به گزارش خبرنگار سپاهان خبر، در روزهای اخیر؛ خبر و تصاویری در فضای مجازی و تعدادی از رسانه های رسمی درحال وایرال شدن است که نشان می دهد یک تپه تاریخی در محوطه باستانی جندی شاپور توسط فردی که گفته می شود از کشاورزان آن منطقه است تخریب و بخش هایی از این تپه فرو ریخته است. آنطور که برخی از کشاورزان منطقه جندی شاپور گفته اند؛ قسمت هایی از زمین های کشاورزی توسط میراث فرهنگی تصرف شده و آن ها نتوانسته اند حقشان را باز پس گیرند. البته این ادعاهایی است که برخی از کشاورزان مطرح شده و صحت یا سقم آن نیازمند بررسی های دقیق قانونی است.
به هر ترتیب، انتشار ماجرای تخریب تپه مذکور
مدیر پایگاه میراثفرهنگی جندیشاپور و ایوان کرخه را وادار کرد تا در این خصوص به رسانه ها توضیحاتی را ارائه دهد.
یعقوب زلقی در جمع تعدادی از خبرنگاران راجع به آنچه اتفاق افتاده است گفت: این نکته را تاکید کنم که متاسفانه همیشه یکسری اختلافاتی بین میراثفرهنگی و کشاورزان وجود دارد و این مورد هم جزیی از آنها است. خب ما تا جایی که توانستهایم سعی کردیم که این اختلافات را کم کنیم.
او ادامه داد: سعی کردیم شرایط بهتری را فراهم کنیم تا کشاورزان رضایتمندی بیشتری داشته باشند ولی متاسفانه گاهی رفتارهایی مشاهده می شود که نشان می دهد عده ای از این عزیزان به دنبال ایجاد ناآرامی و جوسازی هستند.
زلقی در تایید صحبت هایش به فیلم تخریب تپه مذکور اشاره کرد و گفت: فیلمهای تخریب یک تپه تاریخی گواه این موضوع است که برخی با اهداف نامعلوم به دنبال تخریب شکوه ایران باستان هستند.
مدیر پایگاه میراثفرهنگی جندیشاپور و ایوان کرخه در توضیحات واضح تر این ماجرا بیان داشت: همانطور که در تصاویر هم مشخص است یکی از کشاورزان منطقه جندیشاپور هنگام شخم زمین کشاورزی، به یکی از تپههای تاریخی آسیب زده که حتما با او برخورد قانونی میشود.این کشاورز دو هکتار زمین کشاورزی در این منطقه دارد که یک تپه تاریخی کوچک در محدوده آن واقع شده و کشاورز هنگام شخم زدن، گوشهای از تپه را نیز همراه زمین شخم زده است.
او با تاکید براینکه” موضوع در شورای تأمین شهرستان دزفول هم در حال پیگیری است” یادآورشد: ناگفته نماند که موضوع تخریب تپههای باستانی منطقه تاریخی جندیشاپور تا حدی نیز بزرگنمایی شده است. البته تخلفات را انکار نمی کنیم ولی اینکه می گویند یک کشاورز دو هکتار از تپههای باستانی منطقه جندیشاپور را تسطیح کرده است، به هیچ وجه صحت ندارد.
مدیر پایگاه میراثفرهنگی جندیشاپور و ایوان کرخه همچنین خاطرنشان کرد: این زمینهای کشاورزی که در بین آنها تپههای تاریخی وجود دارد، باید از جهاد کشاورزی به میراثفرهنگی واگذار شوند تا برنامهریزی بهتری برای حفاظت و حراست از آنها انجام شود. قطعا تعیین محدوده دقیق و واقعی عرصه و حریم زمین کشاورزان و تپه های باستانی، نیاز به تحقیقات دقیق توسط هیأتهای کارشناسی دارد.
وی تاکید کرد: نمی توان صحبت های هرکسی که ادعای مالکیت براین اراضی را دارد بدون پشتوانه قانونی و اقدامات کارشناسی شده پذیرفت.
تپه باستانی رو شخم زده D;