مسئولان اغلب مردم پایتخت بیشترین بخش درآمد خود را صرف تامین هزینههای اجاره مسکن میکنند و هر روز بر قیمت اجاره بها و مبلغ پول پیش مورد نیاز برای اجاره یک واحد مسکونی افزوده میشود و این تورم بزرگ و قابل توجه در مسکن، بسیاری از افراد را در تأمین این هزینهها ناتوان و مستأصل کرده است.
قرار بود شهرداری تهران در پروژههای مختلف، ساخت بیش از ۲۰۰ هزار واحد مسکونی را محقق کند که هنوز هیچ آماری از تعداد مسکن ساخته شده توسط شهرداری ارائه نشده است و بعید است با وجود باقیمانده عمر مدیریت شهری فعلی این قرار ساخت مسکن عملی شود.
شهرداری در ساخت مسکن تسهیلگر است نه سازنده!
سیدمهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی سپاهان خبر، اظهار کرد: ما اگر کارها را به ویژه در حوزه ساخت مسکن به مردم واگذار کنیم، حتما خروجی بسیار خوبی را شاهد خواهیم بود.
هدایت تاکید کرد: ساخت مسکن توسط بخش خصوصی معایبی چون گرانی، بیکیفیتی و دیر ساختن را به دنبال دارد و از این رو ما سعی میکنیم مشوقهای ساخت مسکن توسط مردم را افزایش بدهیم تا بتوانیم بخشی از هزینههای ساخت و تامین مسکن مردم را کاهش بدهیم.
وی اضافه کرد: نقش شهرداری تهران در ساخت مسکن تسهیلگری بوده و مشوقهایی چون عدم دریافت عوارض را هم به مردمی که در بافت فرسوده پایتخت به ساخت واحدهای مسکونی اقدام کردهاند اعطا کرده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: شهرداری به هیچ وجه به طور پیمانکاری مسکن نمیسازد و یا از طریق مشارکت با بخش خصوصی به ساخت مسکن اقدام میکند و یا همان نقش تسهیل گری را جهت رونق در ساخت و ساز مسکن ایفا میکند.
نوسازی بافت ناکارآمد شهری!
هدایت در ادامه تأکید کرد: شهرداری تهران در خصوص بافت فرسوده یک سری تکلیف مشخصی دارد و یکی از این تکالیف این است که در هر سال ۳ درصد از باقیمانده بافت فرسوده پایتخت را نوسازی کند و در دوره کنونی مدیریت شهری بیش از ۳ درصد محقق شده است.
وی یادآور شد: در سال جاری علاوه بر نوسازی بخش قابل توجهی از بافت فرسوده، اتفاق بزرگ دیگری هم افتاد و آن این است که بر اساس شاخصهایی که شورای عالی معماری و شهرسازی ابلاغ کرده بود، محدودههای ناکارآمد شهری را هم شناسایی کردیم و به صورت ناخالص حدود ۶ هزار و سیصد هکتار به محدوده نقاطی که در مسیر نوسازی هستند اضافه شد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران تصریح کرد: ارائه مشوقهای لازم برای افرادی که میخواهند برای نوسازی منزل خود که جزو بافت فرسوده هست اقدام کنند، به طور مستمر، در طول این دوره از مدیریت شهری در دستور کار قرار دارد.
بعید است با عملکرد فعلی دستگاهها و تورمی که هم در مسکن و هم در سایر بخشها در با آن روبرو هستیم بتوان به این سادگی مشکل مسکن اهالی پایتخت را حل کرد.
ساخت مسکن باکیفیت و ارزان قیمت توسط خود دولت و ارائه تسهیلات لازم برای خرید مسکن به مردم، شاید گره کور مسکن تهرانیها را باز کند.
دیدگاهتان را بنویسید