×
×

با گرمای هوا، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بیشتر می شود

  • کد نوشته: 25298
  • ۲۷ فروردین ۱۴۰۴
  • ۰
  • مدیرکل دامپزشکی استان به تشریح توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو ‏پرداخت.‏
    با گرمای هوا، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بیشتر می شود
  • مدیرکل دامپزشکی استان به تشریح توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو ‏پرداخت.‏

    به گزارش سپاهان خبر ؛ دکتر علی فاتحی نیا گفت: با آغاز فصل گرم سال احتمال ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو (CCHF)افزایش پیدا می کند که رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از اهمیت بالایی جهت جلوگیری از ابتلا به آن برخوردار می باشد و این بیماری با رعایت اصول بهداشتی شامل سم‌پاشی بدن دام‌ها، ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان پرهیز از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی قابل کنترل است .

    وی ادامه داد: فرآیند پیش سرد در کشتارگاه‌های استان انجام می‌شود به این صورت که لاشه دام پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در درجه حرارت ۴ درجه سانتیگراد نگهداری و سپس روانه مراکز عرضه می شود این روند باعث از بین رفتن ویروس تب کریمه کنگو و بسیاری از عوامل بیماری زای دیگر می‌شود.

    فاتحی نیا اضافه کرد: با وجود آنکه ویروس تب کریمه کنگو حساس به حرارت است، بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن خواهد شد، لذا به افراد توصیه می‌شود از خوردن گوشت و جگر خام و نیم پخته پرهیز کنند.

    وی تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان نیز شامل؛ تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ می باشد. لازم به ذکر است این بیماری در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفأ یک تب موقتی در دام ایجاد می‌نماید لذا براساس علائم ظاهری قابل تشخیص نمی‌باشد.

    فاتحی نیا ادامه داد: افرادی که دارای سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآورده‌های خام دامی که علایم فوق را مشاهده ‏می‌کنند، باید دراسرع‌وقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا تحت معالجه قرار گیرند.

    وی اظهار کرد: با رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت ‏اصول ایمنی کار به ‌منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز ‏دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه نگهداری دام ، جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز، تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر ۴۸ ساعت در دمای ۴درجه سانتی گراد ‏در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار می‌رود.‏

    نویسنده: زهره امامی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *