از زمانی که شکل تولید کتابهای صوتی مسیر تازهای را در پیش گرفت، پادکستها راه خود را برای نشر آگاهی پیدا کردند. اولین بار واژهی پادکست در سال ۲۰۰۴ در روزنامهی گاردین به کار رفت و مطلبی نوشته شد که رشد پرشتاب رادیوهای آنلاین را بررسی میکرد.
به گزارش پایگاه خبری سپاهان خبر این اتفاق و اتفاقهای کوچک دیگر که از سال ۲۰۰۰ شروع شده بود باعث شد از سال ۲۰۰۵ اصطلاح پادکست رشد بسیاری داشته باشد و آدمهای علاقهمند شروع به تولید پادکستهای مرتبط با فن و علاقهی خود کنند.
امروزه به قدری پادکستها گسترش پیدا کردهاند که تهیه کردن لیستی از انواع و اقسام آنها از عدد خارج است. در بین پادکستهایی که امروزه با موضوعهای مختلف ساخته میشوند، پادکستهای ادبی، روانشناسی و انگیزشی و پادکستهای مرتبط با کتابها و همین طور پادکستهای گفتگو محور با اقبال بسیار بیشتری مواجه شدهاند.
نخستین پادکستها در ایران
پادکست فارسی تقریباً ده سال از عرصهی پادکست جهانی عقبتر است و بررسیهای گوگل نشان میدهد، جستجوی کمه پادکست در موتورهای جستجو از سال ۱۳۹۵ جدیتر شده است.
در میان پادکستهای فارسی زبان نیز همان موضوعهایی که در قسمت بالا بیان شد با اقبال بیشتر مخاطبان مواجه شد و مخصوصاٌ از دوران کرونا و خانهنشینی اجباری افراد، استفاده از آن بیشتر شد و امروزه اکثر آدمها سعی میکنند زمانهایی که در مترو، اتوبوس یا در حال آشپزی و انجام دیگر امور روزمره هستند، پادکست محبوب خود را بشنوند.
معرفی پادکست جافکری
پادکست جافکری از جمله هزاران پادکست فارسی زبان است که محبوبیت خود را بین مخاطبان پیدا کرده است. این پادکست به مهارتهای زندگی میپردازد و در قالب گفتوگو محور اپیزودهای خودش را منتشر میکند.
موضوعهایی مثل: مهارتهای ارتباطی، مدیریت زمان، خودشناسی، کار تیمی، حل مسئله و هر موضوعی که نقش کلیدی در زندگی شخصی و حرفهای ما ایفا میکند.
جافکری؛ جایی برای فکرهای تازه زندگی
پادکست جافکری توسط امیرعلی ق تولید شده است و به گفتهی خود او در پادکست جافکری، یکی از شانسهای خوب زندگیاش را بودن در کنار افراد موفقی میداند که در طی گفتگو و نشست و برخاست با آنها نکتههای زیادی را میآموزد و در سال ۱۳۹۹ ایدهی تولید این پادکست به ذهن او میرسد که فرصت این گفتوگوها را به پادکست تبدیل کند تا دیگر افراد هم از آنها در زندگیشان استفاده کنند.
نحوهی دسترسی به پادکستهای فارسی زبان
پادکستهای فارسی زبان بر روی پلتفرمهای کست باکس، اپل پادکست، گوگل پادکست، اسپاتیفای و ساندکلود و دیگر پلتفرمهای مرتبط با پادکستها، قابل دسترسی و استفاده هستند.
دنیای پادکستها با موضوعهای متنوع، میتوانند نیاز هر مخاطبی که در حوزه مرتبط با خودش به دنبال کسب آگاهی و بیشتر آموختن است را پوشش دهد. بسیاری از پادکستها با محوریت کتاب تولید میشوند و این بستر میتواند فرصتی باشد برای افرادی که به دلیل کمبود وقت و زندگی روی دور تند امروز، نمیتوانند اصل کتاب را مطالعه کنند.
دیدگاهتان را بنویسید