به گزارش سپاهان خبر، دلار مرز ۸۰ هزارتومان را هم رد کرده است و برخلاف پیش بینی های مسئولان، همه اقلام و مایحتاج روزانه همچنان تحت تاثیر این گرانی قرار دارد. مسعود پزشکیان و کابینه اش حرف از کالبد شکافی اقتصادی می زنند و قوه مقننه ای ها نیزپای لنگ قوانین را به میان می کشند و می گویند طبق فلان و بهمان قانون نباید با افزایش نرخ ارز و دلار، کالا ها با قیمت بیشتر از نرخ مصوب شده عرضه شود. قوه قضائیه هم مدعی است که برای متخلفان اقتصادی پرونده قضایی تشکیل می شود. اما این باید و نباید ها در حالی است که “اصل دومینویی تورم” در چرتکه های کف بازار جریان دارد و به راحتی می توان آن را در حساب و کتاب دست فروش های مترو نیز مشاهده کرد. دو دوتا چهارتاهایی که با معادلات این وزیر و آن معاون جور در نمی آید و باید هر چه سریعتربرای آن چاره جویی شود.
هرچند به گفته برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تا زمانی که کم و کیف رفاه و کسب و کار مردم درگرو سیاست بازی ها باشد نمی توان انتظار بهبود داشت. کمااینکه روح لله لک علی آبادی، نماینده ازنا و درود در گفتگو با ما به نقش چنین اهرمی اشاره کرد. آنچه در ادامه می خوانید چکیده این گپ و گفت است:
مجلس به سهم خود چه توضیحی برای رکورد زنی اخیر دلار دارد؟
رشد بی رویه قیمت دلارهم مردم و هم مجلس را نگران کرده و باید هرچه سریعتر تصمیم جدی برای تیم اقتصادی دولت اتخاذ شود. دولت اینروزها بیشتر از همیشه به مجلس تردد دارد و درتلاش است تا هرچه زودتر این تورم افسارگسیخته را مهار کند. اینکه فکر کنیم دولت و مجلس کار را رها کردند و بی خیال هستند اشتباه است. شما نطق های تند و انتقادی نمایندگان را می بینید، نگرانی دولت را شاهد هستید و همه دارند سعی می کنند تا مساله را حل کنند. منتهی موضوع مهم این است که همه باید درکنار هم باشند و نه درمقابل یکدیگر، باید با هم منسجم باشیم تا بتوانیم مشکل اقتصادی کشور را به صورت ریشه ای حل و فصل کنیم. یک روز با ماجرای طلا مواجهیم و یک روز دیگر با داستان بورس و مسکن و خودرو، امروز هم که با شوک دلار مواجه شده ایم. باید از هیجانات کاذب فاصله بگیریم و با مشورت با کارشناسان خبره مشکل را برطرف کنیم تا قیمت دلار شکسته شود.
مساله این است که حتی با همان ریزش ناچیز دلار، قیمت ها تغییری نمی کند و مردم از این روند عصبانی هستند:
بله جامعه حق دارد که از دست ما خشمگین باشد و نگران حتی یکماه بعد خود باشد. قبول داریم که وقتی دلار افزایشی می شود سفره کارمند و کارگر کوچکتر می شود. ما نمی توانیم بگوئیم که دغدغه نداشته باشند، اما راه حل این است که با عقلانیت به موضوع بپردازیم.
یعنی چه؟
ببینید، متاسفانه عده ای در حوزه معیشت مردم و اقتصاد ممکلت گروکشی های سیاسی دارند و لجبازی می کنند. بعضی ها به دنبال این هستند که یک آتوی سیاسی بگیرند و موش دوانی کنند.
یعنی سفره مردم قربانی بازی های سیاسی شده است؟
متاسفانه بله. گاهی این پدیده در سیستم اقتصادی کشور ایجاد می شود. الان داریم می بینیم که مثلا اگر فلان دولت یک اشتباهی را انجام بدهد هیچ اشکالی نداشته اما اگر یک دولت دیگر، همان کار را انجام بدهد ولی چون با من هم عقیده نیست، شروع می کنیم به ضربه زدن و اظهارات جنجالی و در نهایت کاری می کنیم که دولت را بدنام کنیم. متاسفانه آن طور که باید درمسیر حقیقت حرکت نمی کنیم. متاسفانه اغلب منافع جناحی خودمان را درنظر می گیریم و مردم را فدا می کنیم. در حالی که دیگر برای مردم سیاست مهم نیست و کاری ندارند که کدام جناح و حزب هستند یا نیستند. به نظرم سیاستمداران حداقل ده سال از مردم عقب هستند و فکر می کنند مردم به گروه بندی هایشان اهمیت می دهند. سیاستمداران باید جلوتر بیایند و بفهمند اصلا درد مردم چیست. باید بفهمند که مردم درد نان و جیبشان را دارند نه حزب و جناح.
با این حساب افزایش نرخ ارز و دلار حاصل بازی های سیاسی است؟
تا حدود زیادی بله متاسفانه.
در شرایط بی ثباتی نرخ ارز و روند کاهشی ارزش پول ملی، مردم چطور می توانند همان اندوخته اندکشان را حفظ کنند؟
قطعا کارشناسان مربوطه باید دراین خصوص راه حل بدهند. ولی خب همیشه یک گذینه هایی برای سرمایه گذاری وجود دارد و با توجه به میزان اندوخته می توان مثلا ملک خریداری کرد یا در بورس وطلا و غیره سرمایه گذاری کنند. بازهم تاکید می کنم که کارشناسان امر می توانند دراین زمینه مشورت درست و مشخصی را ارائه دهند.
دیدگاهتان را بنویسید