به گزارش سپاهان خبر، تحلیل این حادثه اما در بخشی امیدوار کننده است و آن هم نجات خلیج فارس از آلودگی های این انفجار می باشد .حبیب مسیحی تازیانی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان است وی در مورد آلودگیهای ناشی از آتشسوزی در بندر شهید رجایی بندر عباس گفت: مدیریت بحران بلافاصله در محل تشکیل شد. با توجه به اینکه مشتقات نفتی مثل قیر و ترکیبات مشابه رها شده بود و به کانالهای آب سطحی راه پیدا میکردند، برای جلوگیری از آلودگی خلیج فارس، سدهای خاکی در کانال اصلی ایجاد شد. ابعاد کانال مناسب مدیریت این کار بود و در طول حدود پنج تا شش کیلومتر، دو طرف کانال بسته شد. آبهای مورد استفاده برای اطفای حریق هم به این کانالها هدایت شد. با این شرایط حتی یک ذره از آلودگیها وارد آبهای ساحلی و دریایی نشد. این اقدام بسیار بهموقع و هوشمندانه در حوزه مدیریت آبها و پسماندهای جاری بود. وی در خصوص نحوه مدیریت پسماند و پسابها نیز گفت:خوشبختانه محوطه اطراف محل آتشسوزی بتنی بود و خاک منطقه در معرض مستقیم آلودگی قرار نگرفت. آلودگیهایی که هنگام انفجار یا حریق ایجاد شده بودند، روی سطوح بتنی باقی ماندند سپس توسط کانالهای آبرسانی به کانالهای اصلی هدایت شدند تا کمترین آلودگی اطراف محدوده ایجاد شود. بعد از مهار بحران، مدیریت پسماند وارد عمل میشود که حتماً باید تفکیک نوع کالاهای سوخته شده و میزان هر یک از آنها انجام شود تا پسماندها بهدرستی مدیریت شوند. بعد از بحران، کار مدیریت تفکیکی و جمعآوری پسماندهای سوخته اهمیت بسیار زیادی دارد.
نمونهبرداری از منابع ثابت به عنوان منشاء آلایندههای ثابت
وی با تاکید بر لزوم پایش گازهای نیتروژنی شامل ناکس و ساکس یعنی اکسیدهای گوگردی و اکسیدهای نیتروژنی که از پارامترهای محیط زیستی محسوب میشود، گفت: محدوده دارای دود بسیار غلیظ بود. برهمین اساس پیشبینی شد که به دلیل احتمال سوخت ناقص، دودی با حالت سنگین ایجاد شود و در فضا ذرات معلق تولید کند. پایشها از منطقه غرب بندرعباس، محل استقرار این صنایع با به کارگیری امکانات دو ایستگاه گازسنج – که یکی از آنها غبارهای محیطی را نیز سنجش میکند – آغاز شد.
به گفته وی اطلاعات به دست آمده از هر دو ایستگاه مبنی بر آن بود که در طول روز نخست حادثه، مقادیر آلودگیهای منتشره بهویژه ذرات ریزگرد ناشی از فعل و انفعالات انفجار و رخداد آتشسوزی افزایش یافته است.
تیمهای پایش محیط زیست در محل حضور دارند
وی درخصوص نشت مواد یا انتشار مواد سمی نیز گفت: نشتی یا انتشار مواد سمی وجود نداشت و اغلب ترکیبات نفتی در کانتینرها موجود بود. در حال حاضر هم تیمهای پایش محیط زیست در محل حضور دارند و پایشها را انجام میدهند. تازیانی در خصوص برآورد میزان خسارتهای زیستمحیطی نیز گفت:این موضوع به بعد از پایان بحران و به مرحله بررسیهای دقیق موکول شده است
پایش خاک به صورت روتین
وی در خصوص احتمال آلودگی خاک با ذرات دود سنگینی که بر اثر حریق منتشر شدهاند نیز گفت: پایش خاک به صورت روتین در منطقه غرب بندرعباس انجام میشود و چون این منطقه صنعتی است، هر چند وقت یک بار نمونهبرداری خاک صورت میگیرد. حالا با توجه به این حادثه، ممکن است نیاز باشد مکانهای جدیدی نیز انتخاب شود. اگر ذراتی که در هوا منتشر شدهاند روی خاک نشسته باشد و آلودگی خاک بیش از حد استاندارد باشد، قطعاً باید مدیریت صحیحی برای خاک هم در نظر گرفته شود.مسیحی تازیانی ادامه داد: پایشهای خاک از برنامههای پس از بحران است. در ادامه در اداره کل محیط زیست استان، پایش آبهای ساحلی، پسماندها و دیگر موضوعات نیز دنبال میشود تا آثار حادثه بر محیط زیست به حداقل برسد.
دیدگاهتان را بنویسید