×
×

سپاهان خبر گزارش می‌دهد؛
عقده‌ای‌ها، تخریبگر ابنیه تاریخی و محیط‌زیست

  • کد نوشته: 24332
  • ۱۷ فروردین ۱۴۰۴
  • ۰
  • افرادی که روی سطوح ابنیه تاریخی یادگاری می‌نویسند، کسانی که زباله‌های خود را در محیط زیست رها کرده و یا به هر شکلی به تخریب میراث فرهنگی تاریخی کشور دست می‌زنند، به نوعی رفتار عقده‌ای و ضد اجتماعی دارند که می‌خواهند حتی به غلط هم که شده، دیده شوند.
    عقده‌ای‌ها، تخریبگر ابنیه تاریخی و محیط‌زیست
  • ضرورت اصلاح قوانین ابنیه تاریخی

    یک جامعه‌شناس گفت: افرادی که روی سطوح ابنیه تاریخی یادگاری می‌نویسند، کسانی که زباله‌های خود را در محیط زیست رها کرده و یا به هر شکلی به تخریب میراث فرهنگی تاریخی کشور دست می‌زنند، به نوعی رفتار عقده‌ای و ضد اجتماعی دارند که می‌خواهند حتی به غلط هم که شده، دیده شوند.

    به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی وبسایت خبری سپاهان خبر، نوروز و تعطیلات نوروزی سپری شد و در کنار همه خاطرات خوبی که هر ساله از این عید باستانی برای همه ما باقی می‌ماند، متاسفانه رفتار ضد اجتماعی عده‌ای از افراد باعث می‌شود تا هم ضمن آسیب به بناهای تاریخی و گردشگری، خاطره‌ای تلخ هم در اذهان دوست داران تاریخ و محیط زیست این مرز و بوم ماندگار شود.

    انتشار تصاویری از رفتارهای ناهنجار برخی از گردشگران نوروزی در جزیره هرمز و همچنین تصاویر تخریب ابنیه تاریخی در برخی از نقاط گردشگری از جمله مواردی است که چالش‌های متعددی را در حاشیه سفرهای نوروزی ایجاد کرده است.

    کوتاهی در آموزش مراقبت‌ و بازدید از ابنیه تاریخی!

    امان‌الله قرائی‌مقدم جامعه‌شناس، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی وبسایت خبری سپاهان خبر، اظهار کرد: افرادی که روی سطوح ابنیه تاریخی یادگاری می‌نویسند، کسانی که زباله‌های خود را در محیط زیست رها کرده و یا به هر شکلی به تخریب میراث فرهنگی تاریخی کشور دست می‌زنند، به نوعی رفتار عقده‌ای و ضد اجتماعی دارند که می‌خواهند حتی به غلط هم که شده، دیده شوند.

    وی تصریح کرد: اصلاح رفتارهای ضداجتماعی از وظایف مهم مسئولان در دستگاه‌های مختلف است که البته اساس آن با اختصاص آموزش و آگاهی بخشی به جامعه هدف امکان‌پذیر خواهد بود.

    این جامعه‌شناس خاطرنشان کرد: آموزش باید از سنین کودکی آغاز شود و غفلت و بی‌توجهی نسبت به آن پیامدهای ناگوار و آزاردهنده‌ای را به دنبال خواهد داشت.

    قرائی‌مقدم تأکید کرد: ابنیه تاریخی و گردشگری در همه جای دنیا به عنوان یک گنجینه مهم و باارزش مورد توجه قرار می‌گیرد و در صورت بروز رفتارهای ناهنجار از طرف گردشگران، هم جرایم سنگین برای فرد مرتکب تعیین می‌شود و هم کوچکترین غفلتی در نگهداری از این ابنیه مجازات سنگین و بازدارنده به همراه دارد.

    او یادآور شد: متاسفانه تاکنون در آموزش فرهنگ آشنایی با حفاظت از ابنیه تاریخی و اماکن گردشگری و مراقبت از نقاط تفریحی محیط زیست، کوتاهی و تاخیر زیادی صورت گرفته است و در ادامه باید این روند را اصلاح کنیم.

    این جامعه‌شناس معتقد است: قوانین فعلی حفاظت از اماکن تاریخی و گردشگری و همچنین مجازات تخریب و آسیب به محیط زیست، بسیار قدیمی است و بازدارندگی لازم‌ را ندارند و باید بر اساس جامعه کنونی و روندی که مردم در رفتار و تعامل خود لا این نقاط دارند، تغییر کرده و به روز شوند.

    از ۱ میلیون اثر تاریخی فقط ۴۰ هزار مورد ثبت جهانی شده است!

    سید رضا صالحی‌امیری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پس از پایان تعطیلات نوروزی با حضور در یک برنامه تلویزیونی، گفت: وزارت میراث‌فرهنگی متولی دفاع از تمدن ایران است و امانت‌دار نسل‌های بعدی هستیم. ایران سرمایه‌های معنوی بزرگی دارد که مانایی تاریخی دارند و جامعه با داشته‌های تاریخی احساس غرور می‌کند؛ با این حال از یک میلیون آثار تاریخی شناخته شده ایران فقط ۴۰ هزار آن ثبت شده است.

    صالحی امیری درباره وضعیت فعلی میراث فرهنگی ایران و امورات مربوط به آن، تاکید کرد: اطمینان می‌دهم که وزارتخانه و دولت وظیفه صیانت، حفاظت و مرمت از میراث را به خوبی انجام می‌دهد. میراث‌فرهنگی موضوعی حاکمیتی است، در بحث جرایم دو مسأله منافع حاکمیتی و مردمی لحاظ می‌شود که با هم منافاتی ندارد.

    علاوه بر اینکه رفتارهای عجیب و تخریب‌گرانه برخی از گردشگران پیامدهای منفی خود را به جا می‌گذارند، در حافظه تاریخ معاصر نیز باقی می‌مانند و ماجرای بی‌فرهنگی عده اندکی از گردشگرنماها نیز تا همیشه به ثبت می‌رسد و امید می‌رود که این قبیل رفتارها به مرور کاهش پیدا کند و آیندگان تصاویر بهتری از گردشگران این سرزمین را مشاهده کنند.

    نویسنده: فرزانه فراهانی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *