به گزارش سپاهان خبر ; ارتش رژیم صهیونیستی روز یکشنبه هفته جاری از شلیک یک موشک از یمن به سوی سرزمینهای اشغالی و اصابت آن به فرودگاه بن گوریون خبر داد. انتشار خبر شلیک این موشک، بارتاب زیادی در رسانههای منطقه و جهان داشت. از حیث امنیتی، فرودگاه بن گوریون در بین فرودگاههای بسیار امنیتی محسوب میشود؛ به طوری که مسافران به شدت بازرسی میشوند. این مکان از حیث اقتصادی نیز حلقه حیاتی در تجارت خارجی رژیم اسرائیل است و بخش اعظم واردات و صادرات از طریق آن انجام میشود. همچنین فرودگاه بن گورویون دروازه گردشگری و منبع مهم تأمین ارز است؛ به طوری هر روز تعطیلی این فرودگاه میلیونها دلار خسارت روی دست رژیم اسرائیل میگذارد. از حیث نظامی نیز این مکان در رده زیرساختهای حیاتی به شمار میرود که در زمان جنگ به شدت مورد حفاظت قرار میگیرد و هماهنگی دائمی میان آن و ارتش اسرائیل برای فعال نگه داشتن آن در زمان تهدیدهای بزرگ وجود دارد.
اثبات ارادت یمنیها به مردم فلسطین
بر اساس بیانیهای که نیروهای مسلح یمن منتشر کرد، موشک شلیک شده به فرودگاه بن گوریون با نام موشک فلسطین ۲ در چارچوب حمایت از مردم مظلوم فلسطین و رد جنگ نسل کشی رژیم اشغالگر علیه غزه پرتاب شده است. انصارالله یمن با این حمله بار دیگر ثابت کرد که در کنار مردم مظلوم فلسطین ایستاده و با شجاعت و خلاقیت خود میتواند معادلات منطقه را تغییر دهد.
تغییر موازنه قدرت به نفع یمن
حمله به فرودگاه بن گوریون، دستاوردی مهم برای یمن محسوب میشود که به سایر دستاوردهای آن از جمله از کار انداختن ناوهای هواپیمابر آمریکایی، بستن دریای سرخ و تنگه باب المندب به روی کشتیهای استعماری و شاید بسته شدن قریب الوقوع تنگه هرمز و جبل الطارق به روی این کشتیها اضافه میگردد و نقطه عطف مهمی در تاریخ جنگ اعراب با صهیونیستها است. یمن پس از این حمله از مرحله یک کشور حاشیهای و فقیر به کشوری تبدیل شده است که قادر به اعمال نفوذ استراتژیک است.
پایان افسانه شکست ناپدیری صهیونیستها
با حمله انصارالله به فرودگاه بن گوروین هیمنه اسرائیل شکسته شد. این حادثه به منزله نقض امنیتی بزرگ در یکی از محافظت شدهترین قسمتهای اسرائیل بوده و برای نخستین بار است با این سطح از حملات ان هم از سوی یمنیها مواجه میشود به شکلی که موشکهای آنها از هشت لایه مختلف پدافند هوایی در منطقه و داخل اراضی اشغالی عبور میکند. رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند که هر دو سامانه حیتس ۳ و تاد نتوانستند موشک یمن را هدف قرار دهند و رهگیری کنند. توانایی یمن در هدف قرار دادن هدفی استراتژیک مانند بنگوریون از فاصله بیش از ۲۰۰۰ کیلومتری نشاندهنده ضعف در عملیاتهای هوایی و دفاعی اسرائیل است. از این رو احتمالاً پرسشهایی را درباره قابلیت اسرائیل به منظور رهگیری چنین حملاتی به رغم داشتن سامانههای دفاع موشکی پیشرفته خود مطرح میسازد.
فشار روانی بر ساکنان اراضی اشغالی
حمله موشکی یمنیها، فرودگاه بن گوریون را به تعطیلی کشاند و وحشت صهیونیستها را به همراه داشت. در شرایطی که رژیم صهیونیستی چندین دهه است که با تبلیغات گوناگون سعی دارد زندگی در فلسطین اشغالی را به زندگی در یک مدینه فاضله تشبیه کند و از این رهگذر، نوعی امنیت خاطر را برای شهروندان صهیونیست ایجاد کند. با این حال، حمله موشکی اخیر انصارالله یمن به قلب تل آویو، بار دیگر این تصویر خیالی و پوشالی را در هم شکست و به یک رسوایی بزرگ برای اسرائیل تبدیل شد.
بسته شدن دروازه اسرائیل به جهان
حمله به فرودگاه بن گوریون مستقیماً بر وجهه بینالمللی رژیم صهیونیستی و اعتماد سرمایهگذاران و شرکتهای هواپیمایی تأثیر میگذارد به طوری که گفته میشود بیش از ۲۰ شرکت هواپیمایی مهم جهان مانند شرکت هواپیمایی اسپانیایی ایر اروپا، شرکت هواپیمایی آلمانی لوفتهانزا، پروازهای خود به این فرودگاه را به حالت تعلیق درآوردهاند. علاوه بر توقف کامل پروازها، حتی تردد قطارهای داخلی به تلآویو و بیت المقدس اشغالی هم متوقف شده است.
هشدار به امریکاییها برای پایان دادن به راه حل نظامی
حمله موشکی موفق یمنیها به فرودگاه بن گوریون در شرایطی انجام شده که آمریکا از ماه مارس سال ۲۰۲۵ عملیات گستردهای را علیه این کشور آغاز کرده است. اکنون حملات یمن پیام مستقیمی به واشنگتن و تلآویو دارد مبنی بر اینکه راه حل نظامی دیگر کارساز نیست و ادامه تجاوز به غزه پیامدهایی فراتر از مرزهای فلسطین خواهد داشت. تکرار چنین حملاتی ممکن است به تشدید منطقهای بزرگتر منجر شود و احتمال دارد آمریکا را با گزینههای دشوارتری روبهرو کند.
در نهایت باید گفت در شرایط کنونی که محافل اسرائیلی میکوشند تا از هر بهانهای برای ایجاد مشکل در روند مذاکرات تهران – واشنگین سود جویند، اصابت موشک حوثیها به محوطهٔ فرودگاه بنگوریون را فرصت تازهای در برابر خود میبینند و از هم اکنون انگشت اتهام خود را به سوی ایران گرفته و تهران را به دست داشتن در حمله موشکی اخیر متهم کردهاند. بنابراین میتوان به این مسئله فکر کرد که احتمالاً نتانیاهو از این رویداد برای ایجاد اجماع داخلی و خارجی علیه ایران استفاده کند. حداقل این حمله میتواند مذاکرات دیپلماتیک، بهویژه بین ایران و آمریکا را پیچیدهتر کند.
دیدگاهتان را بنویسید