ایران جزو معدود کشورهایی است که چندین پایتخت در طول تاریخ داشته است و شاید هیچ کشوری به اندازه ایران در گذر زمان شاهد تغییر مکانی پایتخت در طی چند صد ساله اخیر تاریخ خود نبوده است، ایران در طی چند قرن اخیر شاهد پایتختهای متعددی از تبریز، قزوین، اصفهان، شیراز، مشهد و در نهایت تهران بوده است و در این میان اصفهان از جایگاه ویژهای برخوردار بوده، چراکه عصر پایتختی اصفهان نه فقط عصر وسیعترین امپراطوری ایران در قرون اخیر بلکه عصر شکوفایی علم و هنر و فرهنگ و تمدن ایرانی _اسلامی به شمار میرفته است.
اصفهان در دوران پایتختی کوتاهش نه تنها توانست مرکز یک امپراطوری وسیع و پکپارچه باشد بلکه توانست تبدیل به ام القرای علم و فرهنگ و تمدن در زمانه خود شود به نوعی که زندگی در اصفهان آن روزها تبدیل به آروزی نخبگان جهان از شرق تا غرب شده بود حال ببینیم شهر نصف جهان و پایتخت روزهای نه چندان دور ایران از دولت چهاردهم چه میخواهد؟.
بدون شک و از منظر هر فرد جهان دیده منصفی باید اصفهان را یکی از زیباترین و پرجاذبهترین شهرهای جهان دانست به نوعی که از این منظر کمتر شهری را بتوان با اصفهان قیاس نمود.
متاسفانه علی رغم تمام ظرفیتهای اصفهان در دو دهه اخیر شاهد بی مهری و کم توجهی اکثریت دولتها به شهر نصف جهان بودیم و نه تنها با برداشت یک شهر برخوردار از شهر اصفهان گامی شایسته و جدی در مسیر توسعه این شهر برداشته نشده، بلکه در برخی از دورهها شاهد تصمیماتی بودیم که حتی میتوانست کیان حیات اسپادانا را مورد تهدید قرار دهد که اوج آن را میتوان در بحث مدیریت آب استان نظاره گر بود.
اصفهانی که روزی پایتخت ایران بود و پس از آن نیز به مدد ظرفیتهای ذاتی خود تبدیل به قطب گردشگری و اقتصاد کشور گردید این روزها تیر در پهلو و استخوان در گلو در گوشهای نشسته است و شاهد زوال خود است.
مشکلاتی همچون کمبود آب، فرونشست زمین، آلودگی هوا و عدم تخصیص منابع مالی مناسب و حتی درآمد مالیاتی خود اصفهان به این شهر تنها گوشهای از مشکلات شهری است که نصف جهانش میخوانند و روزگاری نه چندان دور ام القرای فرهنگ و تمدنی بود که بر جهان زمانه خود سروری مینمود. اصفهان و مردمش این روزها هم چیزی از ایران نمیخواهند جز اینکه این فرصت به آنها داده شودتا بتوانند بار دیگر طنین انداز عظمت و شوکت ایران در جهان باشند.
شایسته است رئیس جمهور در گام اول و هرچه سریعتر در راستای گفتمان عدالتجویانه خود که سال هاست تبدیل به مانیفست این کهنه سیاستمدار شده است با تشکیل کمیته یا کارگروه ای متشکل از نخبگان و متخصصین به مسئولیت شخص رئیس قوه مجریه اقدامی عاجل در خصوص مشکلات آب، فرونشست زمین و آلودگی هوا اصفهان انجام دهد.
آقای رئیس جمهور شما جراح قلب هستید و میدانیم اتاق عمل را رها کرده اید تا جراح مشکلات ایران شوید، و ورودتان به عرصه سیاست نه به قصد مال و جا بلکه با این اعتقاد و عقیده بوده است که میتوانید در این میدان جانهای بیشتری را نجات داده و آلام بیشتری را تسکین دهید، آقای رئیس جمهور از شما میخواهم پیش از اینکه فرصتهای اندک موجود سپری شود نه به عنوان یک سیاست مدار بلکه به عنوان یک جراح قلب به داد قلب تمدن ایران برسید، اصفهان ما و شما اگر به دادش برسید میتواند باری دیگر به داد ایران رسیده و تبدیل به گرانیگاه قدرت و امنیت تمدنی شود که جهان را متحول نماید.
دیدگاهتان را بنویسید