×
×

عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
قطعی برق حالا حالاها ادامه دارد

  • کد نوشته: 26425
  • ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • ۰
  • زمستان باشد یا تابستان، بارش ها زیاد باشد یا کم، انگار به حال کشورمان تفاوتی ندارد و در هر صورت باید با جیره بندی برق کنار بیائیم.
    قطعی برق حالا حالاها ادامه دارد
  • اوضاع چندان مناسب نیست

    به گزارش سپاهان خبر ; زمستان باشد یا تابستان، بارش ها زیاد باشد یا کم، انگار به حال کشورمان تفاوتی ندارد و در هر صورت باید با جیره بندی برق کنار بیائیم. آنطور که عبدالحسین همتی سراپرده عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ما اعلام کرد” اکثر نقاط کشور همچنان تا حدود دو سه سال آینده نیز با قطعی برق مواجه خواهد بود”. او دراین خصوص به چند پرسش مطرح شده هم پاسخ داد که درادامه می خوانید:

    -مردم از یکسال گذشته تا کنون بیشتر از قبل بی برقی های کلافه کننده و بسیار آسیب رسان را تجربه کردند، آیا قطعی برق و سهمیه بندی مناطق در تابستان هم ادامه دارد؟

    حقیقتا اوضاع چندان مناسب نیست و متاسفانه قطعی های برق ادامه دارد و اگر شرایط خوب باشد تعداد دفعات و ساعات قطعی های روزانه نهایتا مثل پارسال خواهد بود. یعنی پارسال پیک ۱۵ هزار مگاوات کمبود تولید برق داشتیم، امثال برآورد شده که ۲۵هزار کمبود داریم. البته امیدواریم یک سری از نیروگاهها وارد مدار شوند و برای بحث انرژی های تجدید پذیر وارد عمل شوند از طرفی هم بحث بهینه سازی را تقویت کنیم و نهایتا ۱۰ هزارمگاوات با افزایش تولید برق و کاهش مصرف کم شود تا ایده آل کمبود انرژی برق به همان عدد سال گذشته برسد و بیشتر از آن نشود.

    -چندی پیش بحث تولید انرژی خورشیدی توسط همه افراد چه حقیقی و چه حقوقی و فروش آن به دولت مطرح شد، آیا این برنامه هم می تواند کمک کننده باشد، جزییات این فعالیت چیست؟

    بله هرفردی می تواند این کار را انجام دهد اما واقعیت این است که برای فرد صرفه اقتصادی ندارد مگر اینکه به او وامی بدهند، دولت هم که به این راحتی ها وام نمی دهد. دولت فقط به تحت پوششی های بهزیستی و کمیته امداد ۱۵۰ میلیون تومان وام با سود چهار درصد می دهد که خب برای این افراد صرفه دارد که معمولا به سه دهک اول این وام پرداخت می شود. بعد خودشان هم می آیند پنل خورشیدی را روی پشت بام منازلشان نصب می کنند. این پنل برای تولید ۵ کیلو وات برق است که به شبکه برق ارسال می شود. قیمتش هم برای هرکیلو وات ساعت ۲هزار و هفتصد تومان درنظر گرفته شده که دولت خریداری می کند. میانگین درآمد حاصل از این فعالیت برای تولید کننده، طی پنج تا هفت سال، ماهیانه حدود ۴ میلیون تومان است. بنابراین برای سرمایه گذاری شخصی چندان صرفه ای ندارد. اما مثلا برای کارخانه داران صرفه دارد و اتفاقا لازم است که هرچه سریعتر پنل خورشیدی را راه اندازی کنند. مشکل اصلی برای تولید انرژی خورشیدی توسط عموم جامعه این است که تسهیلات به همه داده نمی شود. همچنین زیرساخت های لازمش هم فراهم نیست، وزارت نیرو باید زیرساخت های انتقال برق تولیدی را باید ایجاد کند. مثلا شهر خود ما یعنی زرند کرمان الان بیش از۴۰ مگاوات ظرفیت تولید دارد ولی شبکه برق شهرمان چنین کششی را ندارد، در حالی که اگر زیرساخت هایش را فراهم کنند ظرفیت تولید ۵۰۰ مگاوات برق را دارد. در مجموع به این راحتی نه وام برای چنین کاری می دهند و نه مجوز.

    -انرژی خورشیدی چه مقدار می تواند برای جبران کمبود برق کمک کننده باشد؟

    برنامه این است که حدود ۴هزار مگا وات برق خورشیدی به شبکه اضافه شود و تا سال بعد هم قرار است ۱۲ هزار مگاوات به پیک برق اضافه شود. اگر این هدف گذاری عملی شود بسیاری از مشکلات حل می شود. البته برای امسال خیلی امیدی نیست ووضعیت خراب است، سال بعدش اوضاع کمی بهتر می شود و به نظرم ظرف سه سال آینده مشکل کمبود برق حل می شود. یک مسئله دیگری که با آن مواجهیم رشد مصرف برق است که با توجه به رشد صنایع و گرمی هوا، هر سال بیشتر می شود.

    -بهترین منطقه در کشورمان برای تولید انرژی خورشیدی کجاست؟

    استان کرمان. البته مناطق خیلی گرمسیر هم برای این نوع تولید برق مناسب نیست چون یک سری قواعد و فرمول هایی در بحث بازتابش آفتاب و غیره دارد. اما یک سری از شهرهای استان کرمان برای این کار مناسب است.

     

    نویسنده: دریا وفایی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *