شب بیداری با چاشنی اعتیاد
یک تحلیلگر اعتیاد گفت: نوجوانان و جوانان قرص ریتالین را به توصیه دیگر دوستان و همسن و سالهای خود برای شب بیداریهای ایام امتحانات مصرف میکنند و البته ناگفته نماند که عدهای نیز این قرص را با هدف کاهش وزن و لاغری هم مورد استفاده قرار میدهند اما از عوارض بیشمار آن کمتر چیزی نمیدانند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی وبسایت خبری سپاهان خبر، شب بیدار ماندن برای اغلب افراد کاری سخت و دشوار است و اگر کسی به آن عادت نداشته باشد، برای انجام این کار سخت میتواند با ترفندهایی چون استفاده از یک غذای سبک، پیاده روی منظم، استفاده متعادل از کافئین و قهوه در ساعات شب هم بیدار باشد.
خیلی از افراد همچون دانشجویان در ایام خاصی مثل ایام امتحانات به روشهای غلط شب بیداری مثل استفاده از قرص “ریتالین” روی میآورند و البته اگر از عوارض آن آگاهی داشته باشند، هرگز چنین کاری را انجام نمیدهند.
ممنوعیت فروش قرص ریتالین بدون نسخه پزشک!
سعید صفاتیان تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد، در گفتگو باخبرنگار سپاهان خبر، درباره ریتالین، گفت: ریتالین مادهای از خانواده آمفتامینها به شمار میآید و توسط برخی از پزشکان برای درمان بیماریها و اختلالات اعصاب و روان تجویز میشود.
وی اضافه کرد: فروش ریتالین بدون نسخه پزشک ممنوع است اما در موارد بسیاری بدون اخذ نسخه هم به فروش میرسد و برخی داروخانهها و همچنین بعضی افراد برای کسب سود بیشتر، ریتالین را با قیمت بسیار بالا و بدون درخواست رؤیت نسخه پزشک عرضه میکنند و این مسئله بیانگر آن است که نظارت دستگاههای اجرایی باید بیشتر باشد و باید بگویم نوع تقلبی این قرص هم در بین سوداگران دارو موجود است.
این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تاکید کرد: از جمله موارد کاربرد قرص ریتالین کاهش و کنترل اختلال کمتوجهی و درمان بیش فعالی به ویژه در کودکان است که جز تحت نظر پزشک متخصص نباید به مصرف آن اقدام کرد؛ چون در نهایت موجب اعتیاد و وابستگی شدید فرد مصرف کننده به این قرص خواهد شد.
عوارض ریتالین از بیاشتهایی تا کابوسهای شبانه!
صفاتیان در ادامه یادآور شد: اختلال در گوارش، بیاشتهایی، بیخوابی، استرس و همچنین کابوسهای شبانه و کاهش آستانه صبر از جمله عوارض اولیه مصرف قرص ریتالین به شمار میآیند و بیقراریهای مداوم، افسردگی، بدخلقی، کاهش وزن و تهوع هم از دیکر عوارض مصرف این قرص است که در افراد مختلف شدت و نوع آن متفاوت است.
وی تصریح کرد: نوجوانان و جوانان قرص ریتالین را به توصیه دیگر دوستان و همسن و سالهای خود برای شب بیداری های ایام امتحانات مصرف میکنند و البته ناگفته نماند که عدهای نیز این قرص را با هدف کاهش وزن و لاغری مورد استفاده قرار میدهند.
این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد اضافه کرد: استفاده دائم و طولانی مدت از ریتالین نیز عوارضی مشابه روانگردان “ال اس دی” دارد و
این عوارض شامل لرزش، تب و افزایش تپش قلب را به دنبال خواهد داشت.
ضرورت افزایش آگاهی دانشجویان!
صفاتیان خاطرنشان کرد: برخی از مصرف کنندگان قرص ریتالین حالاتی چون توهم را هم تجربه میکنند؛ مثلا اینکه زیر پوست خود چیزی شبیه کرم را در حال حرکت احساس میکنند و البته این موضوع میتواند به دلیل کاهش ساعات خواب هم رخ دهد.
وی یادآور شد: باور غلط جوانان به افزایش و ایجاد تمرکز با مصرف ریتالین باید اصلاح شود و این وظیفه جامعه پزشکی، درمانگران اعتیاد، والدین جوان و سایر کسانی است که مسئولیتی در حوزه جوانان بر عهده دارند. عدهای از دانشجویان در طول سال تحصیلی خود دروس را نمیخوانند و میخواهند در شب امتحان تمام کتاب را دوره کرده و فکر میکنند با خوردن یک یا چند قرص ریتالین توان و تمرکزشان برای یادگیری و بخاطرسپاری مطالب را افزایش میدهند، اما در حقیقت اینگونه نیست.
این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تاکید کرد: بسیاری از افراد فریب تمرکز کوتاهمدتی که قرص ریتالین برایشان ایجاد میکند را خورده و نمیدانند آسیبهای بلندمدت مصرف این قرص چقدر فاجعه بار است.
اطلاع رسانی در رسانههای جمعی پر مخاطب و همچنین انتشار مطالب آموزشی در شبکههای اجتماعی که جوانان بیشترین زمان خود را در این شبکهها سپری میکنند، از جمله اقدامات مهمی است که باید مدنظر مسئولان به ویژه مسئولان حوزه آموزش قرار بگیرد.
تصمیمات ناآگاهانه و فریب تبلیغات دروغین دیگران را خوردن، مهمترین اتفاقی است که جوانان دانشجو به ویژه در ایام امتحانات گرفتار آن میشوند و تبعات این قبیل رفتارها تا مدتها و چه بسا تا پایان عمر در زندگی آنها باقی میماند و مصرف قرص ریتالین نیز از آن جمله است.
دیدگاهتان را بنویسید