دکتر فهیمه وهبی زاد، نورولوژیست و متخصص مغز و اعصاب، در گفتوگو با پایگاه خبری سپاهان خبر در خصوص ارتباط مصرف کافئین و سکته یا مرگ این گونه پاسخ میدهد:
در مورد ارتباط کافئین و بیماریهای مغز و اعصاب، مطالعات گستردهای انجام شده است و خیلی وقتها مصرف کافئین ممکن است با سردرد ارتباط داشته باشد. ولی باید بدانیم در بعضی افراد هم قطع کافئین میتواند با سردرد ارتباط داشته باشد.
مطالعاتی در مورد مصرف کافئین و مشکلات شناختی و عملکرد مغز نیز انجام شده است. باید بگویم خود کافئین به تنهایی نمیتواند روی مغز ما تأثیر منفی داشته باشد، ولی نکتهای که باید به آن دقت کنیم این است که، مصرف بیش از حد کافئین میتواند ضربان قلب را بالا ببرد.
بعضی وقتها باعث بالا رفتن فشار خون هم میشود و همهی این عوامل ممکن است در واقع ریسک علائم بیماریهای مغز و اعصاب را نشان دهد. یک نکتهی مهم دیگر این است که ما باید بدانیم چند ساعت قبل از خواب مصرف کافئین نداشته باشیم.
چون کافئین میتواند باعث بر هم زدن کیفیت خواب ما و اختلالات مغز و اعصاب شود.
آیا مصرف کافئین به تنهایی منجر به سکته و یا مرگ میشود؟
به تنهایی نیست، ولی در خیلی موارد نادر شاید گزارشهایی وجود داشته باشد که باعث تنگی عروق شده باشد. ولی به طور کلی مصرف استاندارد با مقدار مناسب و در ساعت مناسب، ضرر واضحی برای مغز ندارد.
میزان مناسب مصرف قهوه چه مقدار است؟
براساس جمعیتی که داریم به آن فکر میکنیم، آیا در مورد زنان باردار فکر میکنیم، اطفال است یا بزرگسالان.
بگوییم در جوانها که خیلی روتین است
مصرق قهوه بهتر است قبل از ساعتهای شب اتفاق نیفتد و صبحها مصرف شود که خواب را بر هم نزند. بستگی به نوع قهوه دارد، مثلاً اسپرسو، لاته، کاپوچینو، همه مقدار کافئینشان متفاوت است. ولی مصرف در حد ۲ فنجان میتواند در طول روز بیضرر باشد.
دیدگاهتان را بنویسید