×
×
آخرین اخبار

از وضعیت نان در استان اصفهان چه خبر؟
نان یک لقمه گران  

  • کد نوشته: 33120
  • 30 تیر 1404
  • ۰
  • نان در آوردن این روزها با وجود فشارهای اقتصادی کمر شکن بسیار سخت شده است .نان در فرهنگ ما ایرانیان مسلمانان قداست زیادی دارد و اصطلاح نان در آوردن شاید به همین منظور بر روی کار و تلاش قرار گرفته است اما قیمت خود خود نان هم این روزها یکی از مسائلی است که حرف […]

    نان یک لقمه گران  
  • نان در آوردن این روزها با وجود فشارهای اقتصادی کمر شکن بسیار سخت شده است .نان در فرهنگ ما ایرانیان مسلمانان قداست زیادی دارد و اصطلاح نان در آوردن شاید به همین منظور بر روی کار و تلاش قرار گرفته است اما قیمت خود خود نان هم این روزها یکی از مسائلی است که حرف های زیادی برای گفتن دارد چرا که چند نرخی بودن نان نشان از این دارد که هر چه بیشتر پول بدهی نان بهتری خواهی خرید.

    بوی تبعیض قیمتی از نانوایی به مشام می رسد  

    در حقیقت بوی نان تازه اگر چه آدم را از دورترین کوچه‌ها به نانوایی می کشاند ولی نان ها امروز بوی تبعیض قیمتی، سردرگمی مردم و فشار اقتصادی گرفته اند و نانی که باید قوت جان باشد، تبدیل به دغدغه‌ای روزانه برای سفره‌ها شده است ، سفره هایی که زیر فشارهای اقتصادی هر روز کوچک و کوچک تر شدند و بیم این میرود که با این وضعیت نان این سفره ها که قوت قالب افراد خانواده است کم و کمتر شود.

    در بسیاری از استانها چند نرخی بودن نان دردسر ساز شده و حتی نانوایی هایی که از یارانه آرد استفاده می کنند نیز هم قیمت نیستند و کیفیت نانشان تعریفی ندارد ، البته در این میان نباید مشکلات نانوایان را نادیده گرفت ولی در مجموع مردم از این وضعیت راضی نیستند.

    نزدیک به ۵ هزار نانوایی در اصفهان

    به گزارش پایگاه خبری سپاهان خبر; با وجود افزایش هزینه‌های تولید نان و فشارهای وارده به نانوایان، تاکنون نرخ رسمی جدیدی برای نان در سطح کشور اعلام نشده است ولی در برخی استان ها افزایش قیمت نان به‌صورت منطقه‌ای دیده می شود و در اصفهان نیز شاهد آن هستیم . حدود چهار هزار و ۸۰۰ واحد نانوایی در اصفهان مشغول به فعالیت‌ هستند نانوایی هایی که تعدادی از آنها آزاد پز و تعدادی هم با استفاده از یارانه دولتی نان می پزند همچنین ۲۰ کارخانه تولید آرد نیز وجود دارد

    فشار بیشتری بر اقشار کم‌درآمد

    مهدی امیدوار، سخنگوی اتاق اصناف ایران است وی در اظهاراتی جنجالی از پدیده نان طبقاتی سخن گفته است به این معنا که نان با کیفیت خوب تنها برای کسانی که توان پرداخت دارند قابل دسترسی است و یارانه نان برای اقشار ضعیف جامعه واریز می‌شود. این موضوع در عمل به معنای کاهش کیفیت نان یارانه‌ای و افزایش قیمت نان آزاد است که فشار بیشتری بر اقشار کم‌درآمد وارد می‌کند.

    دکتر محمدی، نیز کارشناس اقتصاد است وی معتقد است که چند نرخی بودن نان ، نشانه‌ی ناکارآمدی نظام توزیع و تخصیص یارانه است. اگر قرار است نان برای مردم ارزان بماند، باید هدفمند و یکپارچه توزیع شود، نه با چند نرخ متغیر و بدون شفافیت.

    تاکید بر اهمیت مرحله تخمیر در تولید نان

    بسیاری از نان های یارانه ای کیفیت لازم را ندارند و مصرف آنها می تواند منجر به بروز مشکلاتی برای سلامتی شود ، در حالیکه کارشناسان تاکید بر مصرف نان کامل دارند.

    اکرم قصری رئیس اداره امور آزمایشگاه‌های اداره استاندارد اصفهان است وی در خصوص کیفیت نان معتقد است تاکنون در نظام غذایی مردم، نان‌ سفید جایگاه خوبی داشت ولی اگر نان کامل جایگزین نان سفید شود، عارضه‌هایی مثل دیابت، چربی، فشار خون و… نیز تا حد قابل ملاحظه‌ای کنترل می‌شود.در واقع هرچه نان سبوس بیشتری داشته باشد از نظر رنگ، تیره‌تر ولی از لحاظ تغذیه‌ برای بدن مفیدتر است.

    وی با تاکید بر اهمیت مرحله تخمیر در تولید نان کامل افزود: اگر فرایند تخمیر انجام نشود همان نان سبوسدار هم برای بدن ضرر دارد.قصری در باره ضرورت فرهنگ‌سازی برای مصرف نان کامل گفت: در حال حاضر، طرح‌های آموزشی در مدارس و مراکز آموزشی در حال اجراست تا مردم از فواید این نوع نان آگاه شوند.

    نظارت بیشتر بر فروش نان

    امید شریفی سخنگوی ستاد تنظیم بازار استان اصفهان است وی در جلسه اخیر خود در خصوص وضعیت نان گفت: دولت در سطح ملی تصمیم به تعدیل قیمت گرفته که به زودی در استان اصفهان نیز اجرایی می‌شود.وی با تاکید بر اینکه نان‌های آزاد (مانند سنگک) مشمول قیمت گذاری دستوری نیستند و هر نانوایی براساس هزینه‌های واقعی شامل اجاره بها، دستمزد نیروی کار، هزینه آب، برق و گاز، قیمت خود را تعیین می‌کند گفت: با این حال، این به معنای عدم نظارت نیست و قیمت‌ها بر اساس عرف کارشناسی استان کنترل می‌شود.

    مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان قول داد: به محض تصویب نهایی قیمت‌های جدید، اطلاع رسانی شفافی از طریق رسانه‌های جمعی انجام خواهد شد و  همه نانوایی‌ها موظفند قیمت‌های مصوب را به صورت واضح در معرض دید مشتریان نصب کنند.وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف در قیمت‌گذاری، از طریق سامانه ۱۲۴ مراتب را گزارش دهند.سخنگوی ستاد تنظیم بازار استان اعلام کرد: بازرسان اصناف، سازمان جهاد کشاورزی و بسیج اصناف در حال پایش مستمر قیمت‌ها هستند و با متخلفان برخورد می‌شود.

    «نان را از هر طرف بخوانی نان است»

    با بررسی وضعیت فعلی بازار نان و البته قول های مسئولین می توان به این نتیجه رسید که نان فقط آرد و آب نیست بلکه نان امنیت روانی جامعه است. وقتی نرخ نان در یک خیابان از مغازه‌ای به مغازه دیگر تغییر می‌کند، مردم بی‌عدالتی را احساس می‌کنند از همین رو باید  خواهد بود.

    نویسنده: یلدا توکلی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *