×
×

در یک نشست تخصصی با موضوع آسانسورمطرح شد؛ « قیمت پایین هزینه جانی خواهد داشت»!
آسانسور ارزان ممنوع  

  • کد نوشته: 32713
  • 24 تیر 1404
  • ۰
  • در فرهنگ عمومی، همچنان آسانسور به‌عنوان یکی از تجهیزات ساختمانی  تلقی می‌شود  این در حالی‌ است که ماهیت آن به ‌مراتب پیچیده‌تر است و مانند یک خودرو به طراحی، قطعات هماهنگ، مونتاژ دقیق، خدمات مهندسی و نظارت مستمر نیاز دارد.
    آسانسور ارزان ممنوع  
  • با تغییر سبک زندگی و افزایش ساخت‌وساز آپارتمان‌ها، آسانسور به یکی از ضروری‌ترین نیازهای ساختمانی تبدیل شده است ، اما همچنان نگاه اشتباهی نسبت به ماهیت آن وجود دارد در حالیکه باید به  آسانسور به عنوان یک ماشین حمل‌ونقل و نه صرفا یک تجهیز ساختمانی نگاه کرد.

    طراحی، اجرا و استانداردسازی بر اساس اصول مهندسی

    در فرهنگ عمومی، همچنان آسانسور به‌عنوان یکی از تجهیزات ساختمانی  تلقی می‌شود  این در حالی‌ است که ماهیت آن به ‌مراتب پیچیده‌تر است و مانند یک خودرو به طراحی، قطعات هماهنگ، مونتاژ دقیق، خدمات مهندسی و نظارت مستمر نیاز دارد. همان‌طور که نمی‌توان خودرو را با خرید قطعات منفصل از بازار و سپردن آن به یک مکانیک به شکل خودرو درآورد، آسانسور نیز نیازمند طراحی، اجرا و استانداردسازی بر اساس اصول مهندسی است.

    به گزارش وب سایت خبری سپاهان خبر; در حقیقت آسانسور یکی از معدود محصولاتی است که استفاده روزمره از آن به‌طور مستقیم  با ایمنی افراد گره‌خورده و کوچک‌ترین سهل‌انگاری در این حوزه می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری داشته باشد.

    اولویت قرار دادن قیمت پایین به جای کیفیت

    محمد مردانی، یکی از اعضای فعال در صنف آسانسور کشور و همچنین رئیس صنف آسانسور استان اصفهان است وی  با بیان اینکه آسانسور از جمله الزامات ساختمانی است و هنگام صدور پروانه ساخت از سوی شهرداری، نصب آسانسور نیز الزامی می شود گفت:  سال‌ها است با نظام مهندسی در حال مذاکره هستیم تا فرایند نصب آسانسور از همان ابتدا وهمزمان با اخذ پروانه، به‌وسیله یک شرکت مجاز و همراه با طراحی و مشاوره فنی انجام شود، اما این هماهنگی هنوز به نتیجه نرسیده است.

    وی درباره فرایند صدور گواهی استاندارد گفت: پس از اجرای آسانسور و بازرسی آن از نظر ایمنی توسط شرکت‌های بازرسی، گواهی استاندارد صادر می‌شود. البته این بازرسی‌ها به‌طور معمول کیفیت ساخت را بررسی نمی‌کنند و برای ارزیابی کیفیت، باید از شرکت‌های معتبر استعلام گرفت.

    با این‌ حال بسیاری از کارفرمایان، با اولویت قرار دادن قیمت پایین به جای کیفیت، شرکت‌هایی را انتخاب می‌کنند که سابقه و صلاحیت مشخصی ندارند و این مسئله کاهش کیفیت را به‌دنبال دارد. آسانسوری که فاقد گواهی استاندارد باشد، به هیچ عنوان نباید مورد استفاده قرار گیرد و در صورت وقوع حادثه، مسئولیت آن متوجه سازنده و شرکتی است که اقدام به نصب کرده است.

    وقوع حوادث جانی و مالی ناشی به دنبال عملکرد ضعیف برخی شرکت‌های غیرمجاز در نصب آسانسور

    وی با اشاره به وقوع حوادث جانی و مالی ناشی از عملکرد ضعیف برخی شرکت‌های غیرمجاز در نصب آسانسور گفت: اگر بتوانیم با آگاهی‌رسانی، این‌گونه اتفاقات را به حداقل برسانیم، دغدغه‌های این صنف نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

    لذا همواره درخواست داشته‌ایم که رسانه‌ها در زمینه اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی برای شهروندان با ما همکاری کنند، چراکه هرچه آگاهی همشهریان بیشتر باشد، به همان نسبت مشکلات و شکایات کاهش خواهد بود و ما نیز می‌توانیم وقت و توان بیشتری را صرف مباحث تخصصی همچون مسائل فنی، ایمنی و تعامل با نهادهای مرتبط مانند اداره‌کل استاندارد، سازمان آتش‌نشانی، شهرداری و نظام مهندسی کنیم.

    تأکید بر لزوم تحقیق و مشورت پیش از عقد قرارداد

    هوشنگ لیلایان، عضو کمیته حل اختلاف و شکایات استان اصفهان در ادامه این نشست با تأکید بر لزوم تحقیق و مشورت پیش از عقد قرارداد بیان کرد: انتظار ما از شهروندان این است که پیش از نصب آسانسور برای ساختمان مسکونی خود، با دقت و حساسیت بیشتری اقدام کنند. یکی از راه‌های اطمینان از انتخاب صحیح، ارتباط با صنف آسانسور استان است. چرا که این صنف مشخصات تمام پیمانکاران عضو را در اختیار دارد و شهروندان می‌توانند با بهره‌گیری از این اطلاعات و راهنمایی‌های تخصصی، تصمیمی ایمن و آگاهانه بگیرند.

    چالش‌های نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی

    حسن عبادت، عضو هیئت رئیسه اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی نیز در ادامه این نشست  با اشاره به چالش‌های نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی گفت: در گذشته، قانون الزام خاصی برای نصب آسانسور در ساختمان‌های دو یا سه طبقه وجود نداشت، اما امروز نیاز به آن در این ساختمان‌ها به‌شدت احساس می‌شود و یک ملزم قانونی است.

    بااین‌حال، طراحی معماری اولیه، فضایی برای آسانسور پیش‌بینی نکرده و نصب آن با چالش‌هایی همراه شده است. در چنین شرایطی برخی مالکان، بدون مراجعه به نهادهای ذی‌ربط مانند شهرداری یا آتش‌نشانی از شرکت‌ها یا افراد غیرمجاز درخواست نصب آسانسور می‌کنند؛ افرادی که تنها با انگیزه اقتصادی وعده‌هایی می‌دهند که ممکن است، نتیجه‌اش نه‌تنها حل مشکل رفت‌وآمد نباشد، بلکه به ایجاد مزاحمت و خطر برای ساکنان منجر شود.

    لزوم رعایت الزامات قانونی در خرید آسانسور

    وی  با اشاره به لزوم رعایت الزامات قانونی در خرید آسانسور افزود: قانون‌گذار فرایند تهیه آسانسور شامل طراحی، تأمین قطعات، اجرا، استانداردسازی و خدمات پس از فروش را تعریف کرده که تمامی این مراحل باید به هم پیوسته و با رعایت اصول فنی و حقوقی انجام شوند و بی‌توجهی به این مراحل منجر به خرید آسانسوری خواهد شد که فاقد ایمنی، خدمات پس از فروش و پوشش‌های بیمه‌ای مناسب است.

    وی تصریح کرد: در برخی پروژه‌های ساختمانی، مجریان ذی‌صلاح به کار گرفته نمی‌شوند یا مقررات مربوط به نظام مهندسی نادیده گرفته می‌شود. درحالی‌که مبحث ۱۵ مقررات ملی ساختمان به‌روشنی مسئولیت مشاوران و متخصصان در زمینه آسانسور را تبیین کرده است.

    نویسنده: یلدا توکلی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *