×
×

گردشگری پایدار، کلیدواژه‌ی تحقق توسعه‌ی پایدار و اقتصاد پویای شهری است

  • کد نوشته: 20105
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
  • ۰
  • پاک‌ترین و پایدار‌ترین درآمد که باعث توسعه صنایع دستی و دیگر مشاغل مرتبط نیز خواهد شد، گردشگری است.
    گردشگری پایدار، کلیدواژه‌ی تحقق توسعه‌ی پایدار و اقتصاد پویای شهری است
  • علیرضا نقوی مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد در نخستین نشست علمی رویداد بین‌المللی راه ادویه یزد، با تأکید بر توسعه‌ی پایدار بر مبنای گردشگری و اهمیت گردشگری خوراک به عنوان یکی از شاخه‌های پر مخاطب این حوزه، عنوان کرد: توسعه پایدار و اهداف آن در سال ۲۰۱۵ به تصویب ۱۹۵ کشور و جامعه جهانی رسید و توسط سازمان ملل در یک افق ۱۵ ساله اهداف توسعه پایدار پیگیری می‌شود.
    نقوی با بیان اینکه گردشگری یکی از ارکان توسعه پایدار است، تصریح کرد: یزد پایدار در گذر گردشگری متبلور می‌شود و باید استراتژی گردشگری در مسیر توسعه پایدار که بر مبنای مباحث زیست محیطی و پایداری جهان است را بشناسیم تا بتوانیم برای آن برنامه‌ریزی موثر داشته باشیم و گردشگری پایدار، کلیدواژه‌ی تحقق توسعه‌ی پایدار و اقتصاد پویای شهری است.

    وی در ادامه به آمار ۹۵ میلیون نفری گردشگران خاور‌میانه در سال گذشته میلادی اشاره کرد و افزود: ترکیه با ۲۱ میراث جهانی دارای ۵۵ میلیون نفر گردشگر، عربستان با ۸ میراث جهانی ثبت شده و ۲۷ میلیون گردشگر و کشور عمان با یک اثر ثبت شده ی گردشگری ۲۲ میلیون نفر گردشگر را پذیرا بودند این در حالی است که ایران با ۲۸ میراث جهانی ثبت شده موفق شد به طور مشترک با بحرین فقط رقم ۶ میلیون نفر گردشگر خارجی را به ثبت برساند که این موضوع نشان‌ می‌دهد در استفاده از ظرفیت‌های گردشگری نیاز به بازنگری در حوزه برنامه‌ها داریم، هرچند شرایط سیاسی منطقه نیز عامل کاهش آمار گردشگری بود.

    نقوی عنوان کرد: پاک‌ترین و پایدار‌ترین درآمد که باعث توسعه صنایع دستی و دیگر مشاغل مرتبط نیز خواهد شد، گردشگری است. مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد به اهداف توسعه پایدار اشاره کرد و گفت: پایداری محیط زیست، ریشه کنی فقر، ریشه‌کنی گرسنگی، سلامتی و بهداشت برای همه، دسترسی به انرژی‌های پاک، رشد اقتصادی برای همه، صنعت زیرساخت و نوآوری و کاهش نابرابری‌ها در شهرها، مصرف مسئولانه، محافظت از حیات روی زمین و صلح از اهداف توسعه پایدار است.

    وی با بیان اینکه گردشگری خوراک ارتباط عمیقی با فرهنگ و سنت بومی و دیرینه مناطق دارد، افزود: ایران ظرفیت متنوع و خوب غذایی در جذب گردشگر دارد و این مهم در تقویت مشاغل محلی نیز بسیار موثر خواهد بود.
    نقوی طی پیشنهادی بیان کرد: می‌توانیم با برگزاری رویدادهای گردشگری خوراک از فرصت‌های خوب این شاخه گردشگری استفاده کنیم.

    نویسنده: زهره امامی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *