مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد شعار امسال روز جهانی موزهها را «موزهها برای آیندهای پایدار» عنوان کرد و ابراز داشت : موزه بزرگ یزد تاکنون حدود ۶۰ درصد پیشرفت داشته و امسال مجدداً عملیات اجرایی آن در دستور کار قرار خواهد گرفت و تا تکمیل آن، متوقف نخواهد شد.
به گزارش سپاهان خبر ؛ « سید محمد رستگاری » درنشست با اصحاب رسانه که به مناسبت روز جهانی موزهها و هفته میراث فرهنگی برگزار شد ، رویکرد امسال میراث فرهنگی در این حوزه را اجرای طرحهای مشارکتی با سایر دستگاهها، ادارات و نهادها از جمله مرمت بازار تاریخی یزد با وسعت بیش از ۱۶ هکتار و با مشارکت اصناف، شهرداری و مردم عنوان کرد.
وی ضمن گرامیداشت روز جهانی موزهها، از امکان بازدید رایگان عموم مردم از اماکن تاریخی و موزههای وابسته به اداره کل میراثفرهنگی و اجرای تعداد ۶۰ طرح مرمتی در سراسر استان با اعتباری معادل ۱۰۰ میلیارد تومان به این مناسبت ؛ وبرگزاری بیش از ۵۶ برنامه فرهنگی از جمله بر گزاری شاهنامهخوانی، برپایی میز خدمت در نمازجمعه، دیدار با استاندار برای پیگیری و سرعت بخشی به موضوعات این حوزه و بازدید از پروژههای میراثی، کارگاههای ویژه کودک و تقدیر از چهرههای ماندگار حوزه میراثفرهنگی ، برگزاری کارگاههای آموزشی برای کودکان و مشارکت جوامع محلی، دانشگاهها و مسئولان در برنامهها جهت بازسازی و مرمت بافتهای تاریخی و آغاز بازسازی بقعه ستی فاطمه با هماهنگی معاونت عمرانی استانداری خبر داد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد گفت : با پیگیریهای صورتگرفته، اعتبارات مصوب استانی و ملی دوبرابر شده و تاکنون بیش از ۷۵ میلیارد تومان تخصیص دادهشده است و همچنین قراردادهایی به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان با پیمانکاران در حال انعقاد است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد : براساس مصوبه شورای برنامهریزی استان کفسازی محدوده بازار با همکاری شهرداری، بدنه را میراث و سقف را اصناف و کسبه و دستگاههای اجرایی هم در حال انجام آن هستند .
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد در ادامه با اشاره به راه اندازی کانونهای مردمی حمایت از میراث فرهنگی در ۳۴ محله شهر یزد با همکاری، مساعدت و یاری هیئات مذهبی و کانونهای میراث در سطح بافت تاریخی شهر یزد ، دروازه دولت و مجموعه شاه طهماسب(میدان بعثت) ، پیاده راه فرهنگی خیابان شهید ابراهیمی ، طرحهای الگوی مشارکتی قلعه عزآباد و همچمین بازسازی برج و باروی یزد بر اساس تفاهم نامه تنظیمی با شهرداری خبر داد.
رستگاری ابراز داشت : تعداد طرحهای میراث فرهنگی سال گذشته بیشتر از امسال بود ولی به لحاظ حجم سرمایه گذاری به مراتب کوچکتر بودند و امسال طرحهای بزرگتری را به صورت مشارکتی در دست اجرا داریم.
وی به اقدامات مرمتی بافتهای تاریخی در شهرستانهای بهاباد، بافق، مهریز، اردکان، مروست، خاتم و ابرکوه اشاره کرد و افزود: این پروژهها با همکاری شهرداریها و دهیاریها در حال اجراست و نقش مهمی در صیانت از میراث گرانقدر استان ایفا میکنند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد در پاسخ به سئوالی یکی از خبرنگاران ازصدور ۱۳۷۲ مورد اخطار در مورد تخریب، دخل و تصرف، مرمت غیرفنی و ساخت وسازهای غیرمجاز در بافتهای تاریخی استان که یک هزار و ۱۱۴ مورد آن مربوط به شهرستان یزد بوده که در نهایت منجر به توقف یک هزار و ۳۰۲ مورد از آنها، ۵۲ مورد پلمب و گاهاً دستگیری متخلفان است خبر داد.
وی گفت: موزه بزرگ یزد با مشارکت یک تیم آلمانی در حال مرمت است و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و این موزه بازخورد اجتماعی مثبتی دارد، این موزه با دو محور مرمت و احیا و میشود و امید است فاز نخست آن تا فروردینماه تکمیل میشود که این اولین پروژه همکاری مرمت موزه بعد از انقلاب اسلامی با آلمان در یزد است.
رستگاری از کاندید شدن ثبت جهانی دو مسجد استان خبر داد و گفت: پروندههای مسجد جامع فهرج و مسجد جامع یزد تکمیل و برای اقدام به وزارت میراثفرهنگی ارسال شدند.
« علیرضا نقوی » مدیر شهرداری ناحیه تاریخی یزد نیز در این نشست با بیان اینکه راهاندازی شهرداری ناحیه تاریخی یزد اولین شهرداری کشور از این نوع بود ونه یک عنوان تشریفاتی بلکه یک مسئولیت بزرگ است و یزد با تکیه بر هویت، فرهنگ و مردم خود برخلاف سایر شهرها توانسته پیوستگی این بافت را حفظ کند ؛ اظهار داشت : شعار «به سوی آینده پایدار» شعار زیبایی برای هفته میراث فرهنگی است و معتقدیم رویکرد جدید در شهرسازی جدید نیز باید ساخت و ساز و بازسازی پایدار شهرها باشد.
وی تاکید کرد : باید با نگاهی مردممحور و با همراهی و تعامل خوب ایجاد شده بین شهرداری، شورای شهر و میراث فرهنگی، گام به گام طرحهای مشترکی بیشتری را تعریف کرده و از این طریق به حفظ بافت تاریخی و افزایش کیفیت زندگی شهروندان و مالکان اصیل آن اقدام کنیم.
نقوی با بیان این که بودجه امسال این شهرداری به ۳۴۰ میلیارد تومان افزایش یافته است بیان داشت : علاوه بر طرح دفع و هدایت آبهای سطحی به برخی قنوات به صورت کارشناسی، طرحهای مشترک دیگری مانند ساماندهی و بهسازی گورستان تاریخی جوی هُرهُر از چند سال قبل در دستور کار شهرداری ناحیه تاریخی یزد قرار گرفته که میتواند پس از بهرهبرداری به یکی از حلقههای گرشگری معنوی مذهبی شهر یزد تبدیل شود.
مدیر شهرداری ناحیه تاریخی یزد با بیان اینکه طرح برج و باروی یزد نیز با نگاه هویتی به یزد از طرحهای مصوب شهرداری ناحیه تاریخی است که در آن پیوست دسترسپذیری نیز مورد اهتمام است اضافه کرد : حسینیه شاه طهماسب که در واقع قرینه میدان تاریخی امیرچخماق است در قالب طرح حسینیه تا حسینیه آغاز شده، با همکاری میراث فرهنگی در دست اقدام است
دیدگاهتان را بنویسید