×
×

ثبت ملی لباس قوم لر و قشقایی

  • کد نوشته: 16000
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • ۰
  • از مهمترین اهداف ثبت عناصر میراث فرهنگی ناملموس، پاسداری از این میراث ارزشمند، معرفی و نمایش تنوع فرهنگی در کشور میباشد. تنوع در خوراک، پوشاک، زبان و گویش، فرهنگ و آداب و رسوم و .....در میان اقوام ایرانی که در کنار یکدیگر همانند رنگینکمانی خود را به نمایش می گذارد.
    ثبت ملی لباس قوم لر و قشقایی
  • مدیرکل ثبت حریم و آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی کشور خبرداد: پوشش اقوام لر و قشقایی به دلیل همجواری و وصلت‌های میان این دو قوم، تا حد زیادی از یکدیگر الهام گرفته و به یکدیگر نزدیک شده و فقط در جزئیات تفاوت دارند که به همین دلیل به‌صورت جداگانه ثبت ملی شده‌اند.

    به گزارش سپاهان خبر علیرضا ایزدی، مدیرکل ثبت حریم و آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی در جمع خبرنگاران در توضیحات بیشتر گفت: این کنوانسیون با تاکید بر اهمیت شناسایی ارزش های مشترک و احترام به تفاوتها و توجه به تنوع فرهنگی، فضایی برای تبادل و گفتگو میان اقوام و ملت ها فراهم می آورد که منجر به کاهش تنش، افزایش همبستگی اجتماعی و استحکام صلح پایدار می شود. با پاسداری از سنت ها، آداب و رسوم و مهارت های مشترک انسانی، این کنوانسیون راهی برای تحکیم روابط انسانی و تقویت همزیستی مسالمت آمیز ارائه می کند.

    ایزدی ادامه داد: از مهمترین اهداف ثبت عناصر میراث فرهنگی ناملموس، پاسداری از این میراث ارزشمند، معرفی و نمایش تنوع فرهنگی در کشور میباشد. تنوع در خوراک، پوشاک، زبان و گویش، فرهنگ و آداب و رسوم و …..در میان اقوام ایرانی که در کنار یکدیگر همانند رنگینکمانی خود را به نمایش می گذارد.
    وی یادآور شد: نام دیگر میراث ناملموس، میراث زنده است و همانطور که از نامش پیداست، پویا بوده و توسط افراد جابجا می‌شود. پوشش اقوام لر و قشقایی نیز به دلیل همجواری و وصلتهای میان این دو قوم، تا حد زیادی از یکدیگر الهام گرفته و به یکدیگر نزدیک شده و فقط در جزئیاتی مثل طرح و رنگ پارچه، سربند، قد دامن، زیورآلات روی لباس و … با هم تفاوتهایی دارند.

    وی افزود: همین تفاوتها که از نظر دو قوم شریف بسیار جزیی هستند، در میراث ناملموس معنا دارند. اگر این دو لباس یکسان بودند که هر دو تحت یک شماره ثبت می‌شدند. با توجه به تفاوتهای موجود، نظر شورای ملی ثبت میراث ناملموس کشور بر ثبت لباس این دو قوم شریف و دلیر ایرانی به صورت جداگانه بوده است.

    ایزدی تاکید کرد: در صورت بررسی‌های جدید و تکمیل اطلاعات کارشناسی می‌توان تجدید نظر در پرونده ثبت این آثار و افزایش زمینه‌های حفظ و صیانت از آن‌ها را در دستور کار قرار داد. در این راستا از نظرات کارشناسی و متخصصان امر استقبال می‌شود.

    نویسنده: دریا وفایی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *