×
×

فراز و فرودهای ما با کشور آمریکا

  • کد نوشته: 26818
  • ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • ۰
  • درخصوص روابط اجتماعی، حقوقی وسیاسی بویژه در مواردی که اختلاف دربین افراد حقیقی یا حقوقی و نهادهای مختلف یا کشورها ایجاد می شود کم هزینه ترین وکم چالش ترین ابزارحل وفصل اختلاف از طریق نشست، مذاکره و طرح اختلاف ونهایتا پیدایش یک راه حلی است که براساس قاعده برد برد باشد و از حیث زمان و هزینه ها اختلاف فیمابین را به بهترین وجه خاتمه دهد.
    فراز و فرودهای ما با کشور آمریکا
  • درخصوص روابط اجتماعی، حقوقی وسیاسی بویژه در مواردی که اختلاف دربین افراد حقیقی یا حقوقی و نهادهای مختلف یا کشورها ایجاد می شود کم هزینه ترین وکم چالش ترین ابزارحل وفصل اختلاف از طریق نشست، مذاکره و طرح اختلاف ونهایتا پیدایش یک راه حلی است که براساس قاعده برد برد باشد و از حیث زمان و هزینه ها اختلاف فیمابین را به بهترین وجه خاتمه دهد. در پیوند بااختلافاتی که با آمریکاو غرب در یکی دو قرن پیش برای کشورمان ایجادشد و همچنان هم ادامه دارد واقعیت این است که درسیاست ، اخلاق جایگاهی نداردوکشورهاهمیشه درمناسبات و روابط فی مابین باید درتعقیب منافع خود باشند وچگونگی برقراری رابطه و گرفتن ودادن امتیاز وبرنامه‌ریزی برای آینده روابط، نیاز به یک فن مذاکره و گفتگودارد.

    به گزارش سپاهان خبر; علی نجفی توانا یک حقوقدان است وی در گفتگو با ما در خصوص تغییر و تحول و اتفاقات اخیر سیاسی گفت : کشور ما درطول تاریخ در دوران باستان و دوره‌های بعد از آن تحت تاثیر فشارها و حملات کشورها از جمله روم،یونان،اعراب،مغول،تاتار،عثمانی‌ها،روسیه،انگلیس،پرتغال،آمریکاو … قرارگرفته ودرچنددهه اخیر هم در مصاف با آمریکا هستیم. صرف نظراز اقداماتی که آمریکا در رخدادهای مختلف ازجمله در زمان کودتای۱۳۳۲ علیه دکتر مصدق و جنگ ایران و عراق و غیره به کشور ما تحمیل کرد؛ انقلاب ایران درسال ۱۳۵۷ زمینه چالش‌های جدیدی را با کشورهای غربی فراهم نمود؛ این چالش ها تا کنون باعث عمیق تر شدن اختلاف شده و به نوعی از یک اختلاف به خصومت کشیده شده است و برای کشورما هزینه های سنگینی داشت. قطعا وقتی ابرقدرتی مثل آمریکا باما درگیرخواهدشدکشورهای دیگر که هم پیمان یا تحت حاکمیت سیاسی این کشور هستند در این اقدامات تهدیدی همپیمان با آمریکا عمل می کنند. بعدازجنگ ایران و عراق ما فراز و فرودهایی با کشور آمریکا داشته ایم.

    چالش ها را به حداقل برسانیم و تبدیل به فرصت کنیم

    وی ادامه داد : در تنش و درگیری های میان اسرائیل و جبهه مقاومت یک خصومت مستمر با آمریکا واسرائیل و برخی کشورهای اروپایی علیه ایران به وجود آمد که با تحریم ها ومحدودیت ها و ایجاد فشارهای اقتصادی کشور ما رابه نقطه ای رساندند که اکنون در بدترین شرایط اقتصادی در طی حداقل چنددهه اخیر قرارگرفته ایم و واقعیت این است که باید با برقراری گفتگو و گفتمان این چالش هارا به حداقل برسانیم و تبدیل به فرصت کنیم. ما می‌توانیم با همه کشورهای جهان رابطه منطقی داشته باشیم که اعتبار ملی ایران را دچار اخلال نکند و مخدوش ننماید. طبیعتا برقراری گفتمان با آمریکا که سالها در تخاصم مستقیم و غیرمستقیم قرارداریم نیاز به افراد توانمند و با تجربه دارد که نه تنها با مخاطب شناسی بلکه با برنامه ریزی به شکل کوتاه، میان مدت وبلند مدت ابزاری رادر اختیارداشته باشندکه ضمن حمایت ازارزشهای داخلی ، طرف مقابل را وادار به دادن امتیازاتی بکنند که بتواند تعادل در روابط را برقرارکنند.

    ایران کشوری صلح طلب و قدرتمند در منطقه

    نجفی توانا متذکر شد : فراموش نکنیم که کشور بزرگی مثل ایران اگر در این مسیر به درستی گام بردارد و برای حفظ منافع ملی برمبنای اصل برابری، گفتگو را هدایت بکند تبعات مثبت این نوع گفتمان و مذاکره می تواند برای کشور ما در چارچوب برنامه های اقتصادی، سیاسی،اجتماعی وفرهنگی منافع بیشتری به همراه داشته باشدتا ادامه همین روند که به کشورما تحمیل شده است. با لغو کامل تحریم و برقراری رابطه باکشورها، ایران می تواند به عنوان کشوری صلح طلب و قدرتمند در منطقه و دنیا حضورداشته باشد.

    باید پس از شروع دوباره مذاکرات به شکل مستقل عمل کرد

    این حقوق دادن ادامه داد : این تحریم ها بویژه در زمینه دارو و مواد غذایی ظالمانه است و باهیچ یک از اسناد حقوق بشری هماهنگ نیست . آمریکا همواره با کشورما درخصومت و اختلاف مداوم است. البته باید نقش برخی مدیران و دولتها راهم در این رابطه مورد اشاره قرار داد که اگر براساس عقلانیت، واقع بینی، قدرت و آینده نگری عمل می کردند بسیاری از چالش های موجود در کشور وجودنداشت و تحت فشارها قرارنمی گرفتیم. اکنون مسئولین عالی رتبه کشور باترسیم نموداری ازشیوه مذاکره و ماهیت آن و امتیازات مورد مطالبه به هیات مذاکره کننده اجازه دهند تا پس از شروع دوباره مذاکرات به شکل مستقل عمل کنند و دارای اختیارات لازم باشند واین هیات نیز از تجارب افرادی که در این زمینه صاحب تجربه اند، استفاده کنند؛زیرا کسی می تواند چنین مذاکره ای را به نتیجه برساند که واقعا فن و هنر گفتگو را بداند و مخاطب شناس و مسلط به روانشناسی مذاکره باشند و در فرآیند گفتگو فریب نخورد و امتیاز بی ربط ندهد و همچنین اسنادی را امضانکند که طرف مقابل نتواند مفاد آن را اجرا نکند.

    نویسنده: یلدا توکلی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *