×
×

کنار گذاردن دشمنی با آمریکا

  • کد نوشته: 25627
  • ۳۱ فروردین ۱۴۰۴
  • ۰
  • تلاشی نرم برای احیای خطوط ارتباطی بین دو کشور ایران و امریکا دیده می شود چرا که در شرایطی که روابط تهران و واشنگتن همچنان در فضای بی‌اعتمادی و تنش‌های مزمن قرار دارد،
    کنار گذاردن دشمنی با آمریکا
  • به گزارش سپاهان خبر، تلاشی نرم برای احیای خطوط ارتباطی بین دو کشور ایران و امریکا دیده می شود چرا که در شرایطی که روابط تهران و واشنگتن همچنان در فضای بی‌اعتمادی و تنش‌های مزمن قرار دارد، از سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، برای سخنرانی در کنفرانس معتبر سیاست هسته‌ای کارنگی در واشنگتن، دعوت شده است.

    در واقع این دعوت حامل پیام‌های چندلایه است و برای ناظران سیاسی، این اتفاق ممکن است نشانه‌ای از تلاش نرم برای احیای خطوط ارتباطی بین دو کشور تلقی شود. این نشست دوسالانه که با حضور تصمیم‌سازان آمریکایی، دیپلمات‌ها و کارشناسان صنعت هسته‌ای برگزار می‌شود، بستر مهمی برای طرح دیدگاه‌ها و سنجش فضای فکری حاکم بر پایتخت آمریکاست.

    سخنرانی مجازی عراقچی در روز دوشنبه ۲۱ مارس، در حالی انجام خواهد شد که او اخیراً نیز با مقاله‌ای در روزنامه واشنگتن‌پست تلاش کرده بود پیام‌های خاصی را به بدنه نخبگانی آمریکا منتقل کند. این حضورها نه صرفاً برای بیان دیدگاه‌های ایران، بلکه کوششی برای بازتعریف جایگاه تهران در محافل تحلیلی ایالات متحده است؛ محافلی که هم در مسیرسازی سیاست‌ خارجی کاخ سفید نقش دارند و هم در سنجش بازخوردهای بین‌المللی تصمیمات واشنگتن مؤثرند.

    از طرفی روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز نیز در گزارشی مدعی شده است که ایران در مذاکرات غیرمستقیم اخیر با آمریکا در رم، پایتخت ایتالیا، پیشنهاد راه‌اندازی یک پروژه مشترک برای اداره تأسیسات غنی‌سازی هسته‌ای را مطرح کرده است. این طرح می‌تواند با مشارکت آمریکا یا یک کشور ثالث مانند عربستان سعودی اجرایی شود. هدف این پیشنهاد، ایجاد لایه‌ای اضافی از نظارت برای اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران عنوان شده است.

    جزئیات فنی این طرح شامل عدم برچیدن زیرساخت‌های هسته‌ای، کاهش سطح غنی‌سازی، انتقال ذخایر اورانیوم خوااهد بود.

    مقامات ایرانی نیز تأکید کرده‌اند که هیچ‌یک از تأسیسات هسته‌ای موجود را برنخواهند چید، چرا که میلیارد‌ها دلار در این بخش سرمایه‌گذاری شده است. همچنین ایران آمادگی دارد سطح غنی‌سازی اورانیوم رابه ۳.۶۷درصد (مطابق برجام) کاهش دهد، اما در حال حاضر به ۶۰ درصد غنی‌سازی دست یافته است. ایران پیشنهاد داده است که ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را به کشوری مانند روسیه منتقل کند، مشابه اقداماتی که در ابتدای اجرای برجام انجام شد.

    استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا، به مقامات این کشور هشدار داده که اصرار بر برچیدن کامل تأسیسات هسته‌ای ایران، احتمال رسیدن به توافق را به شدت کاهش می‌دهد. همچنین وجود برخی اختلافات در دولت ترامپ روند ادامه مذاکرات را با چالش مواجه کرده است. برخی مقامات، مانند مایکل والتز، مشاور امنیت ملی و مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، مخالف هرگونه توافقی هستند که به ایران اجازه حفظ توانایی غنی‌سازی را بدهد.

    نویسنده: یلدا توکلی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *