مصرف موادمخدر توسط نوجوانان و جوانان طی سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است و در دسترس بودن انواع مواد محرک و مخدر از علل افزایش گرایش برخی افراد در این دو گروه سنی محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی وبسایت خبری سپاهان خبر، اعتیاد و مصرف موادمخدر از جمله آسیبهای اجتماعی است که تخریب جسمی و روحی بسیار زیادی برای افراد در هر سن و سالی که باشند، به جا میگذارد و تبعات خطرناک آن بر هیچ کس پوشیده نیست اما هنوز هم آگاهی بسیاری از افراد در مورد پیامدهای مصرف مواد افیونی بسیار اندک است.
نوجوانان و جوانان در اغلب موارد از روی کنجکاوی به مصرف موادمخدر روی آورده و نمیدانند چه کار خطرناکی را انجام میدهند و قدم در چه مسیر تاریک و پرخطری مینهند.
این روزها مصرف ماده مخدر “گل” بین بسیاری از نوجوانان و جوانان دبیرستانی باب شده است و وسوسه و تعریف و تمجید عدهای از مصرف کنندگان ناآگاه و کم سن و سال از سرخوشی و نشئگی اولیه این ماده مخدر، باعث شده است تا بسیاری با کنجکاوی به سراغ مصرف گل بروند.
خیلی راحت میگویند که مخدر “گل” اعتیادآور نیست اما این تنها یک دروغ بزرگ است که خسارت و عوارض خطرناکی برای مصرفکنندگان این ماده مخدر به دنبال دارد.
مخدری با دهها نام و صدها عارضه خطرناک!
سعید صفاتیان تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی سپاهان خبر، گفت: مخدر گل عضوی از خانواده ماریجوانا بوده و البته در کشورهای مختلف، اسمهای گوناگونی دارد که از آن جمله میتوان به “گِراس یا همان علف، وید، کانابیس شناخته میشود و در کشور ما نیز با نام جذاب و فریبندهی «گل» بین افراد شناخته شده و ماده اولیه مخدر گل، گیاه “شاهدانه” است.
وی افزود: گل از سرشاخههای گلدارِ گیاه شاهدانه تهیه شده و میزان THC آن بیشتر از گونههای سنتی ماریجوانا که شامل برگ و گل خشک شدهی گیاه شاهدانه است، میباشد.
صفاتیان گفت: مخدر گل بسیار اعتیادآور است و برای فرد مصرف کننده وابستگی روانی بسیار شدیدی را به وجود میآورد و فرد مصرف کننده را دچار مشکلات روحی و روانی زیادی میکند.
عوارض وحشتناک مخدر گل را بشناسید!
وی تصریح کرد: ایجاد اختلال در خواب، کاهش هشیاری، توهم، هذیانگویی، اضطراب، استرس و افسردگی، پارانویا، اختلال تمرکز، اختلال در حافظه کوتاه مدت و فراموشی از جمله علائمی است که مصرف گل حتی در کوتاه مدت در فرد مصرف کننده به وجود میآورد.
این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تاکید کرد: به دلیل قیمت پایینی و دسترس پذیری راحتی که مخدر گل دارد، متاسفانه اغلب نوجوانان و جوانان این ماده مخدر را مصرف و به راحتی به یکدیگر تعارف میکنند که این ماده بیضرر است و فرد را معتاد نمیکند اما چنین مسئلهای صحت نداشته و از اساس دروغ است.
صفاتیان در ادامه یادآور شد: تپش قلب، خشکی دهان، قرمزی در چشمها، اختلال در هماهنگی حرکتی و تعادل، افزایش یا کاهش اشتها، سرگیجه و حالت تهوع از دیگر عوارض مهم کوتاهمدتی است که بر جسم مصرف کننده مخدر گل وارد میشود.
ردپای مصرف مخدر گل در پاتوق دوستانه نوجوانان و جوانان!
او اضافه کرد: گاهی حتی یک بار مصرف مخدر گل میتواند فرد را مضطرب کند و عوارض دیگر را نیز در او به وجود آورد و مصرف مداوم این مخدر هم عوارض روحی، روانی و جسمی مقاوم به درمان را به جا میگذارند.
این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد افزود: متاسفانه چه در مهمانیها، چه در پارک، کوچه و در هر تجمع دیگری از حضور نوجوانان و جوانان مصرف گل در حال عادی شدن است و این مخدر پر عارضه، به پای ثابت پاتوق بسیاری از نوجوانان و جوانان تبدیل شده است.
صفاتیان تاکید کرد: اضطراب، افسردگی، بیحوصلگی، انزوا، میل به تنهایی، پرخاشگری و تندخویی با اعضای خانوده و دوستان، عدم حرفشنوی از والدین و تصادف در رانندگی نیز از دیگر عوارض مصرف مخدر گل هستند که بیشتر والدین آنها را با علائم و ویژگیهای دوران بلوغ فرزند خود اشتباه میگیرند و به همین دلیل دیر متوجه اعتیاد فرزندشان به گل شده و در نتیجه برای درمان هم دیر اقدام میکنند که این مسئله هم خود جای بحث مفصل دارد.
او تصریح کرد: هنوز درمان دارویی برای مصرف کنندگان مخدر گل وجود ندارد و به دلیل ماندگاری بسیاری از عوارض این مخدر، جای نگرانی بسیاری وجود دارد و همچنین رواندرمانی مصرف کنندگان گل، کار بسیار سختی است که بسیاری از افراد انجام روان درمانی را به دلیل طولانی شدن و پرهزینه بودنش رها میکنند.
مراقبت، آگاهسازی و دوستی با فرزندان در سنین نوجوانی و جوانی کاری ساده و مفیدتر از آن است که پس از اعتیاد آنها به موادمخدر بخواهیم انجام دهیم.
دیدگاهتان را بنویسید