هر نقد منصفانه ای می تواند به اجرای بهتر کمک کند
شاید آن روزی که آقا شهرام دبیری و خانواده اش در تکاپوی تدارک سفر به قطب جنوب بودند و رویای سلفی گرفتن با پنگوئن ها و صخره های بزرگ یخی را تصویر سازی می کردند، به ذهنشان هم خطور نمی کرد که این سفر همانا و برکناری هم همان. کسی چه می داند شاید هم عواقبش را می دانست ولی دل به دریا زد تا در هیاهوی گرفتاری های مملکت نفسی تازه کند. شاید هم واقعا بخت با او یار نبود و عکس ها از دستشان در رفت. به هر حال ماجرای فرجام قطب جنوب آقای معاون، شاید درس عبرتی باشد برای سایر مسئولانی که رییس جمهور به آن ها اعتماد کرد و گوشه ای از کار کشور را به دستشان داد. اکنون اما گذینه های متعددی برای جایگزینی روی میز رییس جمهور قرار دارد که یکی از آن ها دکتر حمید اخشته است. چهره ای که پیش از این نیز پیشنهادش را برای وزارت کار داده بودند. با او گفتگویی را انجام دادیم که در ادامه می خوانید:
۱-آیا سمت معاون پارلمانی، یک مسئولیت دشواری است؟ چطور می توان کارنامه موفقی را دراین جایگاه داشت؟
به نظر من ارتباط و تعامل با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مهمترین رکن از وظایف این معاونت می باشد. لذا با برنامهریزی برای ایجاد گفتمان مشترک دولت و نمایندگان محترم، بهشکل فرد استانی، سیاسی، کمیسیونی و تنظیم قوانین و لوایح اولویتدار از منظر دولت، در پایان می توان کارنامه موثر و موفقی را ارائه کرد. البته با هماهنگی درونی هیئت دولت در تعامل با مجلس می توان زمینهسازی لازم و موثر را برای حمایت از برنامههای راهبردی دولت و لوایح جدید مدنظر آن را به اجرا در آورد.
۲-با توجه به اینکه از وظایف معاون پارلمانی بر قراری تعامل و گفتمان بین دولت و مجلس است، چنانچه شما گذینه انتخابی باشید، چه برنامه یا سیاست گذاری برای ارتقا کیفیت این تعاملات دارید؟
قطعا، با ایجاد تعاملات حداکثری با تمامی نمایندگان می توان موجبات همدلی بیش از پیش را ایجاد کرد. ضمن اینکه با بهره مندی از خرد جمعی و استفاده از صاحبنظران این حوزه می توان موجبات ساده سازی مسائل را فراهم آورد و نسبت به افزایش و ارتقا کمی و کیفی مورد انتظار پاسخ داد.
۳-به نظر شما وجود جریانات تندرو و افراطی در مجلس چه اندازه در شکست برنامه های دولت یا تضعیف دولت تاثیر گذار است؟
قطعا هر نوع تندروی و کندروی امری نکوهیده است چه در دین و چه در اخلاق. از طرفی مهمترین مساله بنیادی در کشور؛موضوع بصیرت است که از کلید واژه های مهم مقام معظم رهبری نیز می باشد. اینکه موضوع داری ژست انقلابی گری در لوای تندروی باشد می تواند فریاد اعتراض آمیزی را در عدم وصول لایحه های ارسالی دولت به مجلس و چه تصویب آن و در نهایت اجرا نشدن قوانین ایجاد کند. همچنین می تواند موجبات تشویش اذهان عمومی را فراهم نماید، اما بنده قطعا بر سیاست صحبت و تشریک مساعی با یکایک نمایندگان با هر طیف فکری و عملی تاکید دارم و بر این باورم که مسیر گفتمان همیشه سازنده خواهد بود . فراموش نشود که در حال حاضر بیشتر از همیشه، کشور به وحدت و همدلی نیاز دارد. بنابراین نباید با برخی افراطی گری ها، آب به آسیاب بدخواهان بریزیم.
۴-چند درصد از بهارستانی ها را همسو و همدل با پاستوری ها می بینید؟
من اعتقاد دارم این دوره با شعار وفاق ملی که رئیس جمهور محترم ارائه دادند دولت توانسته تعداد زیادی از نمایندگان را با خود همراه نماید. اما بایستی به این مطلب هم اذعان داشت که قطعا هر نوع نقد منصفانه ای می تواند موجبات ارتقا و رفع برخی نواقص را در اجرا برطرف کند، لذا وجود برخی از منتقدین به معنای مخالف بودن نیست.
۵-در جریان برکناری آقای دبیری، بعضا شنیده می شود که گویا ایشان با توجه به شرایط پر تلاطم داخلی و خارجی کشور، عمدا چنین سناریویی را طراحی کرد تا از بار مسیولیت شانه خالی کند و زیر ذره بین نباشد. نظر شما دراین خصوص چیست؟
من از زحمات جناب آقای دبیری قدردانی می کنم و بعید می دانم این موضوع سناریو و دست آویزی برای شانه خالی کردن از وظایف بوده باشد. به هر حال این تصمیم رئیس محترم جمهوری است و قابل تمکین و در ادامه برای ایشان و فرد دیگری که در این سمت قرار خواهد گرفت آرزوی موفقیت دارم.
دیدگاهتان را بنویسید