آنچه در مقوله ازدواج و جلوگیری از افزایش پدیده طلاق که از معضلات و آسیبهای اجتماعی مهم زندگی امروز است اهمیت دارد این است که مسئولیت پذیری را از دوران کودکی به فرزندان بیاموزیم تا به مرور در نوجوانی و جوانی در سایر مسئولیتهایی که بر عهده آنها گذاشته میشود بتوانند به خوبی ایفای نقش کرده و با بروز مشکلات از زیر بار زندگی شانه خالی نکنند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی وبسایت خبری سپاهان خبر، شنیدن خبر ازدواج و رفع مشکلات جوانان برای انجام ازدواجی آسان، از جمله خبرهایی است که هنوز هم با وجود کاهش نرخ ازدواج، خوشایند است.
جوانی اگر قصد ازدواج داشته باشد، آنقدر خرج و مخارج و هزینههای زندگی مشترک، مهریهای که تعیین میشود و در مجموع سایر هزینهها به اندازهای گران است که از انجام این پیوند معنوی منصرف شده و البته بسیاری از جوانان نیز بلافاصله بعد از ازدواج دچار مشکل شده و طلاق میگیرند.
به گفته شهلا کاظمیپور جمعیتشناس، آمار ازدواج از سال ۱۳۹۲ تا پایان ۱۴۰۲ را اگر نگوییم دقیقا نصف شده اما نزدیک به نصف رسیده و این یعنی ازدواج در کشور در ۱۰ سال اخیر روند کاهشی را پشت سر گذاشته است.
خروج “ازدواج” از لیست اولیتهای جوانان امروز!
امانالله قرائیمقدم جامعهشناس، در گفتگو با خبرنگار وبسایت خبری سپاهان خبر، اظهار کرد: بر اساس مطالعات متعددی که درباره علل عدم ازدواج جوانان انجام شده است، میتوان گفت که تغییر نگاه ارزشی افراد به مقوله ازدواج، مشکلات و چالشهای اقتصادی، افزایش سطح پذیرش مردم در خصوص تجرد و همچنین افزایش زندگی مجردی، ترس و نگرانی با مشاهده تجربه ناموفق اطرافیان در ازدواج و مواردی از آن دست باعث شدهاند تا جوانان ایرانی نسبت به گذشته کمتر به مقوله مهم ازدواج و پیوند زناشویی اهمیت بدهند و به عبارتی ازدواج در اولویت جوانان امروز نیست.
وی تصریح کرد: متاسفانه آن دسته از جوانانی هم که ازدواج میکنند، به دلایل مختلف در سالهای اول زندگی مشترک یعنی در ۵ سال اول زندگی، با یکدیگر دچار مشکل میشوند و از هم طلاق میگیرند.
این جامعهشناس تاکید کرد: بیشتر طلاقها در سن ۳۵ تا ۴۰ سالگی زوجین رقم میخورد و این مسئله یعنی پدیده طلاق در ۵ سال اول زندگی روندی افزایشی را در نقاط مختلف کشور و به ویژه در تهران طی کرده است.
اهمیت آموزش مسئولیت پذیری از کودکی!
قرائی مقدم در ادامه تاکید کرد: بیشتر زوجینی که از یکدیگر جدا شده و طلاق را انتخاب میکنند جزو افرادی هستند که مسئولیتپذیری از کودکی به آنها آموزش داده نشده است و در نوجوانی و جوانی نیز نه والدین و نه مجموعههای مسئول مثل مدرسه، دانشگاه و … محتوای آموزشی مناسبی را به آنها ارائه نکرده است.
وی یادآور شد: متاسفانه خیانت زوجین به یکدیگر به دلیل همان عدم مسئولیت پذیری بین آنها زیاد شده و همین موضوع باعث افزایش طلاق زوجین و از هم پاشیدن خانوادههای نوپا گه عمری کمتر از ۵ سال دارند میشود.
این جامعهشناس اضافه کرد: وقتی رسانه ملی محتوای مناسب و جذابی را به خانوادهها ارائه نکند، تماشای برنامههای ماهوارهای و الگو گرفتن از سبک زندگی که با ارزشهای ما همخوانی ندارد گسترش پیدا میکند و طی سالهای اخیر نیز این مسئله به شدت گسترش پیدا کرده است.
سبک زندگی زوجین ایرانی، کپیبرداری از زندگی بیگانگان!
قرائیمقدم همچنین خاطرنشان کرد: کمرنگ شدن معنویت و عدم پایبندی به اصول اخلاقی و انسانی، از دیگر عوامل افزایش طلاق زوجین جوان به شمار میآید و متاسفانه افسارگسیختگی حاکم در زندگی غربیها و آنچه که در سریالهای ماهوارهای به نمایش درمیآیند، سبک زندگی ایرانیان و به ویژه زوجهای جوان را تحت تاثیر خود قرار داده است.
او یادآور شد: اجباری شدن مشاوره پیش از ازدواج و نظارت دستگاههای مسئول بر انجام درست مشاورهها و بهرهمندی از دستورالعملهای مشاوران آگاه و باسواد نیز میتواند نرخ طلاق در کشور را کاهش دهد و ثبات زندگی جوانان را بیشتر کند.
این جامعهشناس افزود: آنچه در مقوله ازدواج و جلوگیری از افزایش پدیده طلاق که از معضلات و آسیبهای اجتماعی مهم زندگی امروز است اهمیت دارد این است که مسئولیت پذیری را از دوران کودکی به فرزندان بیاموزیم تا به مرور در نوجوانی و جوانی هم در سایر مسئولیتهایی که بر عهده آنها گذاشته میشود بتوانند به خوبی ایفای نقش کنند و با بروز مشکلات از زیر بار زندگی شانه خالی نکنند.
“طلاق” حلال مذمت شدهای است که البته گاهی هم ممکن است عامل نجات و پایان یک اشتباه بزرگ باشد پیش از آنکه پای فرزندی بیگناه نیز به زندگی زوجینی که هیچ تفاهم و نقطه اشتراکی ندارند باز شود و البته اگر زوجین به مشاورههای پیش از ازدواج هم اهمیت بدهند، در موارد کمتری کار به طلاق کشیده میشود.
دیدگاهتان را بنویسید