در صفحه حوادث روزنامهها برخی اوقات اخباری در خصوص قتلهای فجیع می خوانیم ، قتل هایی که تاسف بر انگیز هستند و اذهان عمومی جامعه را منقلب می کنند .اما در مجموع تا زمانی که عوامل جرم در جامعه وجود دارند نمی توان به عدم وقوع یا توقف این حوادث خوشبین بود .
فقر تبعات منفی زیادی به همراه دارد
عبدالصمد خرمشاهی، یک حقوقدان است وی در گفتگو با سپاهان خبر گفت: در اغلب جرائم ، مشکلات مالی و فقر دیده می شود زیرا فقر تبعات منفی زیادی به همراه دارد که به دنبال آن اعتیاد ، طلاق، ناامنی در جامعه پدید می آورد .
هیچ فردی از شکم مادرش مجرم به دنیا نمی آید
وی متذکر شد : چندسال قبل جوانی برای تهیه دارو برای مادر بیمارش دست به قمه برد و ایجاد ناامنی کرد اما مشکل این جوان فقر بود و می خواست جان مادر خود را نجات دهد همین فقر مالی باعث فقر فرهنگی در جامعه می شود و متاسفانه در شرایط کنونی توجه چندانی به حل شکاف طبقاتی، عدم امنیت شغلی و دغدغههای معیشتی در جامعه نمی شود در حالی که مجموعه این علل و عوامل باعث وقوع این حوادث دلخراش می شود وگرنه هیچ فردی از شکم مادرش مجرم به دنیا نیامده و نمی آید.
این حقوق دان خاطر نشان کرد : درنتیجه عوامل محیطی، اجتماعی و معیشتی باعث می شود که اشخاص مرتکب جرم شوند این عوامل مثل زنجیر به یکدیگر پیوسته اند فقر اعتیاد میآورد اعتیاد موجب ایجاد جرم و به دنبال آن خانواده ها از هم متلاشی می شوند.
قتل و جرم یک شبه از بین نخواهد رفت
خرمشاهی اذعان داشت :از سوی دیگر شاهد هستیم که برخلاف اصل ۲۰ قانون اساسی که همه مردم ایران اعم از زن و مرد از حقوق یکسان برخوردارند متاسفانه به حقوق زنان توجه لازم نمی شود و لایحه حمایت از زنان بی سرپرست تصویب نمی شود در حالی که در این لایحه قانونی، امتیازاتی برای زنان بیسرپرست،آسیب دیده و در معرض خطر پیشبینی شده که بنا به دلایلی هنوز این لایحه به تصویب نرسیده است. همچنین قتل های ناموسی که معلول تفکرات سنتی غلط و فرهنگ نادرست است.
بنابراین تا زمانی که این زمینهها،ریشه ها و علل و عوامل وجوددارند قطعا قتل و جرم ادامه خواهد داشت و یک شبه از بین نخواهد. رفت مگر اینکه دولت به معنای عام آن عزم خود را جزم کند و بیشتر و جدیتر به این مساله نگاه کند و زمینههای به وجود آمدن جرم و جنایت را کاهش بدهد.
وی اذعان داشت: جرم از ابتدا با تشکیل جوامع به وجودآمده و همراه جوامع بوده و است و تردیدی وجودندارد که اغلب جوامع با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند اما جوامعی که تلاش کردند علل و عوامل پیدایش زمینه های جرم را از بین ببرند طبیعتا موفق شدند که جلوی رشد جرائم را بگیرند و تاحدودی از گسترش آن ممانعت به عمل بیاورند اما از جوامعی که نسبت به این قضیه بی تفاوت بوده و هستند نباید انتظار داشت که خودبخود و بدون هیچ تلاشی این حوادث از بین برود و شاهد جامعه ی امن باشند باید مسئولین امر عزم خود را جزم کنند و اگر تاکنون تلاشی داشته اند لازم است که بر تلاش خود بیفزایند تا شاهد نتایج مفید اقداماتی از این قبیل باشند.
دیدگاهتان را بنویسید