در میدان کربلا، یکی از نکات برجسته، مدیریتِ والای اباعبدالله الحسین (علیه السلام) است، چه در عرصه نظامی و چه در سایر جبههها، بهویژه در جبهه فرهنگی که امروزه از آن به عنوان جنگ نرم یاد میشود. این مدیریت، شایسته است که سرلوحه جامعه اسلامی ما قرار گیرد.
به گزارش پایگاه خبری سپاهان خبر در روز عاشورا، لشکر عمر سعدِ ملعون قصد داشت با حملهای برقآسا و با کمترین تلفات، جنگ را به پایان برساند. اما امام حسین (علیه السلام) با تدبیری حکیمانه، مانع از تحقق این هدف شوم شد. ایشان دستور دادند تا پشت خیمهها خندقی حفر کنند و به یاران خود فرمودند: «خیمهها را نزدیک به هم بزنند و طنابهای آنها را در هم داخل کنند و آنها را چنان کنند که خود در میان آنها قرار گیرند و با دشمنان از یک سو روبرو شوند.» این تدبیرِ امام حسین (علیه السلام)، دشمن را به محاسبه واداشت و به آنان فهماند که با انسانهایی روبرو هستند که اگرچه عاشق شهادتند، اما پیش از آن، قصد دارند شمار بیشتری از ظالمان را به هلاکت برسانند، نه اینکه بیمحابا به دل خطر بزنند.
در جبهه فرهنگی (جنگ نرم) نیز، امام ع با بصیرت الهی خود، در موقعیتهای مختلف، لشکرِ از حق منحرفشده را موعظه میفرمود و آنان را خیرخواهی مینمود. گذشته از این نکته مهم، توصیه آن حضرت به برادرشان، قمر بنیهاشم (علیه السلام)، مبنی بر پاسخ دادن به شمرِ فاسق، نشان از مدیریت عاشورایی سالار شهیدان داشت. بهطور خلاصه، امام حسین (علیه السلام) مدیریتِ توحیدی و عاقلانه (و نه صرفاً احساسی) را در نبرد کربلا به ما آموخت؛ به گونهای که امروزه هر انسان آگاه و منصفی در دنیا میداند که آن حضرت بر حق بود و تا آخرین لحظه در فکر هدایت یزیدیان بود. و همین امر، رمزِ جهانیشدنِ شور حسینی است.
برای کشوری مانند ایران، که در شرایطی مشابه کربلا و در مصاف با دشمنان گوناگون قرار دارد، مدیریت حسینی در هر دو بعد نظامی و فرهنگی، امری ضروری است. به لطف خدا و به برکت خون شهیدان، جامعه حسینیِ ما در بعد نظامی در حملات اخیر عملکرد خوبی داشته است. اما در جنگ نرم فرهنگی، علیرغم روند مثبت کلی، باید تلاشهای بیشتری صورت گیرد. بدون شک، اگر بصیرت الهی و بصیرتی که حضرت عباس ع در مواجهه با شمرِ داشت، در جامعه ما نهادینه شود، در برخورد با دولتهای فاسق و استکباری که شمر صفتان معاصر هستند خواهیم توانست عاشورایی پیش برویم؛ هم شهادتطلبانه و هم رشید و ایستاده.
دیدگاهتان را بنویسید