معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه استان یزد با چالشهای جدی در حوزه سلامت روبهروست و برخی شاخصهای سلامت در استان مطلوب نیست تصریح داشت : هفته سلامت فرصتی ارزشمند برای توجه به اهمیت سلامتی و ترویج سبک زندگی سالم در جامعه است.
به گزارش سپاهان خبر ؛ دکتر”محمدهادی فرحزادی” به مناسبت هفته سلامت (اول تا هفتم اردیبهشت ماه) در جمع خبرنگاران استان از آمار نگرانکنندهای در زمینه شیوع سرطان در استان به عنوان رتبه آخر کمتحرکترین استان در کشور و رتبه اول در مصرف غذاهای فوری (فست فود) رتبه اول خبر داد .
وی با بیان اینکه سند دهگانه پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر سندی است که امسال پایان آن بوده و بایستی مورد مطالبهگری قرار گیرد ؛ گفت : سال گذشته ۱۵۱ هزار و ۲۵۳ نفر در استان مورد غربالگری سلامت اجتماعی قرار گرفتند که از این تعداد برای یک هزار و ۷۹۰ نفر مورد همسر آزاری و ۲۴۶ نفر کودک آزاری ثبت شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اضافه کرد : از ۱۰ سرطان شایع در کشور، استان یزد در پنج سرطان در رتبههای اول یا دوم را دارد و جزو سه استان اول کشور در دیابت و فشارخون است ؛ سبک زندگی شهرنشینی، کمبود فضای سبز و امکانات ورزشی، مشغلههای کاری و عادات غذایی ناسالم از عوامل مؤثر در این بحران ذکر کرد و در ادامه بیان کرد : همگی اینها عاملی در افزایش بیماریهای غیرواگیر بوده است، باور نادرست و سواد سلامت یکی از تأکیدات ما است که میتواند در مسیر سلامت جامعه به ما کمک کند.
فرحزادی با اشاره به اینکه هفته سلامت میتواند نقطه آغازی برای افزایش آگاهیهای عمومی، تشویق به تحرک فیزیکی و اصلاح الگوهای رفتاری باشد تا شاهد کاهش رتبه ناخوشایند یزد در این زمینهها باشیم خاطرنشان کرد : وضعیت موجود نهتنها زنگ خطری برای ساکنان این منطقه است، بلکه ضرورت برنامهریزیهای کلان برای ارتقای فرهنگ فعالیت بدنی و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر را پررنگ میکند.
وی اظهار داشت : جمعیت استان بر اساس سامانه سیب، یک میلیون و ۳۷۵ هزار و ۲۶۳ نفر است و خدمات بهداشتی در ۳۷۳ واحد بهداشتی در کل استان ارائه میشود که از این تعداد ۹ شبکه بهداشت و درمان شهرستان، سه مرکز بهداشت شهرستان، ۹۳ مرکز خدمات جامع سلامت، ۹۳ پایگاه سلامت و ۱۷۲ مورد خانه بهداشت است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه در سال گذشته ۱۰ میلیون خدمت برای یک میلیون ۸۲۰ هزار نفر مراجعهکننده و یک میلیون و ۳۷۰ هزار خدمت آزمایشگاهی برای ۳۷۰ هزار نفر انجام شده است ؛ از خدمت رسانی ۳ مرکز بهداشت شهرستان، ۹۳ مرکز خدمات جامع سلامت، ۹۳ پایگاه سلامت و ۱۷۲ خانه بهداشت ، غربالگری سلامت روان برای ۱۵۶ هزار و ۵۳۱ نفر افراد پنجساله تا ۶۴ ساله که از این تعداد هفت هزار و ۶۰۴ نفر شناسایی و وارد پروسه درمان شدند و همچنین غربالگری سلامت اجتماعی ۱۵۱ هزار و ۲۵۳ نفر که ۱۷۹۰ نفر همسر آزاری و ۲۴۴ نفر کودک آزاری بوده است خبر داد .
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای طرح مراقبت و معاینات پزشکی برای دانشآموزان در چهار مقطع اول، چهارم، هفتم و دهم پرداخت و اظهار داشت: در سال گذشته حدود ۲۰ هزار دانشآموز در هر مقطع و در مجموع حدود ۸۰ هزار نفر، تحت مراقبتهای بهداشتی، معاینات پزشکی و آموزش سلامت قرار گرفتند.
فرحزادی با بیان اینکه بخشهایی از سند ۱۰گانه پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر که با مشارکت سازمانهای مختلف تدوین و سال جاری دهمین سال اجرای آن است، هنوز عملیاتی نشده و در همین راستا مجمع سلامت استان تشکیل شده تا این سند مورد بازبینی قرار گیرد ، ارتقای سواد سلامت عمومی و افزایش تابآوری اجتماعی و حذف باورهای نادرست را از جمله اولویتهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد.
معاون بهداشتی علوم پزشکی یزد با بیان اینکه هدف ما برداشتن گام بر اساس برنامه و سندهای موجود است و برایناساس میز گزارش پیشرفت را خواهیم داشت اولویتهای نظام سلامت در ۱۴۰۴ را جوانی جمعیت و سلامت مادر و کودک و عدالت در سلامت و نظام ارجاع و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر در وزارت بهداشت عنوان کرد .
دکتر “مسعود شریفی “معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد نیز در این نشست اجرای برنامههای آموزش سلامت روان ، برپایی ایستگاههای سیار آموزش و اطلاعرسانی در سطح شهرستانها ، برگزاری همایش بزرگداشت مقام مراقب سلامت در مرکز استان و شهرستانها، برپایی کرسی آزاداندیشی دانشجویی با موضوع ازدواج و فرزندآوری، برگزاری پویش سلامتی را قدم بزن ، از جمله برنامههای هفته سلامت دراستان بیان کرد.
دیدگاهتان را بنویسید