×
×

گزارش مهم نیویورک تایمز از دلایل آتش‌بس آمریکا با انصارالله یمن

  • کد نوشته: 27952
  • ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • ۰
  • ترامپ می‌خواست ظرف ۳۰ روز حملات به یمن نتیجه بدهد.
    گزارش مهم نیویورک تایمز از دلایل آتش‌بس آمریکا با انصارالله یمن
  • ترامپ پس از ۳۰ روز از کمپین علیه یمن ناامید شد/ عربستان مشارکتی فعالانه در ترور رهبران انصارالله داشت

    ترامپ می‌خواست ظرف ۳۰ روز حملات به یمن نتیجه بدهد.

    ایالات متحده حتی برتری هوایی بر حوثی‌ها ایجاد نکرده بود. در عوض یک درگیری نظامی پرهزینه اما بی‌نتیجه دیگر آمریکا در منطقه ایجاد شده بود.

    استیو ویتکوف گزارش داد که مقامات عمانی پیشنهادی ارائه داده‌اند که ایالات متحده بمباران را متوقف می‌کند و انصارالله دیگر کشتی‌های آمریکایی را در دریای سرخ هدف قرار نمی‌دهند. اسرائیل اما نفعی در این توافق نداشت.

    به گفته چندین مقام آگاه از مذاکرات، ژنرال کوریلا، فرمانده سنتکام بر یک کمپین قدرتمند اصرار داشت. اما حوثی‌ها بسیاری از پناهگاه‌ها و انبارهای سلاح خود را تقویت کردند.

    نکته قابل توجه این است که این افراد همچنین در مورد تحمل ترامپ برای درگیری نظامی در منطقه قضاوت نادرستی داشتند.

    علاوه بر این، ژنرال دن کین، رئیس جدید ستاد مشترک ارتش ترامپ، نگران بود که یک کمپین گسترده علیه حوثی‌ها، منابع نظامی را از منطقه آسیا و اقیانوسیه خارج کند.

    ژنرال کوریلا یک کارزار هشت تا ده ماهه را پیشنهاد کرد که در آن هواپیماهای جنگی نیروی هوایی و دریایی سیستم‌های دفاع هوایی حوثی‌ها را از بین ببرند.

    سه مقام آمریکایی گفتند که او پیشنهاد داده که نیروهای آمریکایی ترورهای هدفمندی را با الگوبرداری از عملیات اخیر اسرائیل علیه حزب‌الله انجام خواهند داد.

    مقامات سعودی از طرح ژنرال کوریلا حمایت کردند و فهرستی از ۱۲ رهبر ارشد حوثی را ارائه دادند که به گفته آنها، مرگ آنها این جنبش را فلج خواهد کرد. اما امارات متحده عربی، یکی دیگر از متحدان ایالات متحده در منطقه، چندان مطمئن نبود.

    به کمپین هشت تا ده ماهه ژنرال کوریلا فقط ۳۰ روز فرصت داده شد تا نتایج خود را نشان دهد.

    در آن ۳۰ روز اول، حوثی‌ها هفت پهپاد آمریکایی MQ-9 (هر کدام حدود ۳۰ میلیون دلار) را سرنگون کردند و توانایی فرماندهی مرکزی را برای ردیابی و حمله به این گروه شبه‌نظامی مختل کردند. چندین مقام آمریکایی گفتند که چندین فروند F-16 و یک جت جنگنده F-35 آمریکایی تقریباً توسط پدافند هوایی حوثی‌ها مورد هدف قرار گرفتند و این امر احتمال تلفات آمریکایی‌ها را افزایش داد.

    اما هزینه این عملیات سرسام‌آور بود. مقامات گفتند که تا پایان ۳۰ روز اول این کمپین، هزینه از یک میلیارد دلار فراتر رفته است.

    مهمات دقیق زیادی، به ویژه مهمات پیشرفته دوربرد، استفاده می‌شد که برخی از برنامه‌ریزان احتمالی پنتاگون به طور فزاینده‌ای نگران ذخایر کلی و پیامدهای آن برای هر موقعیتی بودند که در آن ایالات متحده ممکن است مجبور به دفع حمله چین به تایوان شود.

    و در تمام این مدت، حوثی‌ها همچنان به سمت کشتی‌ها و پهپادها شلیک می‌کردند، سنگرهای خود را تقویت می‌کردند و ذخایر سلاح خود را در زیر زمین جابجا می‌کردند.

    جامعه اطلاعاتی اعلام کرد که مقداری تخریب در توانایی حوثی‌ها وجود دارد، اما استدلال کرد که این گروه به راحتی می‌تواند بازسازی شود.

    در اواخر ماه آوریل، هگست یک تماس ویدیویی با مقامات سعودی و اماراتی و مقامات ارشد وزارت امور خارجه و کاخ سفید ترتیب داد تا راهی پایدار برای پیشبرد و یک وضعیت قابل دستیابی برای این کمپین که بتوانند به رئیس جمهور ارائه دهند، پیدا کنند. مقامات آمریکایی گفتند که این گروه نتوانست به اجماع برسد.

    جی دی ونس، معاون رئیس جمهور؛ تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی؛ مارکو روبیو، وزیر امور خارجه؛ و سوزی وایلز، رئیس دفتر آقای ترامپ، نسبت به یک کمپین طولانی‌تر تردید داشتند. افراد آگاه از این بحث‌ها می‌گویند آقای هگست مدام در حال بحث و جدل بود و هر دو طرف را به چالش می‌کشید.

    اما ترامپ به مهم‌ترین شکاک تبدیل شده بود.

    به گفته چندین مقام آمریکایی، در ۲۸ آوریل، ناو ترومن مجبور شد برای جلوگیری از آتش حوثی‌ها، چرخش سختی در دریا انجام دهد. این اقدام منجر به از دست رفتن یکی از سوپر هورنت‌ها شد که در آن زمان یدک‌کشی می‌شد و به دریا افتاد.

    سپس در ۴ می یک موشک بالستیک حوثی‌ها از پدافند هوایی اسرائیل عبور کرد و در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بن گوریون در حومه تل‌آویو اصابت کرد.

    روز سه‌شنبه، دو خلبان سوار بر یک سوپر هورنت دیگر، که دوباره روی ناو ترومن بود، پس از اینکه جت جنگنده‌شان نتوانست کابل فولادی روی عرشه ناو را بگیرد و هواپیما را به دریای سرخ فرستاد، مجبور به خروج از هواپیما شدند.

    در آن زمان، ترامپ تصمیم گرفته بود که عملیات را موفقیت‌آمیز اعلام کند.

    مقامات حوثی و حامیان آنها نیز به سرعت پیروزی خود را اعلام کردند و هشتگی را در رسانه‌های اجتماعی با عنوان «یمن آمریکا را شکست می‌دهد» منتشر کردند.

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *