نشست کارگروه آمایش آموزش عالی استان یزد با حضور دکتر روحالله رازینی معاون آموزشی وزیرعلوم با هدف بررسی مسائل و دغدغههای آموزشی دانشگاههای استان در دانشگاه یزد برگزار شد.
به گزارش سپاهان خبر ؛ دکتر روحالله رازینی معاون آموزشی وزارت علوم در سفر خود به استان یزد با حضور در نشست کارگروه آمایش آموزش عالی استان که در دانشگاه یزد برگزار شد، به اهمیت بحث آمایش آموزش عالی اشاره کرد و گفت: آمایش یک تکلیف قانونی و مطالبه رهبری است. برای اجرای بهتر این امر، نیازمند همدلی و تدابیر مشترک هستیم.
وی یکی از اولویتهای آمایش را توجه به مزیت های هر منطقه دانسته و تأکید کرد: ضروری است کارگروههای آمایش با قدرت و قوت در استانها به کار خود ادامه دهند. ما به صورت جدی پیگیر آمایش با تأکید بر استانی بودن هستیم و امیدواریم که جلسات بهطور جدی برگزار شده و قوام داشته باشد.
وی تصریح کرد: ما در بحث آمایش بیشتر حوزه عرضه را لحاظ میکنیم، در حالی که بحث تقاضا نیز بسیار مهم است. در هر استان باید یک پایلوت مناسب انجام شود تا نقاط قوت رصد شوند. نکته مهم استانی بودن کارگروهها نیز همین است که هر استانی با نقاط قوت خود آشنایی دارد.
دکتر رازینی با تاکید بر استفاده از ظرفیت آموزش مجازی، گفت: ورود آموزش عالی در دوره کرونا به آموزش مجازی، چندان آگاهانه و اختیاری نبود و تولد آن یک تولد نارس بود و فرصت کافی برای اتخاذ تدابیر لازم برای حفظ کیفیت وجود نداشت و اکنون باید با توجه به تجربیات موفق داخلی و بین المللی در این زمینه فکر اساسی صورت گیرد و دستورالعمل و نظامنامهی مربوط در دستور بازنگری است.
دکتر عباس کلانتری، رئیس دانشگاه یزد، در این نشست با اشاره به اهمیت آمایش آموزش عالی گفت: اگر آمایش در استانها جدی گرفته شود، قطعا مشکلات کاهش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: در بحث آمایش آموزش عالی باید یک همگرایی شکل گیرد و به نظر میرسد اگر یک قرارگاه در مرکز وزارت علوم ایجاد شود و یک نماینده برای ادغام، تجمیع و ساماندهی آموزش عالی حضور داشته باشد، این مهم انجام خواهد شد.
وی افزود: در بحث آمایش ضروری است یک سمینار برای توجیه دانشگاهها در وزارت علوم برگزار شود و سیاستهای این وزارت در آن تشریح و فرهنگسازی در این راستا صورت گیرد.
وی در بحث آموزش مجازی در دانشگاهها گفت: باید یک برنامهریزی مناسب برای مجازی شدن دانشگاهها انجام شود و در برنامه تقویم آموزشی نیز لحاظ شود.
دکتر کلانتری همچنین در مورد مساله بورس صنعت گفت: این طرح از یزد شروع شد، صنایع را پای کار آوردیم و آنها را توجیه کردیم که بورس صنعت را بپذیرند. اما پس از اینکه این طرح در زیرمجموعه سازمان امور دانشجویان قرار گرفت، دچار تغییراتی شد و به نوعی به بنبست رسید.
گفتنی است در این نشست دکتر سعید حسنی دبیر کارگروه آمایش آموزش عالی استان گزارشی از روند برگزاری جلسات ارائه کرد. دیگر حاضران در نشست نیز به بیان مسائل و دغدغههای آموزشی دانشگاههای خود پرداختند
دیدگاهتان را بنویسید