×
×

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی:
رسانه های داخلی، در حمایت از تیم مذاکره کننده ضعیف عمل می کنند

  • کد نوشته: 28866
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۴
  • ۰
  • به طور حتم سیاست چندگانه دونالد ترامپ درمقابل ایران و به قول معروف «یکی به نعل و یکی به میخ» زدن هایش درخصوص شروط غنی سازی هسته ای کشورمان چیزی جز اثبات نامتعادلی او در افکار جهانی به دنبال نخواهد داشت.
    رسانه های داخلی، در حمایت از تیم مذاکره کننده ضعیف عمل می کنند
  • به گزارش وب سایت سپاهان خبر، گفتگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا در حالی وارد دور پنجم شد که طرف آمریکایی مدام مواضع خود را در رسانه‌ها تغییر داده است. به طور حتم سیاست چندگانه دونالد ترامپ درمقابل ایران و به قول معروف «یکی به نعل و یکی به میخ» زدن هایش درخصوص شروط غنی سازی هسته ای کشورمان چیزی جز اثبات نامتعادلی او در افکار جهانی به دنبال نخواهد داشت. آن طور که برخی از اهالی سیاست می گویند احتمالا پافشاری رئیس جمهور آمریکا بر خواسته های نامعقول و متناقضش؛ باعث شود تا مذاکرات بدون نتیجه متوقف شود. دراین خصوص با فدا حسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی به گفتگو نشستیم که درادامه می خوانید:

    -روند مذاکرات را چطور ارزیابی می کنید، به نظر شما تعداد گفتگوها به درازا خواهد کشید؟

    تا به حال ما چند مرحله گفتگو داشتیم، مراحل اولیه که درباره بحث های کلی بود. یعنی در واقع دو تیم مذاکره کننده بیشتر نسبت به خودشان و ظرفیت خودشان بحث می کردند. اما مباحث بعدی به سمت موضوعات کارشناسی رفت که خب چالش ها نیز از همین جا شروع شد. ببینید، مقامات آمریکایی هر بار اظهار نظرهای متناقضی می کنند چون اختلافات بسیار زیادی بین خودشان وجود دارد. ما در داخل کشورمان خوشبختانه اختلاف آنچنانی نیست، البته اظهار نظرهای متفاوتی داریم ولی اختلاف آنچنانی وجود ندارد و انسجام بیشتری نسبت به مذاکرات دو سال قبل داریم.

    اما درآمریکا این چنین نیست و اختلافاتشان باعث شده که حرف های ضد و نقیض بزنند از جمله در مورد غنی سازی که دارند پمپاژ تبلیغاتی هم برایش راه می اندازند تا ایران و مسئولان نظام را درموضع انفعال قرار دهند. ما باید دراین خصوص بسیار مراقب و حواس جمع باشیم. در بحث مذاکرات دو موضوع اصل ما است؛ یکی حذف و لغو کلی تحریم ها و دوم هم موضوع هسته ای کشورمان است، به غیر از این دو اصل به تیم مذاکره کنده ایران اجازه دیگری داده نشده است.

    خب این ها همه کلیات گفتگوها بود و در جلسات بعدی هم به هر حال چالش هایی ادامه خواهد داشت. بنابراین به نظر می رسد نمی توان زمان مشخصی را برای پایان گفتگوها اعلام کرد، باید گام به گام پیش برویم.

    -تحلیل شما از رفتارهای دونالد ترامپ درباره بحث تحریم ها و مباحثی چون؛ ادعای تغییر نام خلیج فارس و موضع حمایتی از مردم ایران، چیست؟

    ببینید، به نظرم این ها فرافکنی است. بحث این است که ما متاسفانه در ایران رسانه هایمان هیچ برنامه و سیاست حمایتی از تیم مذاکره کننده ندارند خصوصا صدا و سیما. بدون تعارف بگویم که رسانه های ایران آن طور که باید از تیم مذاکره کننده حمایت نمی کند و تا کنون ضعیف عمل کرده اند. بارها این موضوع را به آقایان هم گفته ایم در حالی که شما می بینید که از ناحیه غرب و آمریکا مرتب پمپاژ خبری صورت می گیرد، اینکه ما غنی سازی را صفر می کنیم وحرف های ضد و نقیضی که این ها نسبت به خودشان دارند می زنند معنیش این است که تیم رسانه ایشان قوی تر از تیم کارشناسیشان است.

    -پیشنهاد شما دراین باره چیست؟

    پیشنهادم این است که ما با توجه به انسجامی الان درکشور داریم، در اظهار نظرها خیلی باید مراقبت و  مراعات داشته باشیم. برخی از دوستانمان در مورد غنی سازی و کاهش آن خیلی شتاب زده اظهار نظر می کنند که همین صحبت ها قدرت چانه زنی را از تیم مذاکره کننده ما می گیرد. ببینید، یک زمانی هست که آمریکایی ها می گویند که شما باید غنی سازی را به این حد برسانید و خب ما چانه می زنیم و می گویئم که خیر اصلا چنین چیزی نیست. اما یک زمانی هست که خود ما یک اظهار نظری می کنیم، البته اینکه می گویم خود ما، منظورم افرادی در خارج از تیم مذاکره کننده است.

    -منظورتان کدام بخش ها یا گروههایی است، آیا با آن ضعف حمایتی برخی از رسانه ها که اشاره کردید گره خورده است؟

    به هر حال تیم رسانه ای داخل کشورمان که اولویت اول هم خود صدا و سیما است و سایر رسانه ها، خب این ها حتما باید تیم مذاکره کننده را تقویت کنند نه اینکه یک مطالبی بنویسند یا یک اظهار نظرهایی مثلا از فلان مقام مسئول که توئیت زده را منعکس کنند. وقتی شما صحبت این مسئول را منتشر می کنی خب آقای ترامپ هم می رود همان توئیت را استوری می کند و میدان برای زبان درازی هایش باز می شود. خب این رفتارهای ناجالب در داخل قدرت چانه زنی را از تیم مذاکره کننده ما می گیرد.

    -روند و نتیجه گفتگوها را چطور می بینید؟

    قابل پیش بینی نیست.

     

    نویسنده: دریا وفایی
    برچسب ها

    دسته بندی مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *