علل اصلی اعتیاد زنان، از رویای لاغری تا گرفتن تایید
یک تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد گفت: علت گرایش بسیاری از زنان به مصرف موادمخدر، داشتن همسری معتاد است که در نتیجه زندگی با او خودشان هم به مصرف مخدرها آلوده شده و معتاد میشوند.
سعید صفاتیان تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی وبسایت خبری سپاهان خبر، اظهار کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، ۴۰ درصد معتادان کشور را متاهلها در برمیگیرند.
وی تصریح کرد: علت گرایش بسیاری از زنان به مصرف موادمخدر، داشتن همسری معتاد است که در نتیجه زندگی با او خودشان هم به مصرف مخدرها آلوده شده و معتاد میشوند.
این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تاکید کرد: اغلب زنان معتاد میگویند “شوهرم برای اینکه به او گیر ندهم و نگویم که موادمخدر مصرف نکن، من را هم معتاد کرد” و متاسفانه این اتقاق، مسئله شایعی است.
“اعتیاد” پیامد رویای لاغری و کاهش وزن!
صفاتیان همچنین خاطرنشان کرد: جدای از زنانی که در نتیجه فشار همسران خود معتاد میشوند، عده دیگری هم هستند که بخاطر تبلیغات برخی از روانگردانها مثل شیشه، درباره لاغری و کاهش وزن، به مصرف مواد افیونی روی میآورند و در نهایت به دنبال تحقق رویای لاغری، معتاد میشوند.
وی اضافه کرد: در بسیاری از موارد وقتی در مطب به عنوان پزشک از زنان میپرسیدم که علت اعتیاد شما چیست، علت را فشار وارده از طرف همسر معتاد خود عنوان میکردند و متاسفانه این مسئله همچنان همسر مردان معتاد را قربانی میکند.
این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تاکید کرد: زنان معتادی که سن بالایی دارند، بیشتر مصرف کننده مخدر تریاک هستند اما زنان جوان، با تبلیغات فریبنده انواع روانگردان ها و محرک، بیشتر به مصرف مواد روانگردان معتاد میشوند که البته درمان سختتری هم نسبت به مخدرها به دنبال دارد.
صفاتیان یادآور شد: متاسفانه رشد اعتیاد زنان در کشور، روندی افزایشی دارد و مصرف روانگردانها در بین زنان نیز یک روند صعودی را پشت سر میگذارد.
وی تصریح کرد: مشکلات خانوادگی، افسردگی، دوستان ناباب، برخوردهای احساساتی، نداشتن اعتماد به نفس کافی و همچنین در انتظار دریافت تایید از سایر اطرافیان از جمله دیگر عوامل اعتیاد زنان در کشور به شمار میآید و بهتر است آموزشهای آگاهی بخش را از سنین کودکی شروع کنیم.
این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد اضافه کرد: بیش از ۱۰ درصد معتادان کشور را زنان معتاد شامل میشوند و متاسفانه آسیبهای جسمی و روانی این معضل اجتماعی زنان بسیار زیادی را دچار مشکل کرده است.
صفاتیان یادآور شد: در حال حاضر مخدر گل و شیشه در صدر مصرف زنان معتاد قرار دارد و مسئولان باید برای کنترل این معضل برنامه ریزی لازم را در دستور کار خود قرار بدهند و دختران نوجوان و جوان را از ابتلا به این آسیب خانمانسوز حفظ کنند.
دیدگاهتان را بنویسید