غیر از ۴ قلم دارو که مصرف منقضی شده آن کشنده است، استفاده از بقیه تاریخ گذشته ها، خطرناک نیست.
به گزارش وب سایت سپاهان خبر، گاهی اوقات از پرسنل داروخانه ها این مورد را می شنویم که؛ بعضاً داروهایی که تاریخ مصرفشان تمام شده بازهم به صورت فله ای در لابه لایه سایر داروها به فروش می رسد و بیماران هم متوجه این موضوع نمی شوند. انجام چنین ترفند غیراخلاقی برای کسب سود بیشتر؛ چه اندازه صحت دارد؟.
دکتر سید ابراهیم هاشمی دارو ساز و مدیر عامل شرکت دارویی سیناژن طی گفتگویی با ما، در این خصوص بیان داشت: چهار قلم داروی، ویتامین آ-آهن-تتراساکلین و ایندومتاسین, وقتی تاریخ مصرفشان تمام می شود اگر مصرف شوند بسیار خطرناک هستند. بنابراین مردم بدانند که این چهار دارو وقتی تاریخ مصرفشان منقضی می شود به هیچ عنوان نباید مصرف شوند.
وی ادامه داد: بقیه داروها نیز در صورت منقضی شدن فقط میزان اثربخشیشان دچار مشکل می شود.
هاشمی در ادامه اعلام کرد: در ایران، بالای۹۰ درصد داروهایی که تولید می شود به شکل فله ای نیست. پس اینکه فردی بخواهد تاریخ گذشته اش را به مردم بفروشد یک مقدار کار سختی است، مگر اینکه دست توی آن ببرد و بخواهد کاری انجام دهد که البته این اقدام تخلف است و معتقدم آدمی که این کار را انجام می دهد باید برایش اشد مجازات اتفاق بیفتد.
مدیرعامل شرکت سیناژن یادآور شد: البته به نظر من به عنوان یک داروساز؛ نمی توانیم بگوییم که چنین تخلفی رخ نمی دهد ولی بسیار کم است. شاید کاری که با داروهای تاریخ مصرف گذشته انجام بدهند این باشد که وقتی بخواهند مثلا چند عدد قرص بدهند به گونه ای برش بزنند که تاریخش معلوم نشود.
وی اضافه کرد: البته تاکید می کنم که این مورد از تخلف فروش دارو هم به ندرت انجام می شود.
هاشمی در خصوص امحا داروهای تاریخ گذشته نیز توضیح داد: امحا داروهای تاریخ گذشته در حوزه های کارخانه و پخش به شکل قانونی و با نظارت وزارت بهداشت در مراکز مجاز انجام می شود که نه به انسان و نه محیط زیست آسیبی برسد. در حوزه داروخانه ها نیز یک طرحی بود که بتوانیم داروهای منقضی شده را جمع آوری کنیم و بعد به شکل قانونی امحاشان انجام شود اما تا الان موفق نبوده و داروخانه ها خودشان دارند عملیات امحا را انجام می دهند
دیدگاهتان را بنویسید