×
×

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با سپاهان خبر:
در کنار مسجدسازی به نیازهای اساسی مردم توجه کنیم/ مباحث معیشتی با شعار حل نمی‌شود

  • کد نوشته: 1888
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۳
  • ۰
  •  توجه به حفظ ارزش‌های دینی و اعتقادی موضوعی است که اهمیت ویژه‌ای دارد. طبیعتاً این مقوله در ممالک مختلف نیز موردتوجه است، اما به نظرمی رسد گاهی برخی تصمیم‌گیری‌های عجولانه و هیجانی منجر به خروجی‌های منفی می‌شود. به عبارتی بعضاً سیاست‌گذاری‌ها در این بخش مصداق از آن طرف بام افتادن است. نمونه‌اش توسعه مسجدسازی در پارک‌های تهران است که زاکانی،شهردار تهران همچنان بر انجام آن اصرار دارد.
    در کنار مسجدسازی به نیازهای اساسی مردم توجه کنیم/ مباحث معیشتی با شعار حل نمی‌شود
  •  از زمان مطرح‌شدن این ایده و کند و کاری در بعضی از فضاهای سبز تفریحی تاکنون، مخالفت‌ها، هشدارها و نظرات گوناگونی چه از سوی شهروندان و اهالی سیاست و کارشناسان فرهنگی و مذهبی اعلام شده است. بهارستانی‌ها هم در گفتگوهای متعددی تبعات آشکار و پنهان این نوع اقدامات را گوشزد کرده‌اند.

     سپاهان خبر نیز ماجرای مسجدسازی در اماکن تفریحی را این بار از زاویه فرهنگی مورد بررسی قرار داده است. غلامرضا منتظری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این باره طی گفتگویی با سپاهان خبر ، توضیحاتی را ارائه داد که در ادامه می‌خوانید:

     به نظر شما تصمیم شهردار تهران برای مسجدسازی در پارک‌ها، چه اندازه می‌تواند به افزایش اعتقادی و دینی شهروندان کمک کند؟ الان جامعه ما در حوزه فرهنگ بیشتر نیازمند چه چیزی است؟

     مسجدسازی جای خود اما ما باید به نیازهای اساسی مردم توجه کنیم که در صدر آن مسائل معیشتی است. مباحث معیشتی هم مشکلات با شعار حل نمی‌شود. مجلس و دولت به دو برنامه کوتاه‌مدت و بلندمدت نیاز دارد تا مردم اثرش را ببینند. باید برنامه‌های پیش‌بینی‌پذیر داشته باشیم که به جامعه آرامش بدهد. یعنی من مردم باید بدانم که مثلاً نرخ ارز تا چه زمانی ثابت است یا قیمت کالاها چه زمانی کاهش پیدا می‌کند. اینها نیازهای اولویتی مردم است، مردم اشتغال بچه‌هایشان را می‌بینند و این نوع پروژه‌ها به چشمشان نمی‌آید؛ بنابراین ایجاد آرامش خاطر از تأمین معاش، به‌خودی‌خود می‌تواند به رشد و تعالی مباحث اعتقادی و فرهنگی کمک کند. آنچه که الان به روحیه جامعه کمک می‌کند، مسئله نقدپذیری در مسئولین است. یعنی انتقادها را بپذیریم و به دنبال توجیه نباشیم، اتفاقاً مردم‌دوست دارند که یک جاهایی بگوییم “معذرت می‌خواهم ببخشید”. اگر در جایی هم مشکلی هست با مردم صادق باشیم و حرف بزنیم. همچنین آنچه که از نگاه فرهنگی، به آرامش جامعه کمک می‌کند، عمل به وعده‌هایی است که دادیم. پرهیز از وعده‌های بدون پشتوانه است، کاری نکنیم که دیوار بی‌اعتمادی مردم را بالا و بالاتر ببریم؛ بنابراین با پرداختن به نیازهای اصلی و الویت دار کشور می‌توانیم دین‌داری مردم را هم تقویت کنیم.

    در حال حاضر بیشتر چه مسائلی به فرهنگ و اعتقادات مردم ضربه می‌زند؟

     باید به این مقوله نگاه راهبردی داشته باشیم، به هر جهت بپذیریم که ایران کشوری فرهنگی است. در مقایسه با خیلی از کشورها در حوزه‌های مختلف پیش‌گام بودیم؛ لذا باید به‌درستی به فرهنگ اهمیت بدهیم. اقتصاد و نوع نگرش فرهنگی ریشه بسیاری از مسائل است. به‌عنوان‌مثال اگر بنده بریزوبپاش دارم و اسراف می‌کنم مشکل فرهنگی دارم نه اعتقادی؛ بنابراین بهتر است با عمل به وعده‌هایمان به تقویت ایمان مردم کمک کنیم. کسانی که پرچم‌دار بخش‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی،دینی و حوزه‌های دیگر هستند، با رفتار و کردار می‌توانند به این موضوع کمک کنند. علاوه برای جامعه بیش از هر چیزی نیازمند رشد و توسعه مراکز فرهنگی است. متأسفانه مساجد ما هنوز از مدیریت فرهنگی رنج می‌برد. شما ببینید یک مسجد چند نفر متولی دارد، هیئت‌امنا می‌گوید”من”، کانون می‌گوید “من” بسیج می‌گوید: من”، یعنی هرکسی می‌خواهد حرف خودش را بزند؛ لذا مساجد باید یک متولی داشته باشد تا از ظرفیت‌هایش به‌درستی استفاده کند. هنوز بعضی از مساجد ما سرویس بهداشتی مناسبی ندارند، همین مورد به‌تنهایی چقدر می‌تواند در نگاه مردم به دین مؤثر باشد.

    دریا وفایی،سپاهان خبر

    نویسنده:  عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی:
    منبع: سپاهان خبر
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *