×
×

حضور هدفمند گروه فولاد مبارکه در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران

  • کد نوشته: 26419
  • ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • ۰
  • یکی از چالش‌های بزرگ گروه فولاد مبارکه در حوزه صادرات، تأمین نیاز مشتریان داخلی است. محصولات فولاد مبارکه به دلیل کیفیت بالا، مورد توجه مشتریان داخلی قرار دارد. با این حال، واقعیت این است که فولاد مبارکه به عنوان یک شرکت جهانی در جمع فولادسازان بزرگ دنیا قرار دارد و محصولات آن در بازارهای جهانی شناخته شده است.
    حضور هدفمند گروه فولاد مبارکه در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • به گزارش سپاهان خبر ; هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران «ایران اکسپو ۲۰۲۵» کار خود را شروع کرده و تا دوازدهم اردیبهشت ماه در محل برگزاری نمایشگاه بین‌المللی تهران فعال است .گروه فولاد مبارکه نیز در این نمایشگاه حضوری فعال دارد و توانمندی های خود را به نمایش گذاشته است .
    در بازدید از غرفه گروه فولاد مبارکه در نمایشگاه با فعالیت های این شرکت بیشتر آشنا شدیم و با تعدادی از معاونان به گفتگو نشستیم اما یکی از اتفاقات مهمی که در این غرفه رخ داد، امضا تفاهم ‌نامه همکاری گروه فولاد مبارکه و بانک سپه بود تا گسترش مراودات بانکی و استفاده از ظرفیت‌های متقابل محقق شود.

    امضای یک تفاهم نامه در راستای تحقق یک هدف بزرگ

    سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در آئین امضای تفاهم‌نامه همکاری بانک سپه و گروه فولاد مبارکه در هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) اظهار کرد: در سالی که مزین به نام سرمایه‌گذاری برای تولید شده، به منظور توسعه سرمایه‌گذاری‌ها و افزایش و ارتقا توان تولیدی گروه فولاد مبارکه، برنامه‌ریزی‌های جدی انجام شده است و امضای این تفاهم نامه نیز در راستای تحقق این هدف است.
    مدیرعامل گروه فولاد مبارکه افزود: گروه فولاد مبارکه بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان طرح توسعه در کل کشور در شرکت‌های زیرمجموعه خود دارد و امیدوارم بتوانیم در پیشبرد اهداف توسعه کشور قدم برداریم.

    گروه فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین مجموعه صنعتی ایران

    همچنین گروه فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین مجموعه صنعتی ایران، هم در تولیدی که به صورت مجتمع در مبارکه اصفهان دارد و هم در بیش از ۱۰۰ شرکت گروه، نقش آفرینی خوبی در اقتصاد کشور دارد.
    وی همچنین تاکید کرد: اصلی‌ترین نیاز شرکت‌ها و صنایع تولیدی در کنار مهارت‌های فنی و تخصصی، ابزارها و روش‌های جدید تأمین مالی است. ما با تعامل با بانک‌های مختلف، از جمله بانک سپه، برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنیم.
    زرندی در ادامه به چالش‌های موجود در حوزه تولید اشاره کرد و گفت: به خاطر جبری که از موضوع ناترازی‌ها بر مجموعه‌های تولیدی تحمیل شد، گروه فولاد مبارکه مجبور است در حوزه‌های زیرساختی خود مستقلاً سرمایه‌گذاری کند.

    امکان افزایش صادرات را داریم

    مدیرعامل گروه فولاد مبارکه افزود: فولاد مبارکه با پتانسیل بالای صادراتی خود، در سال‌های گذشته به دلیل ملاحظات تنظیم بازار، اولویت را بر تأمین نیازهای داخلی گذاشته بود. اما اکنون در صورت فراهم شدن شرایط، امکان افزایش صادرات را داریم. به همین منظور، زیرساخت‌های لازم برای افزایش ۵۰ درصدی صادرات نسبت به شرایط فعلی در حال آماده‌سازی است. در حوزه محصولات نیز ، فولاد مبارکه به ویژه در زمینه ورق‌های فولادی، صادرات خود را با هماهنگی وزارت صنعت و با رویکرد حمایتی وزیر محترم، گسترش خواهد داد. این شرکت در حال حاضر ورق گرم و سرد و همچنین ورق گالوانیزه مازاد نیاز داخلی را به بازارهای بین‌المللی صادر می‌کند.
    وی افزود: بازار صادراتی به راحتی به دست نمی‌آید و تصمیمات نادرست در شرایط بحرانی می‌تواند به از دست رفتن مشتریان بین‌المللی منجر شود. به همین دلیل، درخواست شده است که حمایت‌های لازم برای حفظ و گسترش بازارهای صادراتی این شرکت انجام شود.در این راستا، فولاد مبارکه در حال برنامه‌ریزی برای حضور در بازارهای جدید و تشکیل گروه‌های مشترک با کشورهای مختلف به منظور همکاری در زمینه صادرات و تولید است.

    مدیرعامل گروه فولاد مبارکه اذعان داشت : این شرکت همچنین به دنبال تبدیل اسلب به ورق و صادرات آن به بازارهای جهانی است. با توجه به این برنامه‌ها، امیدواریم که در سال جاری شاهد افزایش قابل توجهی در میزان صادرات خود باشد و بتواند به عنوان یکی از بازیگران اصلی در بازار جهانی فولاد شناخته شود.

    بهره برداری از فاز بخار نیروگاه سیکل ترکیبی گروه فولاد مبارکه با همکاری مپنا

    مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با اشاره به بهره‌برداری فاز به فاز از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی آفتاب شرق فولاد مبارکه نیز افزود: در فاز اول این پروژه، ۱۲۰ مگاوات را تولید می‌کنیم که تاکنون ۸۰ مگاوات آن وارد شبکه شده و هفته آینده ۱۲۰ مگاوات تحویل خواهد شد. فاز بخار نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه نیز تا نیمه آذر ماه با همکاری مپنا بهره برداری خواهد شد.زرندی همچنین به پروژه‌های آب و گاز اشاره کرد و گفت: یکی از تعهدات ما به مردم اصفهان، انتقال آب دریا و جدا کردن مصرف آب صنعت از رودخانه زاینده‌رود است. مراحل پایانی این پروژه در حال انجام است و امیدواریم تا قبل از تیرماه این اتصال برقرار شود. این آب فقط مخصوص صنعت است و مزیت آن این است که نیاز به برداشت از رودخانه را به صفر می‌رساند.وی به همکاری با ش

    رکت ملی نفت در حوزه گاز اشاره کرد و گفت: ما در حال پیگیری تأمین انرژی خود هستیم و امیدواریم که این پروژه‌ها به زودی به نتیجه برسند. هدف ما این است که با تدبیر، تولید خود را سرپا نگه داریم و به توسعه کشور کمک کنیم.

    گسترش مشارکت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مشترک شود

    آیت اله ابراهیمی، مدیرعامل بانک سپه نیز در مراسم انعقاد این تفاهم‌نامه گفت: بانک سپه در حال حاضر در حوزه‌های فناوری‌های نوین و اقتصادی همکاری‌های خوبی با گروه فولاد مبارکه دارد و امیدواریم این مذاکرات منجر به گسترش مشارکت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مشترک شود.مدیرعامل بانک سپه همچنین به نقش مهم گروه فولاد مبارکه در بهبود اشتغال و رفع مشکلات کشور اشاره کرد و از زحمات مدیران این گروه تقدیر و تشکر نمود و اذعان داشت : این تفاهم‌نامه ادامه همکاری‌های سال‌های متمادی بانک سپه با گروه فولاد مبارکه است و امیدواریم با این توافق، دامنه و تنوع خدمات ما در حوزه‌های اعتباری و بین‌المللی گسترش یابد.

    می توان ارزآوری را برای کشور و صنعت فولاد دوچندان کرد

    علیرضا منصوری، مدیر صادرات گروه فولاد مبارکه است ، در حاشیه امضای تفاهم‌نامه همکاری بانک سپه و گروه فولاد مبارکه، با وی در خصوص فعالیت های صادراتی به گفتگو نشستیم .
    این مقام مسئول با تاکید بر اینکه، امیدواریم که امسال با برنامه‌ریزی‌های جدید و تأکیدات مدیرعامل، بتوانیم بازارهای تازه ای را شناسایی کنیم گفت : با شناسایی این فرصت ها می توان ارزآوری را برای کشور و صنعت فولاد دوچندان کرد. البته برند فولاد مبارکه به عنوان یک نام شناخته‌شده در صنعت فولاد جهانی، می‌تواند در صورت فراهم بودن شرایط ژئوپولیتیک و سیاسی، به جذب خریداران بین‌المللی کمک کند.
    وی افزود : با توجه به طرح‌های توسعه‌ای که در دست اقدام داریم و به زودی به بهره‌برداری می‌رسند، حضور ما در بازارهای جهانی اجتناب‌ناپذیر است و نیاز به برنامه‌ریزی مناسب برای این امر داریم البته ، چالش‌هایی نیز وجود دارد که یکی از بزرگ‌ترین آن‌ها عدم توسعه زیرساخت‌ها در کشور است. زیرساخت‌های حمل و نقل، به ویژه حمل و نقل ریلی و بندری، به شدت محدود است و کشتی‌های صادراتی مدت زمان زیادی را در اسکله‌ها معطل می‌مانند. این تأخیرها باعث می‌شود که ما نتوانیم به خوبی با رقبای خود رقابت کنیم .

    وی اشاره ای به نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی کرد و خاطر نشان ساخت :این نمایشگاه که هر ساله برگزار می‌شود، فرصتی مناسب برای صادرکنندگان کشور است تا توانمندی‌های خود را به نمایش بگذارند و بتوانند حضوری مؤثر در بازارهای بین‌المللی داشته باشند. گروه فولاد مبارکه به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده محصولات غیرنفتی در کشور، از ابتدای بهره‌برداری خود، به عنوان اولین صادرکننده در صنایع فولادی و محصولات معدنی شناخته شده است.
    ‌از زمان آغاز فعالیت، فولاد مبارکه حدود ۲۶ میلیون تن از محصولات خود را به بازارهای جهانی صادر کرده و ارزآوری قابل توجهی برای کشور به ارمغان آورده است.
    مدیر صادرات فولاد مبارکه همچنین به تشریح برنامه‌ریزی‌های آینده این شرکت پرداخت و گفت: طرح‌های توسعه فولاد مبارکه همسو با برنامه‌های توسعه‌ای کشور و چشم‌اندازهای تعیین‌شده توسط سازمان ایمیدرو طراحی شده است.
    منصوری تأکید کرد: تمرکز اصلی فولاد مبارکه بر روی کشورهای همسایه خواهد بود، چرا که این کشورها دارای مزیت رقابتی برای حضور در بازار هستند.البته گروه فولاد مبارکه ، به بررسی بازارهای دیگر نیز پرداخته و به دنبال فرصت‌های جدید خواهد بود.

    توسعه کمی و کیفی گروه فولاد مبارکه نیازمند تقویت حضور در بازارهای جهانی

    با رضا حیدری، معاون فروش و بازاریابی گروه فولاد مبارکه نیز در غرفه این گروه پر افتخار به گفتگو نشستیم تا با این بخش نیز بیشتر آشنا شویم .وی تاکید کرد : نکته‌ای که برای ما اهمیت دارد، شفافیت در فروش محصولات صادراتی فولاد مبارکه است. از ابتدای سال ۱۴۰۴، با دستورالعمل مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، محصولات صادراتی فولاد مبارکه در رینگ صادراتی بورس کالا عرضه می‌شود که به عنوان یک نقطه عطف مهم تلقی می‌شود. امیدواریم سهم فروش محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا روز به روز افزایش یابد.
    وی ادامه داد : مطالعات همکاران ما نشان می‌دهد که کشورهای آفریقایی می‌تواند سهم قابل توجهی از بازار ورق گرم، سرد، گالوانیزه و رنگی ما را به خود اختصاص دهد. سال گذشته نیز نشستی مشترک برگزار شد که بخشی از محصولات گروه فولاد مبارکه به این بازارها ارسال شد. امیدواریم این بازدید و نشست، زمینه‌ساز حضور جدی‌تر فولاد مبارکه در بازار آفریقا باشد.

    حیدری همچنین گفت: یکی از چالش‌های بزرگ گروه فولاد مبارکه در حوزه صادرات، تأمین نیاز مشتریان داخلی است. محصولات فولاد مبارکه به دلیل کیفیت بالا، مورد توجه مشتریان داخلی قرار دارد. با این حال، واقعیت این است که فولاد مبارکه به عنوان یک شرکت جهانی در جمع فولادسازان بزرگ دنیا قرار دارد و محصولات آن در بازارهای جهانی شناخته شده است. توسعه کمی و کیفی گروه فولاد مبارکه نیازمند تقویت حضور در بازارهای جهانی است، در حالی که تأمین نیاز داخلی همچنان یک اولویت مهم به شمار می‌رود. در سال‌های گذشته، تلاش‌های ما بر این بوده که با عرضه‌های مرتب در بورس کالا، نیاز زنجیره فولاد، به ویژه در بخش پایین‌دست را تأمین کنیم و در این زمینه موفق بوده‌ایم.نگاه آینده ما به سمت صادرات است و توسعه بازارها جزو اهداف کلیدی ما محسوب می‌شود. خوشبختانه، محصولات فولاد مبارکه به بیش از ۵۰ کشور صادر شده و رضایتمندی خوبی از آن‌ها حاصل شده است.

    نویسنده: یلدا توکلی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *