×
×

راهکارهای ساده حفظ سلامتی، در زمان وقوع پدیده گرد و خاک
اصفهانی‌ها آلوده‌ترین روزهای‌شان را نفس می‌کشند

  • کد نوشته: 32415
  • 19 تیر 1404
  • ۰
  • آلودگی هوا معضل دیروز و امروز در کشور ما نیست و متاسفانه سال‌های سال است که این میهمان ناخوانده در بسیاری از نقاط و به ویژه در کلانشهرهای کشور جا خوش کرده و جان بسیاری از مردم را گرفته است.
    اصفهانی‌ها آلوده‌ترین روزهای‌شان را نفس می‌کشند
  • آلودگی هوا معضل دیروز و امروز در کشور ما نیست و متاسفانه سال‌های سال است که این میهمان ناخوانده در بسیاری از نقاط و به ویژه در کلانشهرهای کشور جا خوش کرده و جان بسیاری از مردم را گرفته است.

    به گزارش پایگاه سپاهان خبر، کاهش کیفیت هوا یا همان آلودگی هوایی که طی روزهای اخیر به دلیل شدت پدیده گرد و خاک رخ داده است، علاوه بر اینکه نفس‌های بیماران با مشکلات تنفسی را به شماره انداخته، افراد سالم را هم دچار مشکلات متعددی کرده است.

    خیزش گرد و غبار و حجم آلاینده‌های ناشی از ذرات گرد و خاک در شهرهای بزرگی واقع در استان‌هایی چون تهران، اصفهان، یزد، کرمان، قزوین، خوزستان و لرستان مردم را دچار مشکل کرده و بسیاری را یا خانه‌نشین و یا راهی مراکز درمانی کرده است.

    مردم در استان‌های یاد شده طی ۲۴ ساعت گذشته هوای «ناسالم» و «بسیار ناسالم» ناشی از احتراق سوخت‌های فسیلی را تنفس کردند.

    خاک، ماسه، ذرات فلزی و معدنی ذرات گرد و غباری هستند که اندازه آن‌ها بین ۲.۵ تا ۱۰ میکرون متغیر است و معمولاً توسط بادها از مناطق بیابانی و خاکی به مناطق شهری منتقل می‌شوند و در این میان شهروندان در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

    ذرات گرد و غبار با نفوذ به سیستم تنفسی افراد عوارضی چون آسم، التهاب ریه، آلرژی و مشکلات قلبی را به جای می‌گذارند و البته اثرگذاری و عوارض منفی این ذرات پرخطر تنها افراد بیمار را دچار مشکل نمی‌کند و سلامت افراد سالم هم مورد تهدید واقع می‌شود.

    ناگفته نماند که علاوه بر مشکلات و بیماری‌های جسمی، افرادی که دچار مشکلات تنفسی باشند، درگیر مشکلات روحی، روانی و ناهنجاری‌های اجتماعی هم می‌شوند و با اضطراب و استرس ناشی از این مشکلات مواجه می‌شوند و کیفیت زندگی‌شان کاهش پیدا می‌کند.

    از عوارض جسمی، روحی و روانی ایجاد شده با کاهش کیفیت هوا و شدت گرفتن گرد و غبار و رقم بالای مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا که بگذریم، این را هم باید مدنظر داشته باشیم که درمان بیماری‌های تنفسی بار هزینه‌ای سنگین را بر دوش افراد تحمیل می‌کند و از این رو ضروری است مسئولان مربوطه تدابیر لازم را برای رفع و کنترل این معضل مهلک به کار بگیرند.

    اگر شما هم فردی شاغل و مجبور به تردد در سطح شهر با وجود هوای آلوده هستید، رعایت نکات زیر را فراموش نکنید.

    از کاهش فعالیت‌های بیرون از منزل تا راهکارهایی ساده برای حفظ سلامتی!

    استفاده از ماسک‌های استاندارد تنفسی در روزهای پرگرد و غبار از اولین و مهم‌ترین کارهایی است که باید در زمان خروج از منزل به آن توجه کنید.

    وقتی که کیفیت هوا بخاطر وقوع پدیده گرد و غبار افزایش پیدا می‌کند، در زمان حضور در خانه بستن پنجره‌ها و کانال‌های تهویه را فراموش نکنید تا حجم کمتری از این ذرات وارد خانه و فضای تنفسی شما شود.

    در صورت امکان در زمان اعلام وضعیت قرمز یا خطرناک در خانه بمانید و با کاهش فعالیت‌های بیرون از منزل خود، هشدارهای هواشناسی درباره گرد و غبار را جدی بگیرید.

    گفته می‌شود که بر اساس مطالعات انجام شده ورود ذرات گرد و غبار معمولاً در ساعات خاصی (صبح‌ها از ۷ تا ۱۰ و شب‌ها از ۶ تا ۹) بیشتر رقم می‌خورد و طبیعی است که در این ساعات از ترددهای غیر ضروری در معابر و خیابان‌ها پرهیز کنید.

    ضرورت تامین رطوبت فضایی که حضور دارید!

    در روزهای شدت گرفتن آلودگی و تشدید پدیده گرد و غبار استفاده از مرطوب‌کننده به ویژه در فضایی چون خانه را دست کم نگیرید تا در فضای بسته خانه رطوبت را تا حدودی تامین کنید و در نظر داشته باشید که فراهم کردن شرایط مرطوب و با رطوبت کاهش معلق ماندن ذرات در هوا و در نتیجه کاهش اثرات منفی گرد و غبار را به دنبال خواهد داشت.

    یک راه حل ساده دیگر برای کاهش عوارض گرد و غبار به ویژه در فضای بسته‌ای چون خانه یا دفتر محل کار وجود برخی از گل‌ها و گیاهان خانگی مانند «سانسوریا» و «پتوس» است که در نهایت به بهبود تصفیه هوا کمک خواهد کرد.

    به یاد داشته باشید تغذیه سالم و مناسب می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کرده و بدنتان را برای مقابله با آلاینده‌ها قوی‌تر کند. مصرف مواد غذایی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها مانند میوه‌ها و سبزیجات تازه توصیه می‌شود.

    اهمیت مصرف آب و پرهیز از استعمال دخانیات!

    مصرف آب و مایعات برای خروج سموم از بدن و مرطوب ماندن مجاری تنفسی خود را هم از یاد نبرید و از استعمال دخانیات و یا در معرض قرار داشتن دود سیگار اجتناب کنید.

    در صورت ضروری بودن تردد در بیرون از منزل از وسایل حمل و نقل عمومی یا اشتراکی استفاده کنید تا شما هم در کاسته شدن از میزان آلودگی سهیم باشید.

    شدت آلودگی هوا و ذرات گرد و غبار در این روزها بسیار زیاد است؛ با رعایت نکات ساده فوق می‌توانید تأثیرات منفی گرد و غبار را کاهش داده و به حفظ سلامت خود و سایر افراد جامعه یاری برسانید.

    در نهایت این مسئولان در دستگاه‌های اجرایی کشور هستند که باید برای رفع چالش محیط زیستی گرد و غبار و کاهش آلودگی هوا چاره‌اندیشی و اتخاذ تدبیر کنند.

    نویسنده: فرزانه فراهانی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *