معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان:
برای توزیع غذای دانشجویان بسیار بسیار در مضیقه هستیم
هیچ خوابگاهی را به شکل متمرکز در داخل پردیس دانشگاه نداریم
شاید کمتر دانشگاهی در سطح کشور مشاهده شود که با مشکلات عدیده مواجه نباشد، اما این چالش ها یا بهتر است بگوئیم این “گودال مشکلات” در دانشگاههای علوم پزشکی بسیار عمیق تر است و تبعات گسترده تری متوجه دانشجویان این مراکز علمی که کلید دار سلامت و درمان جامعه هستند، می شود. از کمبود خوابگاه گرفته تا غذاهای بی کیفیت سلف ها و موارد متعدد دیگری که هر کدام به نوبه خود بالاخره طاقت دانشجو را طاق کرده و صدای اعتراضش را درمی آورد. دانشگاه علوم پزشکی زنجان یکی از چندین دانشگاهی است که وجود همین دو معضل باعث شده تا مدیران بخش های مختلفش نیز سر درد دل های رسانه ای را باز کنند؛ به این امید که گره ای باز شود.
به گزارش وب سایت سپاهان خبر ; فرانک سقطچی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان است که در خصوص مشکلات این دانشگاه به ما گفت: ما ۱۴ خوابگاه دانشجویی داریم که فقط یکی از آن ها سال ساختش زیر ده سال است و مابقی بالای ده سال قدمت دارند. از این چهارده خوابگاه، چهارتا استیجاری و درسطح شهر هستند و درواقع ما هیچ خوابگاهی را به شکل متمرکز درداخل پردیس دانشگاه نداریم.
او ادامه داد: موضوع سرویس دانشجویان و رساندن آن ها به محل پردیس برای اینکه کلاس هایشان را برگزار کنند یک بحث بسیار عمده است. موضوع ایاب و ذهاب دانشجویان هم مساله دیگر است. همچنین توزیع غذای دانشجویان برای ما مساله است و از این جهت بسیار بسیار درمضیقه هستیم.
سقطچی توضیح داد: حدود ۵ هزار و صد و سی دانشجو داریم که چهل درصدشان غیر بومی هستند و درخوابگاهها اسکان دارند. به دلیل تعداد زیاد دانشجویان و فضای فیزیکی کم، دانشجویان ما مجبور هستند که به تعداد زیاد دراتاق های کوچک اقامت کنند. تعداد اتاق هایمان خیلی متنوع است، از اتاق های وی آی پی دونفره داریم تا اتاق های ده نفره؛ همین موضوع به تنهایی مشکلاتی را برای دانشجویان ایجاد می کند. اسکان دانشجو از مهمترین مسائل زیر بنایی زیست دانشجو محسوب می شود و درکیفیت آموزش دانشجو هم به نوعی تاثیر دارد.
وی اضافه کرد: دانشگاه خوابگاه های استیجاری سطح شهر را سالیانه اجاره کرده که قیمت هایش هم متنوع است، انواع مختلف خوابگاه ها را داریم که با توجه به کیفیت و امکاناتی که دارند اجاره هایشان هم مختلف است. البته دانشجوها فقط بابت خوابگاههای خودگردان هزینه می پردازند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان یادآور شد: همه دانشگاهها در واقع بدهی های کلانی دارند و دانشگاه علوم پزشکی زنجان هم مستثنی نیست. بحث درمان برای دانشگاه علوم پزشکی یک مساله است و اولویتی که مقوله درمان برای دانشگاه دارد بسیار مهم است.
سقطچی افزود: این موضوع البته نمی تواند اهمیت بحث دانشجو و اسکان و تغذیه او را رد کند و برای مدیران عالی دانشگاه مساله نباشد. در واقع اعتباری که برای کیفیت بخشی به شرایط زیست این دانشجویان نیاز هست واقعا خارج از عهده دانشگاه است.
وی تاکید کرد: بحث خیرین و مشارکت های مردمی بسیار مهم است و واقعا به ورود خیرین خوابگاه ساز و دانشجوخیرین و اولیاء آن ها و مشارکت های مردمی نیازمندیم. همراهی و کمک این گروهها در این مقوله می تواند دررفع مشکلات دانشگاه بسیار موثر باشد و کیفیت زیست دانشجوهایمان را ارتقا دهد.
گفتنی است؛ در روزهای گذشته یعنی از ۱۲ اردیبهشت سالجاری جمع زیادی از دانشجویان علوم پزشکی زنجان طی کارزاری با هشتگ “نه به ظلم”؛ خواستار ورود و رسیدگی هرچه سریعتر مسئولان مربوطه در سطوح مختلف استانی و کشوری و حتی شخص رئیس جمهور به مشکلات این دانشگاه شدند. این کارزار تا ۳۱ خرداد ماه ادامه دارد. در متن این نامه اعتراضی آمده است:
“اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زنجان
ریاست محترم جمهور
جناب آقای پزشکیان
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
استاندار محترم استان زنجان
ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی زنجان
با سلام، احتراما به اطلاع میرساند که در کشوری با تاریخچهای دیرینه در اجرای عدالت و قوانین الهی، پایمال شدن حقالناس امری غیرقابل پذیرش است. در این راستا، مشکلات بسیاری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان وجود دارد که نیازمند توجه جدی شما میباشد.
۱-اولین مشکلی که دانشجویان با آن مواجه هستند، کیفیت پایین غذاها و منوی غذایی بسیار ناسالم است. تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور سهمیهای یکسان از وزارت بهداشت دریافت میکنند و نباید هیچ تفاوتی بین دانشجویان وجود داشته باشد. اما متاسفانه کیفیت غذای دانشگاه زنجان بسیار پایین است و دانشجویان مجبور به تهیه غذای خودشان با هزینه شخصی میباشند. همچنین، اسناد و مدارک نشان میدهند که سیستم موجود در سلف به نادرست گزارشهایی از غذاهای باکیفیت به مراجع بالادست ارائه میدهد و مدیر امور فرهنگی دانشگاه نیز بارها اعتراضات دانشجویان را نادیده گرفته است.
۲-بهداشت و نظم در سلفهای دانشگاه از اهمیت بسیاری برخوردار است. متأسفانه بارها مشاهده شده که غذاهای ارائه شده در محدوده قرمز سازمان بهداشت جهانی قرار دارند و مسئولین مربوطه بدون اعتنا به وظایف خود، حق دانشجویان را نادیده گرفتهاند.
۳-همچنین، برای دریافت غذای بیکیفیت نیز دانشجویان مجبور به ایستادن ۴۵ دقیقهای هستند و مسئولین دانشگاه به بهانه کمبود بودجه، عدم بهبود وضعیت را توجیه کردهاند، در حالی که اقدام به خرید ساختمانهای گرانقیمتی در مرکز شهر نمودهاند.
این مشکلات تنها بخشی از معضلات دانشجویان این دانشگاه است که شامل کمبود امکانات و کیفیت پایین خدمات دانشجویی نیز میشود. امضاکنندگان این کارزار از شما درخواست دارند تا با اقداماتی جدی و عملی، کیفیت غذای دانشگاه را به سطح سایر دانشگاههای علوم پزشکی ارتقا دهید تا دغدغه دانشجویان در این زمینه حل شود.
ما دانشجویان خواستار اقدام عملی و موثر هستیم و در صورتیکه این مشکلات برطرف نشود، پیگیریهای قانونی و گستردهتری خواهیم کرد”.
دیدگاهتان را بنویسید