×
×

مدیرکل میراث فرهنگی یزد ؛
یزد گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی غنی دارد

  • کد نوشته: 15849
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • ۰
  • گردشگری یزد در مسیر توسعه گام‌های بلندی برداشته است و با تلفیق ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی، می‌توان انتظار داشت که این استان به قطب گردشگری ملی و بین‌المللی تبدیل شود.
    یزد گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی غنی دارد
  • مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد با اشاره به اینکه استان یزد از جمله استان‌هایی است که گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی غنی دارد که امیدواریم این سه حوزه را بتوانیم تقویت کنیم ؛ تصریح داشت : گردشگری یزد با برگزاری جشنواره‌های متنوع، طرح‌های سرمایه‌گذاری و تلاش برای ثبت‌های جهانی، وارد مسیر تازه‌ای شده که نوید تحولات چشمگیر را می‌دهد.

    «سید محمد رستگاری» در نشستی خبری که با حضور مسئولان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان برگزار شد، به برگزاری جشنواره قورمه، غذاهای سنتی و نان مهریز که برای پنجمین سال در باغ جهانی پهلوانپور در حال برگزاری است اشاره و اظهار کرد: تا پایان سال نیز جشنواره‌ها و کنفرانس‌های گردشگری دیگری در استان برگزار خواهد شد و امیدواریم موجب تقویت گردشگری و تبعات خوب آن در استان داشنه باشد .

    مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد با اشاره به برگزاری ۳۵۰ رویداد گردشگری در سال جاری در سطح استان و حتی به صورت ملی که عمدتاً براساس مناسبت‌های مختلف بر گزارشده و می شود ، بر تأثیر این رویدادها بر جذب گردشگران داخلی و تقویت گردشگری تاکید کرد.
    وی با بیان اینکه محورهای متعددی برای توسعه گردشگری این استان مطرح شده است ابراز داشت : یزد به لحاظ طرح‌های سرمایه‌گذاری دربخش گردشگری در جایگاه نخست قرار دارد لیکن از نظر حجم سرمایه‌گذاری نیازمند تقویت بیشتراست .

    مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد با بیان اینکه یزد رتبه نخست کشور را از نظر تعداد پروژه‌ها دارد؛ اما از لحاظ حجم سرمایه‌گذاری، در جایگاه ششم قرار گرفته است. از در حال اقدام بودن حدود ۲۹۰ طرح گردشگری در استان با حجم سرمایه‌گذاری ۳۰ هزار میلیارد تومان خبر داد

    رستگاری با اشاره به فعالیت‌های ویژه در جهت کتیبه خوانی و خواندن نسخ خطی و آثار تاریخی گفت: خوشبختانه اخیراً شاهد اقدامات خوبی در این زمینه بوده‌ایم که نمونه آن را کتیبه خوانی خانه حسینیان برای اولین بار است.

    مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد درادامه افزود : این کتیبه نخستین‌بار توسط تیم کارشناسان واحد تحقیقات و کنترل عوامل بیولوژیک آسیب‌رسان به بناهای تاریخی پایگاه میراث جهانی یزد در سال ۱۳۸۴ کشف شده و تیم مرمت آثار آن را برداشت و شروع به بازخوانی کردند، بخشی از این کتیبه در سال‌های گذشته توسط مرحوم عبدالله قوچانی بازخوانی شد و اکنون به همت کارگاه کوفی نگاران فراشاه بخش دیگری از این کتیبه توسط زهرا رشیدی و عالیه سادات نجفی برداشت و بازخوانی شده است.

    «مصطفی سپهری اردکانی» سرپرست اداره میراث فرهنگی شهرستان یزد نیز در این نشست با بیان اینکه ذائقه مردم تغییر کرده و گردشگران دیگر تنها به بناهای تاریخی بسنده نمی‌کنند خواستار تنوع بخشی و تولید محتوای بیشتردر حوزه گردشگری شد .
    وی با اشاره به این که در زمینه تولید محتوا با مشکل جدی مواجه هستیم خاطرنشان کرد: در همین راستا برای ایجاد رقابت جایزه بزرگی به صورت کشوری با هدف معرفی بیشتر یزد طراحی شده و در حال پیگیری است.
    سرپرست اداره میراث فرهنگی شهرستان یزد در ادامه افزود در این راستا رویدادهای گردشگری اجرا و تا پایان سال ۱۰ رویداد گردشگری دیگر از جمله جشن‌های یلدایی با اهتمام به هنرهای بومی و سنتی ، جشنواره خوراک همزمان با ولادت حضرت امیرالمومنین(ع) در باغ جهانی دولت آباد ، در دستور کار قرار دارد .
    «عبدالمجید عربی» معاون صنایع دستی استان هم در این نشست ضمن ابراز خرسندی از تعامل و همگرایی خوب شکل گرفته بین سه بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در استان از برگزاری جشن شب یلدای صنایع دستی استان در سالن آمفی تئاتر اتاق بازرگانی یزد خبر داد

    وی از حضور موفق استان در نمایشگاه صنایع دستی تهران خبر داد و خاطر نشان کرد: بلافاصله پس از این رویداد شاهد برگزاری نمایشگاه صنایع دستی فاخر دارای بسته بندی در استان بودیم که استقبال خوبی از آن صورت گرفت.
    عربی با بیان اینکه یزد در یک قدمی تا ثبت جهانی به عنوان شهر زیورآلات سنتی قرار دارد از ابراز رضایت اخیر ارزیابان نسبت به ثبت یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی خبر داد و اظهار امیدواری کرد که با رفع برخی از نواقص مطرح شده بزودی شاهد حضور ارزیابان شورای جهانی به همین منظور در استان باشیم.

    «محمدرضا فلاحتی» معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل میراث فرهنگی استان نیز از اهتمام استان با توجه به برنامه هفتم توسعه به اجرا و تکمیل طرح‌های شاخص هر شهرستان خبر داد و از جمله این طرح‌ها را مرمت برج و باروی یزد، مرمت بخشی از بازار سنتی یزد، احیای میدان دروازه دولت در ورودی خیابان شهد ابراهیمی، مرمت و احیای موزه بزرگ یزد که اکنون پیشرفت ۶۰ درصدی دارد و نیازمند ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر است، ذکر کرد.

    وی از اجرای ۱۱۰ طرح مرمت اضطراری و ۸۰ طرح پیمانی در استان خبر داد و تصریح داشت : مجموع اعتبارات میراث فرهنگی استان در سال مالی ۱۴۰۲ معادل ۱۰۳ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و ملی بوده است که ۴۲ میلیارد تومان آن به شهرستان یزد اختصاص یافته است.

    فلاحتی گفت : گردشگری یزد در مسیر توسعه گام‌های بلندی برداشته است و با تلفیق ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی، می‌توان انتظار داشت که این استان به قطب گردشگری ملی و بین‌المللی تبدیل شود.

    «مجید علومی» مدیر پایگاه میراث جهانی شهر یزد نیز در این نشست به تشریح دیوارنگاره‌های منحصربفرد خانه تاریخی حسینیان در شهر یزد پرداخت و گفت : کتیبه و دیوارنگاره مذکور در طبقه دوم این بنا کشف شد که به خط کوفی، دور تا دور اتاق کوچکی با یک گرفتگی از نقوش مربوط به شکار یک پرنده توسط پرنده‌ای دیگر وجود دارد.
    وی در ادامه افزود : قدمت این خانه تا قبل از انجام این مطالعات و مرمت‌ها، نظر به شیوه معماری به دوره ایلخانان نسبت داده شده بود ولی با خوانش این کتیبه مشخص شد که قدمت بنا مربوط به حکومت اتابکان در دوره سلجوقی بوده است.

    «مژگان گلزار» مسئول بخش سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی استان از ۲۸۴ طرح سرمایه گذاری با حجم ریالی ۳۰ هزار میلیارد تومان خبر داد و ابراز امیدواری کرد با بهره برداری از آنها تا سال ۱۴۰۵ بیش از ۱۴ هزار تخت به مجموع تخت‌های اقامتی استان اضافه شود.
    وی یکی از رویکردهای حوزه سرمایه گذاری بخش گردشگری استان را اهتمام به احیای فرهنگ و هنر در حوزه گردشگری استان اعلام وبا بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه به صورت ویژه در حوزه گردشگری ورود شده و به دنبال ایجاد مشوق‌های مالیاتی برای جلب سرمایه‌گذاران در این بخش هستیم اظهار داشت : توسعه زیرساخت‌ پارک‌های طبیعت گردی استان در حال پیگیری است

    :

    نویسنده: زهره امامی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *