امروز ، روز صنعت و معدن است روزی برای تأمل میان دو قطب پیشرفت و بهرهبرداری. صنعت، قلب تپنده اقتصاد هر کشور است و معادن، ریشههای پنهان آن در دل خاک است . آنجا که سنگ و فلز، خاک و گوهر از دل زمین بالا میآیند، جان میگیرند، شکل میگیرند و موتور حرکت کشور میشوند.
به گزارش سپاهان خبر; دهم تیرماه ، فرصتی است برای قدرشناسی از کارگران معدن، مهندسان کارخانه، و همهی زنان و مردانی که چرخهای اقتصاد را در سخت ترین شرایط میچرخانند.
با وقوع انقلاب صنعتی، تقریبآَ در کلیهی زمینهها ، مواد معدنی و کانیهای اقتصادی به عنوان مواد اولیه یا مواد خام و همچنین توسعهی صنایع، نقش بسیار مهمی بازی میکنند و درمجموع یکی از رکنهای اصلی در اقتصاد هرکشور شمرده میشوند. بدیهی است که اینگونه ثروتهای خدادادی و سرمایههای ارزشمند، باید به نحوی مورد استفاده قرار گیرند که ضمن حفظ حقوق نسلهای آینده، با به کارگیری روشهای اصولی و صحیح، حداکثر منافع از برداشت آنها حاصل گردد.
به طور کلی رسیدن به اتحاد و اتفاق نظر و اتخاذ شیوههای هماهنگ شده برای توسعه صنعتی اولین و مهمترین گام همکاری هر دو بخش دولتی و غیر دولتی است این پدیده مثبت و کارساز بر پایه همکاری و وحدت رویه ملی، میتواند جهش کمی و کیفی فعالیتهای تولیدی صنعتی کشور را به ارمغان بیاورد.
ایران نیز در این میان ، با در اختیار داشتن منابع و ذخایر سوختی و هم چنین دیگر مواد معدنی مورد نیاز صنایع مختلف، از کشورهای غنی دنیا به شمار میآید. استخراج معادن و معدنکاری و توسعهی صنعت در زمینههای گوناگون صنعتی، از دیرباز در کشور ما متداول بوده است. تاریخنگاران، نوشتهاند که مردم ایران، از اولین کسانی بودهاند که مس را استخراج و ذوب کردهاند. آثار بسیاری از حفاریهای عظیم که در بیشتر معادن ایران و بخصوص معادن سرب و مس دیده میشود نمونههای باقیمانده از ظروف و وسایل فلزی نیز، نشانگر فعالیتهای گستردهی معدنی و صنعتی میباشد.
یادمان نرود در جهانی که دیگر توسعه بدون پایداری بیمعنا است، صنعت و معدن نیز باید با نگاه نو، اخلاقمحور و مسئولانه بازتعریف شود. شاید آن زمان بتوان گفت صنعتی داریم که میسازد، نه میبلعد معدنی که میرویاند و نه میخشکاند.
دیدگاهتان را بنویسید