به گزارش سپاهان خبر، دومین نشست و مذاکره ایران و امریکا به خوبی برگزار شد .
آمریکایی ها به شکل پراکنده و از قول رئیس جمهورشان و ویتکاف مطرح کردند که شرایط ما توقف غنی سازی است. این رویکرد یک عکس العمل رو به بالایی برای نرخ ارز ایجادکرد اکنون که ارز ۹۰ هزار تومان را داریم باید منتظر نتیجه نشست دوم باشیم زیرا شرایط بینا بینی وجود دارد به این شکل که ممکن است در این نشست نتایج مثبتی حاصل شود یا به همان میزان احتمال عقب نشینی از سوی آمریکا نیز متصور است بنابراین تغییر نرخ ارز بیشتر جنبه سیاسی دارد. با وجود اینکه آمریکا تجهیزات جنگی و ناوهای هواپیما بر به خلیج فارس آورده ولی خواهان جنگ با ایران نیست. کاهش ارز هم غیرطبیعی است یعنی یک عده ای در شرایط وخیم سیاسی نرخ ارز را افزایش داده اند به همین ترتیب انرا هم اکنون کاهش می دهند. بنابراین چسبندگی قیمت کنونی ارز بیشتر محتمل است؛ اگر نشست سومی هم حاصل شود تا بخواهد برنامه منظمی به خود بگیرد ارز تا همین حدود باقی خواهد ماند
نرخ ارز بازار آزاد تا ۸۰ هزار تومان جهش یافت
آلبرت بغزیان؛ کارشناس اقتصادی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران است وی در گفتگوی اختصاصی با ما گفت: در زمان وزیر اقتصاد آقای دکتر همتی تغییر در نرخ ارز نیمایی به وجود آمد به طوریکه نرخ ارز بازار آزاد تا ۸۰ هزار تومان جهش یافت و این امر یکی از دلایل استیضاح وزیر اقتصاد شد. اما چه دلایلی باعث جهش قابل توجه نرخ ارز از ۸۰ هزار به ۱۰۵ هزار تومان شد؟
تمایل بانک مرکزی نیز به چنین نرخی دور از ذهن نیست
کارشناس اقتصادی متذکر شد: موضوع تهدیدهای آمریکا از جانب ترامپ که تاکید داشت ایران باید به شرایط این کشور تن دهد و سر میز مذاکره بنشیند. این درخواست از سوی مسئولین کشورمان مورد استقبال قرار نگرفت و احتمال درگیری و جنگ میان آمریکا، اسرائیل و ایران بر نرخ ارز تاثیر گذاشت و قیمت آن را تا ۱۰۵ هزار تومان بالا برد کما اینکه تمایل بانک مرکزی نیز به چنین نرخی دور از ذهن نیست.
وی افزود: بالاخره بازار آزاد کجاست که این نرخ ارز را تعیین می کند؟ بازار هرات، سلیمانیه که به شکلی مبنای نرخ ارز شده است، آیا عرضه و تقاضایی که در یک سایت وجود دارد را می تواند ارزش پول ملی مشخص کند . به هرحال بانک مرکزی نیز در این تغییر نرخ ارز تاثیر دارد. با مطرح شدن ملاقات میان ایران و آمریکا کاهش نرخ ارز شیب کاهشی شدیدی به خود گرفت همانطور که افزایش آن با شیب شدید همراه بود .
چیزی ارزان نشده است
متعاقب نرخ ارز، بازارطلا هم کاهش از خود نشان داده است. اما این روند نزولی نرخ ارز درکاهش قیمت اجناس و کالاها تاثیری نداشته و چیزی ارزان نشده است. هیچ تولیدکننده و واردکننده ای اجناس خود را با وجود کاهش نرخ ارز ارزان نکرده است زیرا اطمینان به ماندگاری این نرخ ارز را نداشته و ندارند.
دیدگاهتان را بنویسید