معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به نقش آلودگی هوا بهعنوان یک عامل سرطانزا، اعلام کرد که ۸ درصد از موارد سرطان در کشور مربوط به استان اصفهان است. این موضوع اهمیت ویژهای دارد چرا که تنها ۶ درصد از جمعیت کشور در این استان زندگی میکنند، اما سهم آن در ابتلا به سرطان بیشتر از میانگین کشوری است.
آلودگی هوا؛ عامل مهم افزایش سرطان در اصفهان
به گزارش پایگاه خبری سپاهان خبر; حمید گلهداری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در نشست کارگروه کاهش آلودگی هوا و مقابله با گردوغبار استان اظهار داشت: «آلودگی هوا بهطور قطعی توسط آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC) به عنوان عامل سرطانزا در گروه یک طبقهبندی شده است.» وی افزود: «این مسئله در اصفهان اهمیت دوچندانی دارد زیرا با وجود جمعیت کمتر، درصد بالایی از موارد سرطان کشور در این استان گزارش میشود.»
تاثیر آلودگی هوا بر سلامت عمومی
گلهداری با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در چهار سال گذشته برای بررسی مسائل سلامت و آلودگی هوا در استان گفت: «با وجود تعیین تکالیف و اجرای برنامههای آموزشی، چالشهای جدی همچنان باقی است و باید تلاشها برای کاهش آلودگی هوا افزایش یابد.» وی تأکید کرد که این آمار نشاندهنده تأثیر مستقیم آلودگی هوا بر سلامت عمومی و افزایش بیماریهای مزمن مانند سرطان در اصفهان است.
آلودگی هوا یکی از مهمترین عوامل تهدیدکننده سلامت
دکتر نسرین سلیمانی، کارشناس محیط زیست، با اشاره به آمار اعلام شده گفت: «آلودگی هوا یکی از مهمترین عوامل تهدیدکننده سلامت انسانهاست که میتواند منجر به بیماریهای جدی مانند سرطان شود. استان اصفهان به دلیل صنعتی بودن و شرایط جغرافیایی خاص، با چالشهای جدی آلودگی هوا مواجه است. برای کاهش این آلودگیها باید سیاستهای سختگیرانهتری در حوزه صنایع، حملونقل و مدیریت منابع طبیعی اجرا شود.» وی افزود: «آگاهیبخشی به مردم و مشارکت اجتماعی نیز از عوامل کلیدی در موفقیت برنامههای کاهش آلودگی هوا است.»
آلودگی هوا باعث آسیب به DNA سلولها شده و فرآیندهای سرطانی را تسریع میکند
دکتر رضا حسینی، پزشک متخصص سرطانشناسی، در این زمینه اظهار داشت: «آلودگی هوا بهویژه ذرات معلق و گازهای سمی میتواند باعث آسیب به DNA سلولها شود و فرآیندهای سرطانی را تسریع کند.
افزایش موارد سرطان در اصفهان نسبت به جمعیت آن، نشاندهنده تأثیر منفی آلودگی هوا بر سلامت مردم است.» وی تأکید کرد: «پیشگیری از سرطان نیازمند کنترل منابع آلودگی و بهبود کیفیت هوا است و اقدامات بهداشتی و درمانی باید در کنار سیاستهای محیط زیستی اجرا شود.»
اهمیت همکاری بینبخشی برای کاهش آلودگی هوا
با توجه به اهمیت موضوع، همکاری بین بخشی میان سازمانهای محیط زیست، بهداشت، شهرداری و صنایع ضروری است. تدوین برنامههای جامع کاهش آلودگی هوا، ارتقای فناوریهای پاک، کنترل انتشار آلایندهها و فرهنگسازی عمومی از جمله راهکارهای مؤثر در این زمینه است.
۸درصد آمار خوفناکی است
آمار ۸ درصدی ابتلا به سرطان در استان اصفهان نسبت به جمعیت ۶ درصدی آن، هشدار جدی نسبت به اثرات آلودگی هوا بر سلامت عمومی است. برای کاهش این آمار و بهبود کیفیت زندگی مردم، نیازمند اقدامات فوری، هماهنگ و علمی در حوزههای محیط زیست و بهداشت هستیم.
**کلمات کلیدی سئو:** آلودگی هوا و سرطان در اصفهان، تاثیر آلودگی هوا بر سلامت، سرطان در ایران، آلودگی هوای اصفهان، کاهش آلودگی هوا، نقش آلودگی هوا در بیماریهای مزمن، سلامت عمومی اصفهان، آمار سرطان در اصفهان، پیشگیری از سرطان، محیط زیست و سلامت
دیدگاهتان را بنویسید