به گزارش سپاهان خبر، پیک دوم آنفلوآنزا در راه است و افراد پرخطر از جمله سالمندان، بیماران خاص و زنان باردار باید تا هنوز فرصت هست نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
شهناز سالی، استاد تمام بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در گفتگو با ما بر اهمیت واکسیناسیون آنفولانزا تاکید کرد و گفت: افراد پرخطر واکسن آنفولانزا را از داروخانهها تهیه کنند تا از شدت علائم و عوارض آنفلوآنزا در امان باشند.
این عضو انجمن مطالعات کبدی کشور ادامه داد: ویروس آنفلوآنزا به دلیل تغییرات سالانه در آنتیژنهای آن، هر سال چهرهای متفاوت به خود میگیرد. این تغییرات ممکن است بهصورت آنتیژن دریفت (تغییرات جزئی) یا آنتیژن شیفت (تغییرات کلی) رخ دهد، بهطوریکه حتی نام ویروس بهطور کامل تغییر کند. به همین دلیل، ابتلای یکبار به این بیماری یا حتی تزریق واکسن در هر سال، ایمنی کامل برای سال بعد ایجاد نمیکند.
وی در توضیحات بیشتر گفت: آنتیژنهای H1N1، H3N2 و آنفلوآنزای B از رایجترین انواع این ویروس در سالهای گذشته بوده است، در بیشتر مناطق نوع ویکتوریا شایع بوده و نوع یاماگاتا نیز در طی سالهای گذشته آنچنان گزارش نشده است. به همین دلیل واکسن های سه گانه یا چهارگانه در دسترس است و باید به افراد خاص تزریق شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تاکید کرد: افراد بالای ۶۵ سال، بیماران مبتلا به بیماریهای خاص مانند نارساییهای کبدی، کلیوی، ریوی و قلبی، افراد تحت درمان شیمیدرمانی، بیماران دیالیزی، کسانی که پیوند عضو انجام دادهاند، زنان باردار و افرادی که چاقی شدید با بیامآی بالای ۴۰ دارند، باید هر سال واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
او گفت: واکسیناسیون در این گروهها، علائم بیماری را کاهش داده و عوارض جدی یا مرگومیر ناشی از آنفلوآنزا را به حداقل میرساند.
این پزشک متخصص، بهترین زمان تزریق برای واکسن آنفلوآنزا را از اواخر شهریور تا اواسط مهرماه اعلام کرد و گفت: افرادی که موفق نشدند در این بازه زمانی یعنی پیش از آنکه ویروس بهطور گسترده شیوع پیدا کند، واکسینه شوند، میتوانند در انتهای آذر یا انتهای بهمن واکسن را تزریق کنند.
شهناز سالی یادآور شد: از زمان تزریق واکسن تا ایجاد ایمنی در بدن حدود دو هفته زمان میبرد. بنابراین اگر فردی در مهرماه موفق نشده واکسن را دریافت کند، اواخر آذرماه یا اوایل بهمنماه واکسن را تزریق کند تا در برابر موج های بعدی شیوع بیماری در دی ماه و بهمن و اسفندماه محافظت شود.
استاد دانشگاه بهشتی ادامه داد: اثربخشی واکسن آنفلوآنزا حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد است و اگرچه نمیتواند کاملاً از ابتلا جلوگیری کند، اما شدت علائم و عوارض بیماری را کاهش میدهد.
عضو انجمن مطالعات کبدی هشدار داد: واکسن آنفلوآنزا تنها برای پیشگیری از این بیماری مؤثر است و نمیتواند در برابر سایر بیماریهای تنفسی محافظت کند.
وی خاطرنشان کرد: افراد پرخطر باید هرچه زودتر اقدام به دریافت واکسن کنند. این اقدام بهترین راه برای جلوگیری و کاهش خطر ابتلا به آنفلوآنزا است. علاوه بر افراد پرخطر، جامعه عمومی نیز اهمیت واکسن را جدی بگیرند تا ضمن کاهش شیوع بیماری، از فشار بر نظام سلامت جلوگیری شود.
شهناز سالی اعلام کرد: هنوز هم واکسن وارداتی و ایرانی در داروخانهها موجود است و جامانده ها از واکسن آنفولانزا می توانند هر چه سریعتر واکسینه شوند.
دیدگاهتان را بنویسید