×
×

مذاکره برای سازش

  • کد نوشته: 28298
  • ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • ۰
  • روز گذشته برخی منابع غربی از مذاکره مستقیم اسرائیل و سوریه در باکو و در حضور واسطه‌های ترکیه‌ای خبر دادند. پیش از این هم برخی رسانه‌ها از دیدار مقامات ارشد سوری و اسرائیل با میانجیگری قطر خبر داده‌اند.
    مذاکره برای سازش
  • روز گذشته برخی منابع غربی از مذاکره مستقیم اسرائیل و سوریه در باکو و در حضور واسطه‌های ترکیه‌ای خبر دادند. پیش از این هم برخی رسانه‌ها از دیدار مقامات ارشد سوری و اسرائیل با میانجیگری قطر خبر داده‌اند. همچنین گفته می‌شود استارت مذاکرات سوریه و اسرائیل چند روز بعد از سفر ۱۳ آوریل گذشته جولانی به امارات متحده استارت خورد.

    به گزارش سپاهان خبر; طبق گزارش‌های رسیده، رئیس دولت انتقالی سوریه در جریان این مذاکرات برای پیوستن به پیمان صلح ابراهیم ابراز تمایل کرده و در این راستا حتی موافقت خود را با استرداد بقایای جسد الی کوهن، جاسوسی مشهور اسرائیلی به تل آویو پس از ۶۰ سال در چارچوب یک توافق امنیتی محرمانه با اسرائیل و آمریکا ابراز داشته است. البته الجولانی هشدار داده که هرگونه تلاش رژیم صهیونیستی برای تجزیه اراضی سوریه، یک «خط قرمز» خواهد بود.

    ترامپ؛ کارچاق کن سازش

    به نظر می‌رسد که توافقات ابراهیم اکنون به ابزاری برای باج‌گیری دیپلماتیک آمریکا از دولت‌های بحران‌زده منطقه تبدیل شده است. پس از آنکه ویتکاف اعلام کرد که در ماههای آینده ۴ الی ۶ کشور به توافق عادی سازی می‌پیوندند، ترامپ به منطقه خاورمیانه سفر کرد و در دیدار با جولانی ۴ خواسته را مطرح کرده که یکی از آنها پیوستن به پیمان ابراهیم و عادی سازی روابط با اسرائیل بود.

    وی حتی از احتمال رفع تحریم‌ها سوریه در صورت عادی سازی روابط با اسرائیل خبر داد چراکه شاخص‌های اقتصادی در سوریه نشان می‌دهد تحریم‌های آمریکا، اقتصاد این کشور را به مرحله فروپاشی رسانده بود.. نکته جالب ماجرا این است آمریکا در سال‌های اخیر برای دستیابی به جولانی (احمد الشرع)، رهبر سابق گروه تروریستی جبهه تحریر الشام جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین کرده بود و اکنون به گرمی از این فرد استقبال کرد و وی را مورد تمجید قرار داد و در نهایت از او خواست با اسرائیل سازش کند.

    خوش رقصی جولانی برای غربی‌ها

    شاید بتوان گفت مهم‌ترین هدف راهبردی جولانی ش، نه توسعه یا تأمین امنیت و حتی حفظ تمامیت ارضی سوریه، بلکه تثبیت و تحکیم حکومت خود بر دمشق است. مشروعیت بین‌المللی مهم‌ترین چیزی است که در شرایط کنونی جولانی در پی آن است و در این راه تلاش زیادی برای جلب رضایت طرف‌های بین‌المللی، به‌ویژه کشورهای غربی، انجام داده است. اما باید توجه داشت که در داخل جامعه سوریه برخی از این رویکرد وی انتقاد کرده و ان را به منزله امتیاز دهی رایگان به رژیم صهیونیستی و تلاش برای منحرف کردن توجه‌ها از بحران‌های داخلی سوریه همچون نقض حقوق بشر و شکست بازسازی این کشور تلقی می‌کنند.

    جولانی، که روزی با ادعای مقابله با رژیم صهیونیستی در صدر رسانه‌های جهادی قرار داشت، امروز قرار است کلید سازش سوریه با رژیمی را به دست گیرد که بلندی‌های جولان را اشغال کرده، دمشق را بارها هدف قرار داده و طرح تجزیه سوریه را آشکارا دنبال می‌کند مضاف بر اینکه منتقدین هرگونه همگرایی با رژیم صهیونیستی را به منزله خیانت به جانفشانی‌های سوریه و به مسئله فلسطین می‌دانند. اما به نظر می‌رسد علی رغم مخالفت‌ها، راه سازش اسرائیل و سوریه هموار باشد؛ چراکه جولانی اکنون مورد حمایت غیرمستقیم برخی بازیگران منطقه‌ای قرار گرفته است.

    ترکیه روابط رسمی با اسرائیل دارد، فرماندهی نیروهای آمریکایی در منطقه نیز در قطر مستقر است و این دو قدرت طرفدار اصلی جولانی هستند. طبیعی است که در چنین شرایطی، بازیگران مورد حمایت این کشورها، مسیر صلح با اسرائیل را دنبال کنند. شاید هم برخی مقامات کشورهای عربی به این نتیجه رسیده‌اند که در جنگ با اسرائیل موفق نخواهند شد و جنگ به نغع فلسطینیان نیست و جز تخریب و نابودی شهرها و دارایی‌ها نتیجه دیگری ندارد، تجربه لبنان نیز همین را نشان داد.

    عرفات هم سال‌ها قبل به این نتیجه رسیده بود و گفته بود در صلح پیروزیم و در جنگ شکست خواهیم خورد. اما هدف هرچه باشد این سازش برای محور مقاومت گران تمام خواهد شد و به ابزاری برای مهار نفوذ ایران و پایان دادن به گسترش هلال شیعی در منطقه تبدیل می‌شود.

    نویسنده: مریم عمادی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *