×
×

در آیین بزرگداشت حکیم فردوسی تاکید شد؛
شاهنامه فردوسی کتابی جهانی است

  • کد نوشته: 28142
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • ۰
  • فردوسی با بدان و رفتارهای بد، بد است و جهان را عرصه پیکار خیر و شر می‌داند و بر این باور است که در این نبرد دائمی در نهایت پیروزی از آن نور و روشنایی و خیر است.
    شاهنامه فردوسی کتابی جهانی است
  • به گزارش سپاهان خبر به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت فرهنگ، نویسنده و پژوهشگر لرستانی با اشاره به اینکه شاهنامه فردوسی کتابی جهانی است، گفت: همه کسانی که شاهنامه فردوسی را دیده و خوانده‌اند به فضل و دانش و فرهنگ فردوسی معترف هستند.
    دکتر محمدجعفر محمدزاده در آیین بزرگداشت روز حکیم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی در قلعه فلک الافلاک خرم آباد با بیان این مطلب افزود: روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی که از مهمترین موضوعات ملی است با برگزاری روز خرم‌آباد تقارن پیدا کرده است.

    وی ادامه داد: این همزمانی گویی می‌خواهد یک حقیقت تاریخی را بیان کند و آن آمیختگی و عشق و علاقه مردم لرستان به ایران عزیز و مولفه‌های ملی است.

    محمدزاده گفت: مردم لرستان با شاهنامه فردوسی انس و آشنایی دیرین دارند و با مولفه‌های ملی ایران آشنا شده‌اند و هنر شاهنامه‌خوانی و نقالی در بین ایلات و عشایر این استان جایگاه تاریخی دارد.

    وی بیان داشت: فردوسی حکیمی است که با اثر بزرگ خود یعنی نظم شاهنامه کاری کرد که ملت ایران را صاحب کتابی بزرگ کرد و تاریخ ملی ایران را تدوین نمود. شاهنامه کتابی است که هویت ملی، تاریخ، فرهنگ، تمدن، خداباوری و خردورزی ایرانیان را جمع و تمامی آنها را به خاطره جمعی ملت ایران تبدیل کرده است.

    این استاد زبان و ادبیات فارسی با تاکید بر اینکه شاهنامه فردوسی کتابی جهانی است افزود: همه کسانی که شاهنامه فردوسی را دیده و خوانده‌اند به فضل و دانش و فرهنگ فردوسی معترف هستند.

    محمدزاده عنوان کرد: بیشتر سخنوران پس از از فردوسی یا با صراحت در سخن خود از فردوسی نام و یا از سفره گسترده او بهره برده‌اند.

    وی افزود: مدح و بزرگداشت فردوسی در سخن شاعران بزرگی چون انوری، ظهیر فاریابی، سعدی، نظامی، خاقانی، اسدی توسی و… دیده می‌شود و تاثیر اندیشه‌های فردوسی را در سخن حکیمانه امثال خیام و حافظ به‌روشنی می‌توان دید.

    این استاد لرستانی گفت: افزون بر ایرانیان؛ دانشمندان شرق‌شناس و ایران‌شناس که به تاریخ ایران پرداخته‌اند توجه ویژه‌ای به فردوسی کرده و به شرح و تبیین شاهنامه همت کرده‌اند. نکته مهم در باب فردوسی آن است که او ایران و فرهنگ ایران را دوست دارد ولی هیچگاه با اقوام دیگر ستیزه نداشته است.

    وی افزود: در بسیاری از داستان‌های شاهنامه فردوسی از انسانهای نیک‌اندیشی از دیگر اقوام هم که با ایران در جنگ بوده‌اند به نیکی یاد می‌کند.

    محمدزاده تصریح کرد: فردوسی با بدان و رفتارهای بد، بد است و جهان را عرصه پیکار خیر و شر می‌داند و بر این باور است که در این نبرد دائمی در نهایت پیروزی از آن نور و روشنایی و خیر است.

    وی ابراز امیدواری کرد که جوانان و نوجوان با دنیای شاهنامه آشنا شوند و از چشمه زلال اندیشه‌های دینی و حکمی فردوسی برای زندگی حکیمانه بهره‌مند شوند.

    نویسنده: دریا وفایی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *