مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد گفت: برنامههای افق ۵ ساله میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد ارائه و بررسی شد.به¬گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد، سید محمد رستگاری با اعلام این خبر گفت: روز گذشته ۴ دیماه در نشستی در محل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با حضور قائممقام وزیر و برخی معاونان و مدیران وزارتخانه، برنامههای افق ۵ ساله میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد در سه حوزه ارائه و بررسی شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد افزود: در این نشست برنامه زمانبندی، میزان اعتبار و میزان مشارکت خیرین و سایر ارگانهای ذیربط در حوزه میراثفرهنگی تشریح و بررسی شد.
رستگاری عنوان کرد: احیاء بافتهای تاریخی ارزشمند شهرستانها و احیاء و مرمت ابنیه تاریخی باارزش از اهم پروژههایی بود که در سطح استان، مطرح و مقرر شد با کمک دولت، خیرین و دوستداران میراثفرهنگی طی ۵ سال به آنها پرداخته شود.
به گفته او بحث مرمت بازار یزد، احیاء برج و بارو و حصار تاریخی یزد، پایش بافت تاریخی یزد و اصلاح و ساماندهی تابلوهای آن، اقدامات حفاظتی بافتهای تاریخی و آثار ثبت جهانی و تأمین اعتبار برای ابنیه ارزشمند شهرستانها از دیگر مواردی بود که در حوزه میراثفرهنگی یزد در این نشست مطرح، بررسی و طرحهای مصوب آنها طی ۵ سال ارائه شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد خاطر نشان کرد: در این نشست به پروژه موزه بزرگ یزد بهطور خاص پرداخته شد و مقرر شد امسال با اعتباراتی که تأمینشده، مراحل نهایی و تکمیل پروژه را طی کنیم.
رستگاری گفت: در این نشست مقرر شده برای استعدادیابی ظرفیتهای آثار ثبت جهانی یزد، ظرفیتی در پایگاه یزد ایجاد شود و در حوزه باغات هم تأمین اعتبار موردنیاز انجام گیرد.
او تصریح کرد: با توجه به اینکه در حوزه صنایعدستی فعلاً مهمترین مسئله در یزد، ثبت جهانی زیورآلات سنتی یزد است، در این نشست به این موضوع پرداخته شد.
همچنین شهرها و روستاهای واجد شرایط ثبت ملی در حوزه صنایعدستی، راهاندازی هنرستان صنایعدستی، تهیه اطلس صنایعدستی یزد، ایجاد کارگاهها و خانههای صنایعدستی یزد، بازارچههای صنایعدستی، تبلیغات در فضای مجازی برای فروش و صادرات بیشتر صنایعدستی، ازجمله مهمترین مباحثی بود که در حوزه صنایعدستی یزد در خصوص آنها بحث و برنامهریزی شد.
رستگاری اضافه کرد: در حوزه گردشگری افق پیش رو در ۵ سال آینده، برگزاری رویدادهای گردشگری، برگزاری فم تور، زیرساختهای گردشگری، تکمیل پروژههای نیمهتمام گردشگری در استان و تأمین تسهیلات موردنیاز، استفاده از روشهای نوین تأمین مالی پروژهها، محتواهای تبلیغاتی قوی برای فضای مجازی، تقویت زیرساختهای ریلی و هوایی استان عنوان شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد اظهار کرد: برنامههای حوزه گردشگری سلامت، گردشگری معنوی، کودک، گردشگری کشاورزی نیز از دیگر مواردی بود که در حوزه گردشگری به آن پرداخته شد.
رستگاری خاطرنشان کرد: در این نشست کلیات برنامههای یزد مورد تائید قرار گرفت و مقرر شد با نظر فعالین سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جزئیات برنامهها هم تدوین و برنامه کامل پنجساله در راستای برنامههای یزد پایدار و برنامه سند توسعه هفتم تهیه، تصویب و اعلام شود.
دیدگاهتان را بنویسید