چهره ماندگار میراث فرهنگی گفت: همه مفاهیمی که در فضای میراثفرهنگی داریم، در معرض تغییر است و اکنون در آینده قرار داریم.
به گزارش پایگاه خبری سپاهان خبر؛مصطفی پورعلی در ابتدای همایش «میراث فرهنگی و آینده جوامع در حال تغییر» با اشاره به ضرورت توجه به موضوع آینده گفت: در حال حاضر رشته آینده پژوهی میراثفرهنگی در برخی کشورها راهاندازی شده است.
او در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: میراث فرهنگی هم ظرفیت گردشگری دارد و هم محمل و چراغی برای آینده است.
مدیرکل امور پایگاههای میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: میراثفرهنگی در معرض تغییرات اقلیمی است و با تدبیر میتوان آن را مدیریت کرد.
اهمیت نگاه تاریخی در آینده دنیا
در ادامه این همایش، سیدمهدی مجابی، چهره ماندگار میراث فرهنگی گفت: شتاب تغییرات در دنیا لحظهای بالا میرود و مدیریتها در مقابل این شتاب، راهبردشان بهطور سنتی کنترلگری بود تا سازمان و منافع سازمانی حفظ شود.
او ادامه داد: اما امروزه این بحث مطرح نیست، چون چارچوبها فرو ریخته و با آثار و پیامدهای آن مواجهیم و ساختارهای مختلف جامعه تحت تأثیر قرار گرفته است. بنابراین نگاه بخشی و مدیریت آن کارکرد گذشته را ندارد.
مجابی یادآور شد: موضوع آیندهپژوهی از همینجا منشعب شده است. برای شکلدهی به آینده، میراث فرهنگی چه نقشی دارد؟ این طور نیست که آینده نیامده باشد، ما اکنون در آینده قرار داریم و مفاهیم تغییر کردهاند.
چهره ماندگار میراث فرهنگی با طرح این پرسش که فهم تاریخی ما از آینده چگونه خواهد بود، ادامه داد: میخواهیم بدانیم میراث در آینده را چگونه باید ببینیم؟ آیا روشهای سنتی و راهبردهای مورد عمل ما، در این راستا قرار دارد یا برخی مواقع در خلاف جهت واقع شدهاند؟
او اظهار کرد: بنابراین در پاسخ به این پرسشها، فرهنگ ایرانیاسلامی اهمیت مضاعف پیدا میکنید. چون ساختار فرهنگی مستقل از فضاسازی نیست اما خود این مفهوم فضا در حال تغییر است. بنابراین همه مفاهیمی که در فضای میراثفرهنگی داریم، در معرض تغییر است.
مجابی افزود: شهرهای تاریخی یکی از موضوعات کلان میراثفرهنگی است. ما با این شهرها چه باید بکنیم؟ نسبت آنها با بافتهای تاریخی چیست؟ با خردهساختارها در این تغییرات چه میکنیم؟
چهره ماندگار میراث فرهنگی در خاتمه یادآور شد: محوطههای تاریخی ما صرفاً محوطههای مادی نیستند اگر چه مادیت دارند. باید فهم تاریخی داشته باشیم و این فهم و درک از تجربه ناشی میشود. و این نشاندهنده اهمیت نگاه تاریخی در آینده دنیاست.
دیدگاهتان را بنویسید