×
×

به استقبال از 14 تیر؛ روز قلم ؛
فرصت‌ها و تهدیدهای هوش مصنوعی برای اهالی قلم

  • کد نوشته: 32072
  • 14 تیر 1404
  • ۰
  • چهاردهم تیر ماه، روز قلم گرامی باد؛ روزی در تقویم ملی که به پیشنهاد انجمن قلم ایران و تصویب شورای فرهنگ عمومی، به عنوان روز قلم به ثبت رسیده است.
    فرصت‌ها و تهدیدهای هوش مصنوعی برای اهالی قلم
  • چهاردهم تیر ماه، روز قلم گرامی باد؛ روزی در تقویم ملی که به پیشنهاد انجمن قلم ایران و تصویب شورای فرهنگ عمومی، به عنوان روز قلم به ثبت رسیده است.

    به گزارش پایگاه خبری سپاهان خبر; به همین مناسبت، و با توجه به نفوذ روزافزون هوش مصنوعی در حوزه تولید محتوا، این پرسش مطرح می‌شود که نویسندگان، خبرنگاران و روزنامه‌نگاران در این شتاب سرسام‌آور فناوری‌ها چگونه می‌توانند به مسیر خود ادامه دهند؟ آیا ظهور انواع هوش‌های مصنوعی، زنگ خطری برای اهالی قلم محسوب می‌شود یا فرصتی برای ارتقای جایگاه آن‌ها؟

    این موضوع را می‌توان از دو منظر بررسی کرد: آیا ظهور هوش‌های مصنوعی منجر به رکود کار اهالی قلم شده است یا به ابزاری کارآمد برای پیشبرد اهداف آن‌ها تبدیل شده است؟

    پاسخ به این پرسش و دغدغه، شاید در نگاه اول دشوار به نظر برسد، چرا که هر دو جنبه این مسئله، هم فرصت و هم تهدید را برای اهالی قلم در بر دارد.

    فرصت از چه منظر ؟

    فرصت از این جهت که نویسندگان می‌توانند با بهره‌گیری از قابلیت‌های هوش مصنوعی در زمینه جستجو و ایده‌یابی، به منابع و ایده‌های نوینی برای نوشتن دست یابند و از هوش مصنوعی به عنوان یک دستیار خلاق و ایده‌پرداز بهره ببرند، اما در نهایت، اصل کار و نگارش را با قلم خود و سبک منحصر به فردشان به سرانجام برسانند.

    تهدید از چه منظر؟

    تهدید را می‌توان از این دیدگاه بررسی کرد که افرادی که سابقه‌ی نویسندگی حرفه‌ای ندارند یا تا کنون قلم به دست نگرفته‌اند، با استفاده از تکنولوژی‌های جدید، بتوانند وارد عرصه تولید محتوا شوند و متن‌های قوی و باکیفیتی تولید کنند. این امر ممکن است باعث شود که متن‌های اصیل و خلاقانه، در میان انبوهی از متون تقلیدی و ماشینی، کمتر دیده شوند و فرصت بروز و ظهور خود را از دست بدهند.

    آیا خبرنگاران نیز با موج هوش مصنوعی همراهند؟

    از آنجایی که ماهیت کار خبرنگاران بر حضور در محل رویداد، انجام مصاحبه و تحقیقات میدانی استوار است، هوش مصنوعی می‌تواند به عنوان یک فرصت ارزشمند برای تنظیم حرفه‌ای متن خبر، پیشنهاد عناوین جذاب و خلاقانه، و در کل، هر آنچه که یک خبرنگار در فرآیند نگارش خبر به آن نیاز دارد، عمل کند.

    در نهایت، نکته‌ی حائز اهمیت برای تمامی اهالی قلم این است که ظهور هوش مصنوعی نباید مانع خلاقیت، نگارش دستی، ایده‌پردازی و ذوق هنری آن‌ها شود. باید از این سرعت شگرف تکنولوژی، در راستای ارتقای کیفیت نگارش بهره برد، نه آنکه منجر به افت سطح نوشته‌ها و محروم شدن از لذت کشف و درک عمیق واژه‌ها گردد.

    نویسنده: فرزانه بهارلو سامانی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *