سعید زرندی، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان، ضمن تشریح چالشهای اساسی صنعت فولاد، بهویژه بحران انرژی، از سرمایهگذاری عظیم ۶۰۰ میلیون دلاری برای تولید ورقهای زنگنزن خبر داد. این اقدام، نشاندهنده رویکرد تحولآفرین فولاد مبارکه در جهت تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر و سودآوری بیشتر است.
تولید محصولات استراتژیک در دستور کار
به گزارش پایگاه خبری سپاهان خبر زرندی با اشاره به برنامههای کلان فولاد مبارکه برای سال ۱۴۰۴، تاکید کرد: «تولید فولادهای الکتریکی و زنگنزن به عنوان پروژههای کلیدی در نیمه نخست سال جاری در دستور کار قرار دارند. ارزش درآمدی این محصولات، بیش از پنج برابر سایر تولیدات فعلی شرکت است.» این تحول، گامی بلند در جهت افزایش سهم محصولات دانشبنیان و رقابتپذیر در سبد تولیدات فولاد مبارکه به شمار میرود.
راهاندازی شرکت ورقهای آلیاژی فولاد مبارکه
مدیرعامل فولاد مبارکه همچنین از تأسیس یک شرکت جدید با عنوان «شرکت ورقهای آلیاژی فولاد مبارکه» خبر داد. هدف از این اقدام، تمرکز بر تولید محصولات خاص و با کیفیت بالا است. زرندی در این باره گفت: «باید از تولید فولادهای ساختمانی و تجاری فاصله گرفته و به سمت تولیدات خاص و سفارشی حرکت کنیم.»
تأمین نیاز داخلی و بینیازی از واردات
تولید ۲۰۰ هزار تن ورق زنگنزن برای صنایع لوازم خانگی و ساختمانی، از دیگر برنامههای راهبردی فولاد مبارکه است که با سرمایهگذاری ۶۰۰ میلیون دلاری محقق خواهد شد. همچنین، شرکت فولاد و نورد سبا، به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه فولاد مبارکه، تولید ورقهای سیلیکونی جهتدار و غیر جهتدار را با هدف تأمین نیازهای صنایع برق و الکترونیک کشور، دنبال میکند.
تمرکز بر تأمین نیازهای داخلی در حوزه نفت و گاز، از دیگر اولویتهای فولاد مبارکه است. زرندی ابراز امیدواری کرد که با تولید محصولات خاص مورد نیاز این حوزه، کشور از واردات بینیاز شود و رقابتپذیری فولاد مبارکه در سطح منطقه و جهان حفظ شود.
ارزشآفرینی، معیار اصلی سنجش شرکتها
مدیرعامل فولاد مبارکه با تأکید بر تغییر رویکردها در ارزیابی عملکرد شرکتها، گفت: «تا پیش از این، میزان تولید، معیار اصلی سنجش شرکتها بود، اما امروزه، میزان ارزشآفرینی هر شرکت، شاخص اصلی ارزیابی به شمار میرود.»
تولید گریدهای خاص فولادی؛ نقطه عطف در سال ۱۴۰۴
زرندی با اشاره به سابقه فولاد مبارکه در تولید گریدهای خاص فولادی، ابراز امیدواری کرد که سال ۱۴۰۴، نقطه عطفی در تولید این محصولات باشد. راهاندازی خط نورد گرم ۲ در فولاد مبارکه، نقش بسزایی در تحقق این هدف خواهد داشت.
اولویتبخشی به ۱۲ پروژه کلان در فولاد مبارکه
مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به اولویتبخشی به ۱۲ پروژه در راستای اهداف کلان شرکت، بیان کرد: «بر اساس گزارشهای انجمن جهانی فولاد، تمرکز ما بر تولید فولادهای با ارزش افزوده بالاتر، کاهش هزینهها و افزایش سودآوری است. برنامهریزی هوشمندانه برای تولید و فروش بهینه محصولات نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.»
بهرهوری، کلید موفقیت فولاد مبارکه
زرندی با تأکید بر لزوم ارتقای همه حوزهها متناسب با جایگاه والای فولاد مبارکه در زمینه فنی و تخصص سرمایههای انسانی، گفت: «اگر میخواهیم فولاد مبارکه همچنان سرآمد باشد، باید با جدیت بیشتری برای افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها و تحصیل سود بیشتر برنامهریزی و اقدام کنیم.»
چابکی در اجرای پروژههای توسعه
مدیرعامل فولاد مبارکه بر لزوم چابکی هر چه بیشتر در اجرای پروژههای توسعه شرکت تاکید کرد و گفت: «روند اجرای این پروژهها باید به طور مستمر و لحظه به لحظه پایش و گزارش شود تا در زمان به موقع و حتی زودتر از زمان مقرر، با کمترین هزینه شاهد به بار نشستن آنها باشیم.» افزایش سطح کیفی محصولات تولیدی نیز از اولویتهای اصلی فولاد مبارکه است.
افزایش صادرات و بینیازی از واردات
زرندی با بیان اینکه افزایش سطح کیفی محصولات، درهای جدیدی در حوزه صادرات و بینیازی کشور از واردات میگشاید، گفت: «فولاد مبارکه از این طریق میتواند در شرایط سخت حاکم بر بازار جهانی فولاد، همچنان محصولات خود را به کشورهای بیشتری صادر و جایگاه رقابتی خود را حفظ کند.»
هوش مصنوعی و ایمنی فرایند
مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به اهمیت استفاده از فناوریهای نوین، گفت: «باید با استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا (IoT)، شرایطی را فراهم کنیم که تا پایان سال ۱۴۰۵، شاهد پیادهسازی کامل پروژه ایمنی فرایند در فولاد مبارکه و شرکتهای پیمانکاری باشیم و هدفگذاری «حادثه صفر» در فولاد مبارکه را جامه عمل بپوشانیم.»
بحران انرژی؛ دغدغه جدی صنعت فولاد
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان، بحران انرژی را به عنوان یک دغدغه جدی برای صنعت فولاد مطرح کرد و گفت: «متأسفانه، هزینه انرژی گروه فولاد مبارکه از ۲۶ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳، به ۵۲ هزار میلیارد تومان در سال جاری خواهد رسید.»
کاهش هزینههای انرژی با هوشمندسازی
زرندی با اشاره به برنامههای شرکت برای کاهش هزینههای انرژی، گفت: «به دنبال فعالسازی شرکتهای مربوط به حوزه هوشمندسازی هستیم تا بتوانیم دستکم ۱۰ درصد از هزینهها را با روشهای نوین در حوزه انرژی کاهش دهیم.»
محدودیتهای برق و پیگیری کاهش آن
مدیرعامل بزرگترین فولادساز ایران، محدودیتهای برق را یکی از چالشهای اصلی صنعت فولاد دانست و گفت: «متأسفانه، شاهد آن هستیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل، محدودیتهای برق برای فولاد مبارکه افزایش یافته است. با توجه به اینکه این شرکت بخشی از برق مورد نیاز را خودش تأمین میکند، به طور جدی از مسئولان مربوطه پیگیر کاهش این محدودیتها هستیم.»
پروژه انتقال آب از دریای عمان؛ اولویت فولاد مبارکه
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود، به اجرای پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان اصفهان اشاره کرد و گفت: «این پروژه، جزو اولویتهای گروه فولاد مبارکه است و ما نیز وعده داده بودیم که هر چه سریعتر به سرانجام برسد.»
اتصال کامل خط انتقال آب تا تابستان امسال
زرندی با اشاره به پیشرفتهای حاصل شده در این پروژه، گفت: «خط شمالی انتقال آب به پالایشگاه اصفهان متصل شده و ۱۳۵ کیلومتر از خط ۱۶۸ کیلومتری جنوبی آن نیز لولهگذاری و عمده حفاریهای لازم انجام شده است. بر اساس فرآیندهایی که در حال انجام است، امیدواریم تا تابستان امسال، شاهد اتصال کامل خط انتقال آب دریای عمان به فولاد مبارکه باشیم.»
بهرهمندی سایر صنایع از ظرفیت مازاد آب انتقالی
زرندی با اشاره به قانون برنامه هفتم توسعه، گفت: «در حال فراهم کردن فرصتی هستیم تا دیگر صنایع نیز بتوانند از ظرفیت مازاد آب انتقالی دریای عمان بهرهمند شوند. آب انتقالی از دریای عمان، فقط برای مصارف صنعتی استان اصفهان پیشبینی شده است که بخشی از آن برای شرکتهای بزرگ و بخش دیگر نیز برای مابقی صنایع در نظر گرفته شده است.»
قطع برداشت آب از زایندهرود تا تابستان امسال
زرندی با اعلام این خبر که فولاد مبارکه تا تابستان امسال برداشت آب از حوضه آبریز زایندهرود را به نزدیک صفر میرساند، گفت: «اجرای این پروژه بزرگ، کمک به حفظ آب رودخانه زایندهرود و عمل به وعدهای است که به مردم اصفهان داده بودیم. امیدواریم با زمانبندی و تزریق مالی لازم از سوی فولاد مبارکه و سایر سهامداران، پروژه انتقال آب از دریای عمان سریعاً به نتیجه برسد.»
این تنظیم مجدد خبر، علاوه بر حفظ اطلاعات اصلی، بر نکات کلیدی و جذاب برای مخاطبان تأکید دارد و با استفاده از میانتیترها، خوانایی متن را افزایش میدهد. همچنین، با رعایت اصول سئو فارسی، به بهبود رتبه خبر در موتورهای جستجو کمک میکند.
دیدگاهتان را بنویسید