×
×

در “پویش نه به تصادفات” با خودروملی و جاده های کشور چه کنیم

  • کد نوشته: 26780
  • ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • ۰
  • در این میان صرف نظر از سایر عوامل دخیل در وقوع تصادفات، این سوال مطرح است که با وجود خودروهای تولید داخل چه اندازه می توان به کاهش تصادفات کمک کرد؟
    در “پویش نه به تصادفات” با خودروملی و جاده های کشور چه کنیم
  • کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی چه نظری دارد؟

    به گزارش وب سایت سپاهان خبر، پویش نه به تصادفات ادامه دارد و وزارت بهداشت همچنان پای کار آن ایستاده است، هرچند با پایان تعطیلات نوروزی این برنامه ملی در بین ارگان های دیگر از تب و تاب اولیه افتاده و چندان تکاپویی برای اجرای آن دیده نمی شود. در این میان صرف نظر از سایر عوامل دخیل در وقوع تصادفات، این سوال مطرح است که با وجود خودروهای تولید داخل چه اندازه می توان به کاهش تصادفات کمک کرد؟

    این پرسشی است که بهنام رضوانی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پاسخ به آن گفت: حقیقتا هم عامل انسانی و هم کیفیت ماشین ها و هم کیفیت جاده هایمان، در جاده های کشور حادثه سازی می کنند، به نظرم میزان کیفیت جاده و خودرو در بروز یک تصادف ۵۰ درصد نقش دارد.

    وی اضافه کرد: این ها می گویند ۷۰ درصد عامل انسانی است اما اصلا چنین چیزی نیست و اگر ماشین با کیفیت باشد حتی اگر عامل انسانی هم در نظر بگیریم که نباید کشته بدهد. آقایان بیایند این را جواب بدهند که در دنیا تصادفات با ماشین های دارای استانداردهای جهانی، چقدر کشته می دهد؟ تازه مجروح هم نمی دهد.

    این نماینده آذربایجان شرقی تاکید کرد: پس خودروهایی که ما تولید می کنیم و به دست مردم می دهیم قطعا ۵۰ درد عامل فوت و جراحت های شدید و نقص عضو در تصادفات است. از طرفی ۲۰ درصد هم کیفیت جاده ها هستند که به بروز این حوادث کمک می کند.

    رضوانی با بیان اینکه” خوشبختانه سهمی در خودروسازی ندارم که بخواهم از واقعیت ها چشم پوشی کنم”، گفت: به عنوان عضو کمیسیون صنایع صراحتا اعلام می کنم که، ما ماشین با کیفیت و امن نداریم، اگر هم کسی با خودروی ایرانی تصادف می کند و درعین حال زنده می ماند واقعا از شانس اوست. بنابراین تا زمانی که وضعیت خودروسازی ما این است و جاده هایمان چند خط درمیان چاله و گودال دارد و مخروبه است، نمی توان از تاثیر مهم این دوعامل در تصادفات در امان بود.

    خیلی ها نگاه آرمانی دارند

    اما رضا تقی پور یکی دیگر از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال مدعی شد که، خودروهای ملی ما استانداردهای لازم را دارد و استانداردهای هشتاد و پنج گانه به اندازه کافی سخت گیرانه هستند.

    او تصریح کرد: معتقدم که نباید در این دام بیفتیم که صرفا مشکل از کیفیت خودروهاست. بالاخره آمار وجود دارد و مشخص است که چند درصد خطای انسانی و چند درصد کیفیت خودرو در بروز تصادفات نقش دارد.

    این عضو کمیسیون صنایع و معادن گفت: طبق اعلام پلیس راهنمایی و رانندگی، درصد بالایی مربوط به خطای انسانی یعنی خستگی و نکاتی که رعایت نمی شود است. البته عده ای خیلی آرمانی و مدینه فاضله ای به این موضوع نگاه می کنند و مثلا می گویند کیفیت جاده ها و خودروها چنین و چنان است. بله همه این ها درست، منتهی باید قبول کنیم که به هرحال کیفیت جاده های ایران همین است.

    تقی پور ادامه داد: با این توهم و تفکر که می توان درجاده های کشور مثلا با سرعت ۱۵۰ و ۱۶۰ کیلومتر رانندگی کرد، کار به تصادف کشیده می شود و در همان کشورهایی هم که کیفیت بزرگراه ها و خودروهایشان هم عالیست، با چنین سرعتی احتمال تصادف زیاد است. بنابراین به نظرم فرهنگ رانندگی نکته مهمی در کاهش یا افزایش تصادفات است.

    نماینده تهران و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تا جایی که ما اطلاع داریم، استانداردهای خودروسازی ما کفایت لازم را دارد، دولت هم باید نسبت به دارا بودن این شرایط  در خودروهایی که وارد می شود یا از کارخانه ها بیرون می آید کنترل داشته باشد.

     

    نویسنده: دریا وفایی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *