×
×

سپاهان خبر گزارش می‌دهد؛
پرداخت اینترنتی فطریه، ترفند جدید کلاهبرداران!

  • کد نوشته: 24069
  • ۱۱ فروردین ۱۴۰۴
  • ۰
  • ارسال لینک‌های آلوده توسط مجرمان فضای سایبری و کلیک کردن برخی از افراد روی آن‌ها از مهمترین موضوعات پرونده‌های مربوط به کلاهبرداری در طول سال‌های اخیر است و متاسفانه هنوز بسیاری از مردم به هشدارهای مکرر دریافتی، توجهی ندارند.
    پرداخت اینترنتی فطریه، ترفند جدید کلاهبرداران!
  • “ناآگاهی” مهمترین علت وقوع کلاهبرداری‌های تلفنی

    ارسال لینک‌های آلوده توسط مجرمان فضای سایبری و کلیک کردن برخی از افراد روی آن‌ها از مهمترین موضوعات پرونده‌های مربوط به کلاهبرداری در طول سال‌های اخیر است و متاسفانه هنوز بسیاری از مردم به هشدارهای مکرر دریافتی، توجهی ندارند.

    به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی وبسایت خبری سپاهان خبر، کلاهبرداری از آن دسته جرایمی محسوب می‌شود که از دیرباز تا کنون وجود داشته است و با به روز شدن شرایط زندگی در امورات مختلف، شکل و نحوه فریب قربانیان توسط مجرمین نیز تغییر پیدا کرده است.

    جرم کلاهبرداری تلفنی که مجازات حبس، رد مال و پرداخت جزای نقدی به دولت را در پی دارد، جرمی است که در آن کلاهبردار، از طریق تماس تلفنی و توسل به فریب و مانورهای متقلبانه، به اطلاعات حساب فرد دسترسی پیدا می‌کند.

    همزمان با مناسبت‌های ملی و مذهبی، حجم کلاهبرداری و جرائم مرتبط با آن نیز افزایش پیدا کرده و بسیاری از مردم به دلیل ناآگاهی، بی‌توجهی و درصد کمی نیز به علت طمع به دست آوردن مبلغی پول یا دریافت جوایز نقدی و غیر نقدی، قربانی کلاهبرداران می‌شوند.

    پرداخت اینترنتی فطریه، ترفند جدید کلاهبرداران!

    سردار داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت، گفت: در این ترفند با عنوان پرداخت اینترنتی فطریه عده‌ای از مجرمین سایبری با طراحی و ارسال پیامک حاوی یک لینک آلوده به بدافزار فیشینگ، کاربران را ترغیب به ورود به سامانه محاسبه و پرداخت فطریه کرده که در نهایت به کلاهبرداری از شهروندان ختم شده است.

    به پیامک های ناشناس که دارای لینک هستند توجه نکنید و دقت داشته باشید که هیچ سازمان رسمی و حاکمیتی با شماره های شخصی برای شما پیامک ارسال نمی کند.

    مردم موارد مشکوک کلاهبرداری را چگونه اطلاع دهند؟

    همچنین هرگونه موضوع مشکوک و مشابه را از طریق تماس با مرکز فوریتهای سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir گزارش کنید.

    ضرورت تصویب مجازات بازدارنده برای کاهش کلاهبرداری‌ها!

    به نظر می‌رسد قوانین و مقررات و مجازاتهای مربوط جرائم کلاهبرداری آنقدر بازدارندگی ندارند که هم مجرم را از انجام دوباره این تخلف بازدارند و هم حجم پرونده‌های مرتبط با کلاهبرداری را کاهش بدهند و باید قوانینی محکم و قاطع‌تر از گذشته به تصویب برسند تا در نهایت از گسترش جرم کلاهبرداری و از دست رفتن مال و آرامش مردم جلوگیری شود.

    آنچه امروزه بیش از هر زمان دیگری می‌تواند به جلوگیری از قربانی شدن عموم افراد در ترفندهایی که کلاهبرداران به کار می‌گیرند، موثر واقع شود، افزایش آگاهی و شناخت مردم نسبت به ترفندهای کلاهبرداری و توجه آن‌ها به هشدارهایی است که مقامات انتظامی و قضایی به افراد گوشزد می‌کنند.

    نه تنها کلیک نکردن بر روی لینک‌هایی که از شماره‌های ناشناس برای ما ارسال شده‌اند، ضروری و مهم است، بلکه حتی نباید بر روی لینک‌هایی که از شماره دوستان نزدیک ما دریافت می‌شوند نیز کلیک کرد؛ چرا که گاهی ممکن است شماره تلفن دوستانمان نیز توسط کلاهبرداران هک شده و لینک آلوده توسط آن‌ها و از طریق شماره نزدیکان ما ارسال شده باشد که در نهایت به اطلاعات تلفن همراه یا یارانه ما دسترسی پیدا کنند.

     

    نویسنده: فرزانه فراهانی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *